Pages

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ἐπὶ Βενιζέλου 900 κακουργήματα μπῆκαν στὸ ἀρχεῖο!





«…«Η υπόθεση των παρανόμων μετεγγραφών ήταν ένα κολοσσιαίο σκάνδαλο για το οποίο ασχολήθηκαν επί δύο χρόνια δύο εφέτες ανακριτές. Παιδιά επωνύμων, παιδιά πολιτικών, παιδιά πανεπιστημιακών, παιδιά επιχειρηματιών έπαιρναν μετεγγραφές από το εξωτερικό για τα καλλίτερα ελληνικά πανεπιστήμια, με ιατρικές βεβαιώσεις ότι βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου και έπρεπε να έλθουν να πεθάνουν ήσυχα στην οικογένειά τους. »Ευτυχώς αυτά τα παιδιά σήμερα είναι επιστήμονες χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας. Ποτέ δεν είχαν πρόβλημα και οι βεβαιώσεις ήταν ψευδείς. Τότε είχε υπολογιστεί η ζημιά σε εκατομμύρια και η κυβέρνηση με νόμο αύξησε από 5 σε 25 εκατομμύρια δραχμές το όριο για τα κακουργήματα. Ετσι έγιναν πλημμελήματα και μπήκαν στο αρχείο. Οι εφέτες ανακριτές είχαν στείλει κλήσεις και για το εδώλιο και σε βουλευτές των δύο κομμάτων εξουσίας. Τότε το Κοινοβούλιο ψήφισε την (ν)τροπολογία αυξήσεως του ορίου των χρημάτων και οι περισσότεροι βουλευτές ούτε είχαν καταλάβει τι ψήφισαν»….»


900 κακουργήματα μπήκαν στο αρχείο επί Βενιζέλου




Διαστάσεις σκανδάλου, με συγκάλυψη υποθέσεων που εκκρεμούν τώρα στην Δικαιοσύνη, δίνει στην διαβόητη (ν)τροπολογία που αποσύρθηκε, ενώ είχε… ψηφιστεί, ο Δημ. Γαρούφας, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και προσωπικός φίλος (και συμπατριώτης εκ Σερρών) του Κώστα Καραμανλή. Είναι το γνωστό σκάνδαλο περί ασυλίας κατηγορουμένων δημάρχων και πρώην αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, το οποίο η «Ε» ανέδειξε σε πρώτο θέμα την 1η Μαρτίου 2014.
Με άρθρο του, το οποίο δημοσιεύθηκε εχθες στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» της Θεσσαλονίκης, ο κ. Γαρούφας όχι μόνο αναφέρεται σε συγκαλύψεις σπουδαίων σκανδάλων που εκκρεμούν ΤΩΡΑ στην Δικαιοσύνη, αλλά τις συνδέει και με σκάνδαλο συγκαλύψεως 900 κακουργημάτων (!!!) το 1996…
Γράφει συγκεκριμένα: «…Η υποβολή και αποδοχή της τροπολογίας ήταν λάθος, γιατί οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν ότι καλύπτει και κάποιες υποθέσεις που εκκρεμούν στην Δικαιοσύνη και θέλω να πιστεύω ότι θα επαληθευθούν οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θα την αποσύρει.
Το ίδιο λάθος είχε κάνει το Κοινοβούλιό μας πριν από 1-2 χρόνια όταν απεδέχθη μιαν άλλη τροπολογία, σύμφωνα με την οποία τα δώρα σε δημοσίους λειτουργούς, όταν γίνονται ως έκφραση ευγνωμοσύνης, δεν συνεπάγονται ποινικές συνέπειες και ορθά η κυβέρνηση την κατήργησε με νεότερο νόμο, διότι άνοιγε την πόρτα στην γενίκευση του φαινομένου της διαφθοράς. Παρόμοιο λάθος είχε διαπράξει το ελληνικό Κοινοβούλιο και το 1996, όταν έγιναν πλημμελήματα κάποια κακουργήματα κι έτσι μπήκαν στο αρχείο περίπου 900 υποθέσεις κακουργημάτων (αφορούσαν πανεπιστημιακούς και τέκνα επωνύμων) που ήταν έτοιμες για προσδιορισμό στο Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης…».
Ο κ. Γαρούφας δεν είναι απλά ένας πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και ένας προσωπικός φίλος του Κ. Καραμανλή. Στην κυβέρνηση Καραμανλή διορίστηκε πρόεδρος στο Εθνικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, αλλά την ίδια εποχή δεν δίστασε ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης να κινητοποιήσει επίσημα με ημερίδες και παραστάσεις διαμαρτυρίας τον Σύλλογο ενάντια στο σκάνδαλο Βατοπεδίου. Και στις κάμερες δεν δίστασε να μιλήσει με τα μελανότερα χρώματα για το σκάνδαλο Βατοπεδίου και τις διαβόητες «ανταλλαγές» που επιχειρήθηκαν σε ακίνητα-φιλέτα, σε θέρετρα του νομού Θεσσαλονίκης και στην Χαλκιδική.
Η «Ε» ζήτησε χθες από τον κ. Γαρούφα περισσότερα στοιχεία για τα 900 κακουργήματα που συγκαλύφθηκαν το 1996, δεδομένου μάλιστα ότι τότε υπουργός Δικαιοσύνης ήταν ο Ευάγγ. Βενιζέλος, σήμερα αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και υπουργός Εξωτερικών.
Μας είπε ότι η υπόθεση αυτή αφορούσε στο κύριο μέρος της το μέγα σκάνδαλο των παρανόμων μετεγγραφών των παιδιών της υψηλής κοινωνίας και των ισχυρών. Και πρόσθεσε:
«Η υπόθεση των παρανόμων μετεγγραφών ήταν ένα κολοσσιαίο σκάνδαλο για το οποίο ασχολήθηκαν επί δύο χρόνια δύο εφέτες ανακριτές. Παιδιά επωνύμων, παιδιά πολιτικών, παιδιά πανεπιστημιακών, παιδιά επιχειρηματιών έπαιρναν μετεγγραφές από το εξωτερικό για τα καλλίτερα ελληνικά πανεπιστήμια, με ιατρικές βεβαιώσεις ότι βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου και έπρεπε να έλθουν να πεθάνουν ήσυχα στην οικογένειά τους.
»Ευτυχώς αυτά τα παιδιά σήμερα είναι επιστήμονες χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας. Ποτέ δεν είχαν πρόβλημα και οι βεβαιώσεις ήταν ψευδείς. Τότε είχε υπολογιστεί η ζημιά σε εκατομμύρια και η κυβέρνηση με νόμο αύξησε από 5 σε 25 εκατομμύρια δραχμές το όριο για τα κακουργήματα. Ετσι έγιναν πλημμελήματα και μπήκαν στο αρχείο. Οι εφέτες ανακριτές είχαν στείλει κλήσεις και για το εδώλιο και σε βουλευτές των δύο κομμάτων εξουσίας. Τότε το Κοινοβούλιο ψήφισε την (ν)τροπολογία αυξήσεως του ορίου των χρημάτων και οι περισσότεροι βουλευτές ούτε είχαν καταλάβει τι ψήφισαν».
- Είναι αλήθεια ότι μεταξύ των τότε καρκινοπαθών που πήραν μετεγγραφή είναι και σημερινά μέλη του ευρύτερου κυβερνητικού σχήματος;
- «Σεις το λέτε… Ψάξτε να βρείτε άρθρο που είχα δημοσιεύσει πριν από 10 και πλέον χρόνια στην «Ελευθεροτυπία».».
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγαλοπαράγων της Θεσσαλονίκης μετέγραψε εκείνη ακριβώς την περίοδο δύο παιδιά του ως άρρωστα σοβαρά από βαλκανική χώρα και σε άλλη σχολή από εκείνη που φοιτούσαν.
Ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως Βαγγέλης Βενιζέλος αντιμετώπιζε τότε ένα πολύ σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα. Ο Δικηγορικός Σύλλογος κατά πλειοψηφία είχε αποφασίσει να διαγράψει τον πατέρα του από τα μητρώα, αλλά η απόφαση αυτή ποτέ δεν υλοποιήθηκε στην ουσία.


ἐλευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου