Pages

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Το 24ωρο του Ομπάμα στην Αθήνα






Πέραν από τα ευχολόγια και το καλό κλίμα μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, με την πολιτική ηγεσία της χώρας, το γερμανικό τείχος -όσον αφορά το καυτό ζήτημα του χρέους- παραμένει.

Όσοι παρατήρησαν με προσοχή τις συναντήσεις του Αμερικανού προέδρου και παρακολούθησαν τις δηλώσεις του, αντιλαμβάνονται πως μπορεί η επίσκεψή του να χαρακτηρίστηκε ως «ιστορικής σημασίας» από πλήθος κυβερνητικών στελεχών, ωστόσο η Ιστορία είναι αυτή που επαληθεύει ή μη τις προβλέψεις.


Μόνο επικοινωνιακά θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως κέρδισε τελικά η χώρα μας, αφού φυσικά όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα ανά τον κόσμο έδειξαν «πλάνα» της Ελλάδας, λόγω της επίσκεψης του απερχόμενου «Πλανητάρχη», ο οποίος πηγαινοερχόταν μεταξύ Ηρώδου Αττικού και παραλιακής με τη θωρακισμένη Cadillac για τα προγραμματισμένα ραντεβού, μακριά από το πεδίο μάχης των Εξαρχείων.

Οι δηλώσεις στήριξης προς την ελληνική πλευρά δεν έλειψαν για ακόμη μια φορά. Το μήνυμα που εξέπεμψε από την Αθήνα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα είναι να «χαλαρώσει» η Γερμανία και η Καγκελάριος Μέρκελ την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει στο ελληνικό ζήτημα. Δεν γνωρίζουμε βεβαίως εάν το Βερολίνο θα αλλάξει ρότα από τις παραινέσεις του αμερικανού προέδρου.

Στην επίσκεψή του στη Γερμανία ελπίζουμε ο Μπάρακ Ομπάμα να επαναλάβει το μήνυμα του για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, και πολύ περισσότερο ελπίζουμε να υλοποιηθεί από την γερμανική πλευρά.

Η κοινή συνέντευξη Τύπου Τσίπρα-Ομπάμα

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου που διήρκησε περίπου δυο ώρες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Έλληνας πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Μπαράκ Ομπάμα άλλαξε την εικόνα των ΗΠΑ σε όλον τον κόσμο.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της κυβέρνησης Ομπάμα, μετά την οικονομική κρίση που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman Brothers, το 2008. Παράλληλα, αναγνώρισε τη συμβολή του προέδρου των ΗΠΑ κατά τη διαπραγμάτευση του 2015, καθώς και την ηθική και πολιτική στήριξη που προσέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον πρόεδρο Ομπάμα για τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας και η Ευρώπη» υπογράμμισε εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας, ενώ αναφέρηκε στην στήριξη των ΗΠΑ για τη ρύθμιση του χρέους της Γερμανίας το 1953, όταν βγήκε ηττημένη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε τη Γερμανία να δράσει αναλόγως, στέλνοντας μήνυμα για την ανάγκη της ρύθμισης του ελληνικού χρέους. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα επτά χρόνια της οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η χώρα δεν αντέχει άλλη λιτότητα.

Ζήτησε, δε εκ νέου, την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τονίζοντας πως η στιγμή για να γίνει αυτό, είναι τώρα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, που θα πρέπει να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό, ενώ μίλησε και για την ανάγκη λύσης στο Κυπριακό, που βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.



Ο Ομπάμα χαιρετά τους... γείτονες του Μεγάρου Μαξίμου

Ομπάμα: Δεν μπορεί να υπάρξει αναπτυξιακή προοπτική δίχως ελάφρυνση του χρέους

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στις επιρροές των αρχαίων Ελλήνων στους προγενέστερούς του προέδρους των ΗΠΑ και ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για τη συμμαχία Ελλάδας - ΗΠΑ και για τη σημερινή τους συνεργασία.

Μεταξύ άλλων, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι η κρίση δεν είναι μια αφηρημένη έννοια και υπογράμμισε ότι η λιτότητα δεν μπορεί να συνδέεται με την ανάπτυξη. Όπως υπογράμμισε, ο πρωθυπουργός τού περιέγραψε τα επόμενα βήματα για την έξοδο από την οικονομική κρίση, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται χώρο για να αναπνεύσει και ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη να δει απτά αποτελέσματα στην καθημερινότητά του.

Αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ η Ελλάδα

Ο Μπάρακ Ομπάμα υπογράμμισε ότι ο δρόμος παραμένει δύσκολος για την Ελλάδα, ωστόσο οι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τα καταφέρνουν στα δύσκολα. Σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα, παρά την κρίση, συνέχισε να δαπανά το 2% του ΑΕΠ της για αμυντικές δαπάνες -και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, όπως είπε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύθηκε, παράλληλα, να συνεχίσει να βοηθάει, όσο μπορεί, την Ελλάδα να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης, αλλά και να αντιμετωπίσει το προσφυγικό. Ακόμη, αναγνώρισε ότι η χώρα μας παραμένει ένας από τους πιο αξιόπιστους συμμάχους και τους καλύτερους φίλους των ΗΠΑ.

Προχωράνε οι διαρθρωτικές αλλαγές, τώρα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναγνώρισε ότι η Ελλάδα προχώρησε σε δύσκολες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και πλέον βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Παράλληλα, παρείχε στην Αθήνα και τον Αλέξη Τσίπρα την «πολυπόθητη» δήλωση στήριξης στην προσπάθεια ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι είναι η στιγμή για να γίνει αυτό και στέλνοντας μήνυμα προς τις χώρες του Βορρά που, όπως είπε, έχουν τη δική τους ατζέντα και τηρούν σκληρή στάση στο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους.



Μήνυμα προς την Μέρκελ να παρατήσει την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει

«Δεν μπορεί να υπάρξει αναπτυξιακή προοπτική δίχως ελάφρυνση του χρέους. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της» εκτίμησε.

Και συμπλήρωσε: «Θα συνεχίσω να ενθαρρύνω τους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν ό,τι απαιτείται, για να επιστρέψει η χώρα στην ανάκαμψη Τώρα που η ελληνική οικονομία είναι σε τροχιά ανάπτυξης, είναι η κατάλληλη στιγμή για τη διευθέτηση του χρέους».

Ο κ. Ομπάμα υπογράμμισε ακόμη ότι πολλές πολιτικές που ακολουθήθηκαν στην Ελλάδα δεν ήταν οι

Αμερικανός πράκτοραςορθότερες, ωστόσο η ελληνική οικονομία έπρεπε να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές και πλέον βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του θέλουν να συνεχίσουν σε αυτό το δρόμο. Ο ελληνικός λαός είναι ευφάνταστος, επιχειρηματικός» υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα, αναφερόμενος στην ανάπτυξη και συνέχισε, λέγοντας ότι «όταν η οικονομία συρρικνώνεται σε τέτοιο βαθμό, τότε χρειάζεται και αναπτυξιακή ατζέντα», ενώ για την ελάφρυνση του χρέους είπε ότι είναι πολιτικό θέμα.

«Για να μην αδικήσω κάποιες κυβερνήσεις του Βορρά, να πω ότι και εκεί έχουν τις δικές τους πολιτικές και τους δικούς τους ψηφοφόρους, αλλά έχοντας δει όλα όσα έχουν αλλάξει στην Ελλάδα και όσα ο λαός έχει περάσει, τότε και οι δύο πλευρές μπορούν να καταλήξουν σε μια λύση μέσα στο επόμενο έτος», υπογράμμισε ο Μπάρακ Ομπάμα και κατέληξε λέγοντας:

Με τη σειρά του, απαντώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε επανειλημμένα ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές και κάλεσε την Άνγκελα Μέρκελ να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Όπως είπε, είναι αισιόδοξος ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θα συμφωνήσει σε μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

«Θέλουμε η Ελλάδα να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Ομπάμα για το Κυπριακό

Σε ερώτηση για το Κυπριακό, δε, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ενθαρρυμένος από τα αποτελέσματα των πρόσφατων συνομιλιών ανάμεσα στον Νίκο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί, ενώ από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το Κυπριακό είναι διεθνές πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής.

Παράλληλα, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την στήριξή του στον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη και τόνισε ότι είναι απαραίτητη η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δέχτηκε ερώτηση και για τις εξελίξεις στις ΗΠΑ μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι οφείλει να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση και θα συνεργαστεί με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο.





Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το καλό κλίμα είχε ξεκινήσει νωρίτερα όταν ο αμερικανός Πρόεδρος συνάντησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο διάλογος μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες είναι ενδεικτικός των αγαθών διαθέσεων και της καλής θέλησης και των δυο πλευρών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας μας.

«Κύριε πρόεδρε σας καλωσορίζω και σας υποδέχομαι ως τον πρόεδρο της μεγάλης και φίλης χώρας ο οποίος διακρίθηκε για την υπεράσπιση του ανθρώπου, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης. Αυτά απεικονίζουν το μέγεθος της παγκόσμιας ακτινοβολίας σας» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τον σύντομο διάλογο του με τον Μπαράκ Ομπάμα μπροστά στις κάμερες.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τις πρωτοβουλίες Ομπάμα για αντιμέτωπιση των ζητημάτων της οικονομικής κρίσης, τη διαχείριση του προσφυγικού και την πάταξη της τρομοκρατικής βαρβαρότητας, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο και ο νέος πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ.

«Είναι ιστορικές οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών. Σε αυτό έχει συμβάλει καθοριστικά η ομογένεια στις ΗΠΑ… Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συμπαράστασή της στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος. Είμαι βέβαιος πως και ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντοναλντ Τραμπ θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση».

«Η ανθρωπότητα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έχει να ωφεληθεί από τη συνεργασία ΗΠΑ και Ευρώπης… Οι ΗΠΑ πρέπει να προσβλέπουν σε μια μια Ευρώπη ισχυρή. Παρά τις επώδυνες θυσίες του ελληνικού λαού, συνεχίζουμε την ευρωπαική μας πορεία και συνεργαζόμαστε με τους εταιρους μας εκείνους που θέλουν την ευρωπαϊκη ολοκληρωση μακριά από φοβικά συνδρομα και συπεριφορές που υπονομεύουν το ευρωπαϊκό μέλλον» σημείωσε.



«Μας εμπνεύει το ευρωπαϊκό ιδεώδες και τα εθνικά θεματα τα αντιμετωπίζουμε σε αυτό το πλαίσιο.

Το Κυπριακό είναι πρωτίστως διεθνές και ευρωπαικό ζήτημα, ταχεία δίκαιη και βιώσιμη λύση σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαικό κεκτημένο: δεν αποδέχεται στρατευματα κατοχής ή αναχρονιστικές εγγυήσεις. Θέλω να καταστεί σαφές αν δεχόμασταν λύση αντίθετη με το ευρωπαϊκό κεκτημόενο θα δημιουργούσαμε αρνητικό προηγουμενο για τις ευρωπαικές χώρες.

Θεωρούμε επίσης αδιανότητη και απαράδκετη οποιαδήποτε αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Εμείς οι Έλληνες σας θεωρούμε ως ένα πολιτικό κεφάλαιο παγκόσμιας εμβέλειεας και ένα μεγάλο φίλο της Ελλάδας και του ελληνικού λαού» τόνισε.

Οι θετικές αναφορές Ομπάμα για την ιστορία της Ελλάδας

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την θερμή υποδοχή, την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Παράλληλα φέρνω τα χαιρετίσματα στην ελληνοαμερικανική κοινότητα. Αυτό είναι το τελευταίο μου ταξίδι και θεώρησα ότι πρέπει να επισκεφτούμε μια σπουδαία χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία και οι ιδέες που γαλούχισαν τις ΗΠΑ» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα

Μέσα στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες ο ελληνικός λαός έχει υπομείνει αρκετά. Ξεκινάει όμως μία περίοδος που καλυτερεύει η κατάσταση και θα συνεργαστούμε για να συνεχίσει αυτή η πορεία, αλλά υπάρχει αρκετός δρόμος που πρέπει να καλυφθεί ακόμα.

Η Ε.Ε. είναι κάτι καλό για όλο τον κόσμο. Ένα από τα μηνύματά μου είναι να ενθαρρύνω την ανάπτυξη και την ανάγκη να δίνεται ευκαιρία στους νέους και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες όπως στον υπόλοιπο κόσμο.

Σας συγχαίρω για τον τρόπο που χειρίζεστε το προσφυγικό. Είναι σημαντικό να μην διαχειρίζεται μόνο μία χώρα όλο το πρόβλημα» συμπλήρωσε.



Υπουργοί σε... αναμονή

Η συνεργασία με την Ελλάδα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και το ΝΑΤΟ

Ο αμερικανός Πρόεδρος συνεχίζοντας αναφέρθηκε στη συμβολή της χώρας μας στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

«Όσον αφορά την τρομοκρατία στη Μ. Ανατολή εκτιμούμε τη συνεργασία με την Ελλάδα και την ευχαριστούμε για την προσφορά της. Εκτιμούμε τη συνεργασία και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Πρέπει να υπογραμμίσω ότι το θέμα του ΝΑΤΟ είναι πολύ σημαντικό και θέλουμε να διασφαλίσουμε τη συνέχεια της πολιτικής κατά τη μετάβαση στη νέα εκλεγμένη ηγεσία».



Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο δείπνο



'Στην υγεία μας' ευχήθηκε ο Ομπάμα

Ιδιαίτερα συγκινημένος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της προσφώνησης του Μπάρακ Ομπάμα, πριν το επίσημο δείπνο που παρατίθεται στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του υψηλού προσκεκλημένου.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος μεταφέροντας ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη από το Άξιον Εστί κάλεσε τον Μπάρακ Ομπάμα εμφανώς συγκινημένος: «Σ’ αυτό το μελλοντικό και ήδη πολλά υποσχόμενο οδοιπορικό σας σας παρακαλώ να μην ξεχνάτε -για να θυμηθώ τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη- την χώρα μας».



Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Μπάρακ Ομπάμα: «Κύριε Πρόεδρε σας υποδέχομαι ως πρόεδρο των ΗΠΑ που υπηρέτησε τον σεβασμό του ανθρώπου και την υπεράσπιση της Δημοκρατίας.

Πρώτον, εμείς οι Έλληνες πιστεύουμε στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία και εμπνεόμαστε από τον θεσμό των θεσμικών αντιβάρων. Θωρακίζουν τη λαϊκή κυριαρχία, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης από παρεμβάσεις όλων εκείνων των θεσμών που στην παγκοσμιοποίηση στερούνται οποιασδήποτε δημοκρατικής αναγνώρισης.

Δεύτερον, ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει ένα τεράστιο οικονομικό κόστος που δεν είναι υπεύθυνος αλλά οφείλεται σε λάθος πολιτικές. Παρά το κόστος αυτό ο λαός παραμένει στην Ε.Ε. και στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης. Αγωνιζόμαστε να επιστρέψει στις αρχές που ξεκίνησε η Ε.Ε.

Τρίτον, ανταποκρινόμαστε με αξιοπρέπεια σε ό,τι αφορά το οξύτατο προσφυγικό ζήτημα το οποίο έχει προκύψει από τον πόλεμο στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή.

Σεβόμαστε τον πρόσφυγα και τον αντιμετωπίζουμε με όρους δικαιοσύνης, αναμένουμε την αλληλεγγύη των εταίρων μας.

Ελπίζω ότι η δική σας έκκληση θα είναι εκείνη που θα ανοίξει τις συνειδήσεις. Η προστασία των προσφύγων κατάγεται από τον θεσμό του ικέτη και παραμένουμε πιστοί. Για να αντιμετωπίσουμε τη βάρβαρη τρομοκρατία. Πρέπει να λήξει ο πόλεμος στη Συρία.Να συνεργαστούν αρμονικά η Ρωσία και οι ΗΠΑ.Το συνειδητοποιήσατε εγκαίρως. Καιρός να αγωνιστούμε όλοι για να τελειώσει η χειρότερη πληγή». κατέληξε ο Προκόπης Παυλόπουλος.





Ποιοι συμμετείχαν στο δείπνο

Από πολιτικούς αρχηγούς παρευρέθηκαν μόνο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρόντες επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης, οι υπουργοί Οικονομικών Ελλάδας και ΗΠΑ, και οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής κ ΜΜΕ Ν. Παππάς, Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου, Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, Επικρατείας Δ. Τζανακόπουλος, Τουρισμού Ελ. Κουντουρά, Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γ. Τσίπρας, και ο γγ της κυβέρνησης Μ. Καλογήρου.

Επίσης το παρών έδωσαν παράγοντες της οικονομικής ζωής του τόπου, όπως οι Κ. Μίχαλος (ΕΒΕΑ), Α. Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ) και οι κυρίες Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Μαριάννα Λάτση.









Δεξιά από τον Μπάρακ Ομπάμα κάθισαν οι κ.κ. Τσίπρας, Ιερώνυμος, Μητσοτάκης, Λιου και Τσακαλώτος, ενώ αριστερά του Προέδρου των ΗΠΑ οι κ.κ. Παυλόπουλος, Βούτσης, Πιάτ, Δραγασάκης και Καμμένος.

Η παιδική χορωδία-έκπληξη

Στη συνέχεια η παιδική χορωδία της Λυρικής Σκηνής και η ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας ερμήνευσε δύο τραγούδια στα ελληνικά ("Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ", και "Χρυσοπράσινο Φύλλο" του Μ. Θεοδωράκη) και δύο τραγούδια στα αγγλικά ("Imagine" και "Sound of Silence")

Επίσκεψη στην Ακρόπολη

Το πρόγραμμα του Μπάρακ Ομπάμα περιλαμβάνει -το πρωί της Τετάρτης- επίσκεψη στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, αλλά και ομιλία το απόγευμα στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Αναμένουμε να δούμε και σε αυτές τις ομιλίες όχι μόνο θετικές αναφορές για την πατρίδα μας αλλά και προτροπές προς την Ε.Ε να αντιμετωπίσει το ελληνικό ζήτημα χρέους με διαφορετική πολιτική.

H άφιξη, τα δρακόντεια μέτρα και τα... επεισόδια



Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος υποδέχτηκε το πρωί της Τρίτης τον Μπάρακ Ομπάμα



Sniper και οπλισμένοι άνδρες ασφαλείας στα μαύρα τζιπ του προέδρου



Ακροβολισμένοι πράκτορες, λαγωνικά K9 και ελικόπτερα



Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου