Pages

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Η μυστική βάση βιομετρικών δεδομένων του FBI που δεν θέλουν να γνωρίζει ο κόσμος



Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) θέλει να αποτρέψει να βγουν στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με την ανατριχιαστική βιομετρική βάση δεδομένων, που περιέχει σαρώσεις από δακτυλικά αποτυπώματα, πρόσωπο, ίριδα και φωνή εκατομμυρίων Αμερικανών


Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει καταλήξει σε μια πρόταση να εξαιρεθεί η βιομετρική βάση δεδομένων από τη δημοσιοποίηση. Όπως δηλώνει, το σύστημα αναγνώρισης Next Generation (NGI) δεν θα πρέπει να υπόκεινται στο Νόμο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που απαιτεί οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες να δώσουν στους ανθρώπους την πρόσβαση σε αρχεία που έχουν συλλεχθεί σχετικά με αυτούς, «επιτρέποντάς τους να τα επαληθεύσουν και διορθώσουν τους σε περίπτωση που χρειάζεται».


Η πρόταση αναφέρει ότι επιτρέποντας στα άτομα να δουν τα αρχεία τους, ή ακόμα και ένα μέρος αυτών των αρχείων, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ποινικές έρευνες ή«τις προσπάθειες της εθνικής ασφάλειας».

Η βάση δεδομένων περιέχει βιομετρικές πληροφορίες για τους ανθρώπους που έχουν δώσει τα δακτυλικά αποτυπώματα στους εργοδότες, ή για άδειες και τους ελέγχους του ιστορικού, καθώς και για καταδικασθέντες εγκληματίες και εκείνους που είναι ύποπτοι για αδικήματα, ακόμη και για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το Underground Reporter.


Η πρόταση υποστηρίζει ότι το FBI θα πρέπει να είναι σε θέση να διατηρεί τα δεδομένα των ατόμων που έχει συλλέξει, ακόμη και αν αργότερα βρεθεί ότι δεν έχει κάνει τίποτε παράνομο, καθώς οι πληροφορίες «μπορεί να αποκτήσουν νέα σημασία όταν νέα στοιχεία έρθουν στο φως».

Το FBI υποστηρίζει τα διατηρούμενα δεδομένα θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως πρότυπα για «τον καθορισμό δραστηριότητας και παροχή ποινικού παραδείγματος».

Επιπλέον, η πρόταση του FBI ζητά την εξαίρεση ρήτρας η οποία απαιτεί οι υπηρεσίες να τηρούν αρχεία που αποδεικνύουν ότι οι αποφάσεις τους σχετικά με τα άτομα στη βάση δεδομένων είναι δίκαια και νόμιμα αιτιολογημένες, υποστηρίζοντας ότι είναι «αδύνατον να γνωρίζουμε εκ των προτέρων ποιες πληροφορίες είναι ακριβείς, σχετικές, έγκαιρες και πλήρεις».

Η πρόταση είναι ανοικτή σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 6 Ιουνίου.

Η αναγνώριση προσώπου χρησιμοποιείται και εκτός των ορίων της επιβολής του νόμου, καθώς, για παράδειγμα, ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Σίδνεϊ χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να εντοπίσει τους clubbers που στο παρελθόν θεωρήθηκαν απείθαρχοι ώστε να τους αποτρέψει από το να μπουν ξανά.

Το Facebook χρησιμοποιεί από καιρό λογισμικό αναγνώρισης προσώπου για να εντοπίσει άτομα σε ανεβασμένες φωτογραφίες για την αναγνώριση προσώπου ως μεθόδου για τον έλεγχο της ταυτότητας του χρήστη.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν εταιρείες που δημιουργούν προϊόντα που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση ή να ξεγελάσουν το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου. Μια ιαπωνική εταιρεία έχει εφεύρει μια «προσωπίδα προστασίας της ιδιωτικής ζωής» που θα«κοντράρει το ψηφιακό λογισμικό αναγνώρισης προσώπου», αναφέρει το Biometric Update.

Ειδικά κατασκευασμένα ρούχα και μακιγιάζ – καμουφλάζ μπορούν να μετατρέψουν ένα πρόσωπο «σε ένα χάος από κακής ποιότητας pixels» για να πετάξουν την τεχνολογία έξω.


Μέσα στο NGI, σύμφωνα με τα λόγια του FBI

Οι αποθηκευμένες πληροφορίες στο Σύστημα Αναγνώρισης Next Generation του FBI, η βάση δεδομένων βιομετρικών στοιχείων που προσπαθεί να κρατήσει στο σκοτάδι, δίνει πρόσβαση στους ομοσπονδιακούς πράκτορες σε μια σειρά από συστήματα αναγνώρισης.

Μπορείτε να δείτε μερικά από τα εργαλεία που προσφέρονται για την επιβολή του νόμου, όπως αναφέρονται λεπτομερώς στην ιστοσελίδα του FBI.

© i-gata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου