του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Σε μια ακατανόητη απόφαση που παραβιάζει τους κανόνες της κοινής λογικής και της προστασίας της υγείας των καταναλωτών (προφανώς προστατεύονται άλλα συμφέροντα) προχώρησε η ΕΕ, επιτρέποντας την εισαγωγή τροφίμων από την ραδιενεργή Φουκουσίμα της Ιαπωνίας!
O "Γκοτζίλα" θα γίνει πραγματικότητα και θα σερβίρεται στα πιάτα μας καθώς η ΕΕ θα επιτρέψει την εισαγωγή τροφίμων από την άκρως μολυσμένη περιοχή. Φυσικά δεν μπορεί με καμία εξήγηση να γίνει κατανοητό πως η ΕΕ οδηγήθηκε σε μια τέτοια απόφαση μόλις 4,5 χρόνια μετά το ατύχημα, όταν ο χρόνος ημιζωής των ραδιενεργών στοιχείων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος. Μερικά θα κάνουν χιλιάδες χρόνια για να εξαλειφθούν.
Η ΕΕ αποφάσισε να εξαιρέσει τρόφιμα που παράγονται στην περιφέρεια της Φουκουσίμα από την λίστα των υποχρεωτικά ελεγχόμενων για ραδιενέργεια!
Είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ εξαιρεί οποιοδήποτε τρόφιμο προερχόμενο από την βορειοανατολική Ιαπωνία από την λίστα της προς έλεγχο ραδιενέργειας ύστερα από το πυρηνικό ατύχημα στον πυρηνικό αντδραστήρα στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για λογαριασμό της Tokyo Electric Power Co. τον Μάρτιο του 2011 όπως αναφέρει το ιαπωνικό Jiji Press.
Η εξαίρεση θα γίνει σε τρόφιμα όπως, λαχανικά, φρούτα, και (προσέξτε) livestock products (ζώα προοριζόμενα για για βρώση, ή παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων)!
Η ΕΕ θα σταματήσει επίσης να απαιτεί πιστοποιητικά ραδιενέργειας για όλα τα τρόφιμα, ζώα που θα προέρχονται από την περιφέρεια της Aomori και της Saitama
Ρύζι και άλλα τρόφιμα θα εξαιρεθούν από την σχετική λίστα όπως και φυτά που χεησιμοποιούνται για γλάστρες. Σημειώνεται ότι το ρύζι απαιτεί πολύ νερό για να παραχθεί που σημαίνει... καλή μας όρεξη, εάν φωσφορίζεται όταν σβήνεται το φως... συμπτωματικό.
Αυτό κατά τους Ιάπωνες είναι η βαθμιαία αποκατάσταση των ιαπωνικών εξαγωγών στην ΕΕ.
Προς γνώση και... συμμόρφωση η Νότια Κορέα έχει απαγορεύσει την εισαγωγή προϊόντων ιχθυοτροφείου από την Ιαπωνία ενώ και η Ταϊβάν έχει αυστηροποιήσει τους κανονισμούς εισαγωγής από την χώρα του Ανατέλοντος Ηλίου.
Λίγα πράγματα για την ραδιενέργεια. Πολλά ραδιενεργά στοιχεία δεν πρόκειται να εξαλειφθούν όσο ζούμε, αλλά ούτε και στις επόμενες (πολλές) γενιές. Οπότε προς τι η χαλάρωση των κανονισμών;
Το κέσιο-137 και το στρόντιο-90 είναι δύο από τα πιο επικίνδυνα ραδιοϊσότοπα εξαιτίας των μακροχρόνιων επιπτώσεών τους. Ο χρόνος ημιζωής και των δύο είναι γύρω στα 30 χρόνια. Εκτός δηλαδή από εξαιρετικά ραδιενεργά, έχουν και αρκετά μεγάλο χρόνο ημιζωής ώστε να υπάρχουν για εκατοντάδες χρόνια.
Κέσιο-137: Χρόνος ημιζωής περίπου 30 χρόνια
Είναι υδατοδιαλυτό. Εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία, όταν μολύνει το νερό. Αφού εισέλθει στο σώμα, διανέμεται σχεδόν ομοιόμορφα, με μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στους μυϊκούς ιστούς και τα κόκαλα. Πειράματα σε σκύλους έχουν δείξει πως μια και μοναδική δόση περίπου 44 mg/kg είναι θανατηφόρα μέσα σε διάστημα 3 εβδομάδων. Μεταφέρεται σε όλη την τροφική αλυσίδα.
Στρόντιο-90: Χρόνος ημιζωής περίπου 29 χρόνια
Απορροφάται από ζώντες οργανισμούς. Συσσωρεύεται στα κόκαλα. Εχει τη δυνατότητα να προκαλέσει καρκίνο ή να καταστρέψει τα κύτταρα του μυελού των οστών. Ερευνα, που πραγματοποιήθηκε σε χιλιάδες παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες, απέδειξε πως εκείνα που γεννήθηκαν μετά το ξεκίνημα των πυρηνικών δοκιμών είχαν έως και 50 φορές υψηλότερα επίπεδα στροντίου-90 στα παιδικά δόντια από τα παιδιά που γεννήθηκαν πριν από τις πυρηνικές δοκιμές. Μεταγενέστερη έρευνα, που αποσκοπούσε στον εντοπισμό όσων είχαν συμμετάσχει, απέδειξε πως εκείνοι που πέθαναν από καρκίνο πριν φτάσουν τα 50 τους χρόνια είχαν στα παιδικά τους δόντια διπλάσιες συγκεντρώσεις από τους υπόλοιπους.
Ιώδιο-131: Χρόνος ημιζωής περίπου 8 ημέρες
Είναι παράγωγο σχάσης του πλουτωνίου και του ουρανίου. Αποτελεί σοβαρό κίνδυνο: είναι γνωστό για μεταλλάξεις και καταστροφή των κυττάρων. Καταλήγει στο σώμα μέσω των μολυσμένων με ραδιενέργεια τροφών και συγκεντρώνεται στον θυρεοειδή αδένα. Ο σοβαρότερος κίνδυνος από την έκθεση σε μεγάλες δόσεις ιωδίου-131 είναι οι αυξημένες πιθανότητες καρκίνου του θυρεοειδούς και άλλων παθήσεων του συγκεκριμένου αδένα.
Πλουτώνιο
Ραδιενεργό μεταλλικό στοιχείο που χρησιμοποιείται σε πυρηνικούς αντιδραστήρες και στα πυρηνικά όπλα. Οι αντιδραστήρες που χρησιμοποιούν το πλουτώνιο στο μίγμα καυσίμου τους είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι, αφού σε περίπτωση ατυχήματος (όπως στον αντιδραστήρα 3 της Φουκουσίμα) εκλύουν πολλαπλάσιες ποσότητες ραδιενεργών στοιχείων στο περιβάλλον σε σχέση με αντιδραστήρες που χρησιμοποιούν μόνο ουράνιο.
Η πρώτη φορά που έγινε σύνθεσή του ήταν το 1940 και προήλθε από το βομβαρδισμό ουρανίου-238, του πιο κοινού ισοτόπου του ουρανίου, με δευτέριο (βαρύ υδρογόνο). Ραδιενεργό στοιχείο που συγκεντρώνεται στο μυελό των οστών. Και έχει αρκετά ισότοπα. Ορισμένα βρέθηκαν στο έδαφος γύρω από το σταθμό Φουκουσίμα, όπως το πλουτώνιο - 239, με χρόνο ημιζωής περίπου 24.000 χρόνια.
Η πρώτη πυρηνική δοκιμή «Τρίνιτι» (ΗΠΑ, Ιούλιος 1945) αλλά και η ατομική βόμβα που κατέστρεψε το Ναγκασάκι (Αύγουστος 1945) είχαν πυρήνα πλουτωνίου-239.
Όλα αυτά στο πιάτο μας με τις ευλογίες της ΕΕ.
Τώρα τι είναι ο Γκοτζίλα.
Ο Godzilla, το πασίγνωστο τέρας που έγινε κινηματογραφική αναφορά τόσο για την μυθική παρουσία του όσο και για το συμβολισμό της καταστροφικής πλευράς της ανθρωπότητας, δημιουργήθηκε κατά την μετάλλαξη σαυροειδούς που βρίσκονταν σε πεδίο πυρηνικών δοκιμών.
Ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να επιφέρει στην ανθρώπινη ζωή μια μετάλλαξη. Κάποιοι δεν ενδιαφέρονται πλέον ούτε στοιχειωδώς για την υγεία μας. Μετά τα μεταλλαγμένα τώρα μας απειλούν και τα... ραδιενεργά τρόφιμα, και ποιος ξέρει τι άλλο θα έρθει στο πιάτο μας.
Στο Δικαστή Ντρεντ μετά τον Γ' ΠΠ ότι ήταν έξω από τις Μεγαπόλεις, είχε μετατραπεί σε "cursed earth", Καταραμένη Γη, όπου τίποτα δεν φύτρωνε και οι κάτοικοί της είναι όλοι μεταλλαγμένοι, ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά όπως αποδείχτηκε στο παρελθόν, η επιστημονική φαντασία είναι κάτι που απλά δεν έχει γίνει... ακόμα.
pronews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου