Pages

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Γυναίκα κατήγγειλε ψευδώς απανωτούς βιασμούς. Ένας άνθρωπος εξαιτίας της έμεινε στην φυλακή 7 χρόνια




Η Jemma Beale (φώτο) κατήγγειλε ψευδώς, για βιασμό και σεξουαλική επίθεση, 15 διαφορετικούς άνδρες – και έστειλε έναν αθώο άνθρωπο στη φυλακή για επτά χρόνια, σύμφωνα με απόφαση βρετανικού δικαστηρίου.
Η 25χρονη Beale έκανε αυτές τις καταγγελίες σε διάστημα τριών ετών, αλλά ήταν όλες «γκροτέσκες εφευρέσεις», όπως απεφάνθη το δικαστήριο.
Ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε επίθεση σε μια παμπ, άλλη επίθεση έξω από το σπίτι της, και ότι μία συμμορία της επιτέθηκε και την βίασε στο δρόμο.
Η Beale είπε ότι βιάστηκε συνολικά από εννέα άνδρες και ότι της επιτέθηκαν σεξουαλικά συνολικά άλλοι έξι. Όλοι εκτός από έναν, της ήταν ξένοι.
Ένας άνθρωπος, τον οποίον κατηγόρησε η Beale ότι την βίασε, καταδικάσθηκε και έμεινε στην φυλακή για επτά χρόνια.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο άνθρωπος αυτός ήταν τελικά αθώος.
Ο εισαγγελέας είπε επίσης ότι ήταν φύσει απίθανο η Beale να δεχόταν τόσες πολλές επιθέσεις και τόσο συχνά.
Και πρόσθεσε ότι «όλες οι καταγγελίες της ήταν εντελώς ψευδείς».
Οι τραυματισμοί που είχε, ήταν τελικά, αποτέλεσμα αυτοτραυματισμού.
Ένας εκ των ανδρών που κατηγόρησε η Beale, κρατήθηκε με εγγύηση για δύο χρόνια.
Ο Luke Williams τον οποίο η Beale «αναγνώρισε» ως βιαστή, απολογούμενος είπε πως η ίδια η Beale του ζήτησε να κάνουν σεξ σε ένα πάρτι ενώ η φίλη του ήταν πιο κάτω.
«Ένιωσα άβολα. Δεν ήθελα να αισθάνεται ότι την απορρίπτουν, αλλά ειλικρινά δεν με έλκυε 
καθόλου», είπε.
 
Η Beale βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με την κατηγορία της ψευδορκίας και παραπλάνησης του δικαστηρίου, και εάν βρεθεί ένοχη, μπορεί να της επιβληθεί η μέγιστη ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα που είδε το φως της δημοσιότητας το 2014, τουλάχιστον 109 γυναίκες διώχθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια για ψευδείς ισχυρισμούς βιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με καταγγελία της ‘φιλανθρωπικής’ οργάνωσης ‘Women against Violence’ (WAR), η οποία ζητά να τερματιστεί αυτή η κατάσταση (δηλαδή οι διώξεις) καθώς, όπως ισχυρίζονται «παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα», όπως ανέφερε η καθηγήτρια Lisa Avalos, του πανεπιστημίου του Arkansas, που βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας.
Το 2014, ο εικονιζόμενος Bartholomeo Joly de Lotbiniere κοιμήθηκε με ένα κορίτσι στο πανεπιστήμιο που φοιτούσε. Αφού πέρασε ένα ολόκληρο έτος και εμφανίστηκε σε μια φημισμένη τηλεοπτική εκπομπή και εκλέχτηκε ως ο πιο επιλέξιμος bachelor στην πανεπιστημιούπολη, μια ανώνυμη βγήκε να τον κατηγορήσει ότι τελικά τότε την είχε βιάσει. Καθώς οι ένορκοι δεν έχουν πεισθεί για την ενοχή του, η δίκη δεν πρόκειται να τελειώσει μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Δεν πρόκειται φυσικά για την πρώτη περίπτωση αυτού του είδους και ούτε θα είναι η τελευταία. Πέρυσι, ο επικεφαλής μιας φοιτητικής ομάδας του Πανεπιστημίου του Durham, ο Louis Richardson (φώτο), κρίθηκε αθώος για τον φερόμενο βιασμό μιας συμφοιτήτριάς του η οποία τον κατήγγειλε στην αστυνομία μόνο αφότου ο πραγματικός της φίλος ανακάλυψε ότι τον απατούσε! Παραδέχθηκε επίσης ότι για μήνες αντάλλασε γραπτά μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου με τον Richardson μετά το περιστατικό για το οποίο ισχυρίστηκε ότι είχε βιασθεί από αυτόν. Όμως ο Ρίτσαρντσον συρόταν στα δικαστήρια σε μια δοκιμασία που η οικογένειά του περιέγραψε ως «δεκαπέντε μήνες κόλασης».
Γράφοντας στο The Daily Telegraph, η Radhika Sanghani (φώτο) χρησιμοποίησε την περίπτωση του Richardson (και τη φωτογραφία του) για να περιγράψει το «πρόβλημα» του «ριζωμένου σεξισμού».
«Η υπόθεση αναδεικνύει το επαναλαμβανόμενο ζήτημα της κουλτούρας του βιασμού στις βρετανικές πανεπιστημιουπόλεις», έγραψε.
Φυσικά, αυτό που δείχνει πραγματικά το άρθρο της είναι ένα γενικό τεκμήριο «ανδρικής ενοχής» σε μια από τις κορυφαίες εθνικές εφημερίδες που απεικονίζεται με την εικόνα ενός άνδρα του οποίου η δίκη ήταν ακόμα σε εξέλιξη και του οποίου ο θηλυκός κατήγορος παραμένει ανώνυμος. Το γεγονός ότι η Daily Telegraph ούτε την απέλυσε, ούτε ζήτησε συγγνώμη για την αρθρογράφο της δείχνει το πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν οι φανατικές φεμινίστριες.
Είναι δε αδιαμφισβήτητο ότι εάν στην θέση του κατηγορουμένου εκπροσώπου της «τοξικής αρρενωπότητας» ήταν κάποιος μετανάστης, «πρόσφυγας» ή «άνθρωπος χρώματος» (μη λευκός) και κατηγορείτο αδίκως για βιασμό και τελικά αθωωνόταν, οι ίδιες αυτές φεμινιστικές τσιριχτές φωνές θα μιλούσαν για επικίνδυνα «στερεότυπα» στην βρετανική κοινωνία, «ξενοφοβία» και «ρατσιστική νοοτροπία».
Για τον Λευκό άνδρα υπάρχει μίσος και μόνο μίσος.
Τα άλλα περί «πατριαρχίας» είναι προπέτασμα καπνού. Που είναι ένας Atticus Finch να υπερασπιστεί τον αδίκως κατηγορούμενο για βιασμό άνδρα; Ξέχασα. Το χρώμα του δέρματος δεν βοηθάει.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή (και εδώ κι εδώ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου