Pages

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Δολοφονία Κένεντι: Αποκαλύψεις με... πολλές ελλείψεις!




Γιατί ο Πρόεδρος Πρόεδρος Trump διέταξε την δημοσίευση των αρχείων που σχετίζονται με τη δολοφονία του John F. Kennedy, 54 χρόνια μετά
Γιατί κάποια αρχεία παραμένουν ακόμα κρυφά
Ποιος ο ρόλος των ΕΣΣΔ και Κούβας
Γιατί δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια...

Ο Πρόεδρος Trump διέταξε την δημοσίευση περισσότερων από 2.800 αρχείων που σχετίζονται με τη δολοφονία του John F. Kennedy, αλλά υπό την πίεση της CIA, του FBI και άλλων οργανισμών δέχθηκε να καθυστερήσουν να αποκαλύψουν ορισμένα από τα πιο ευαίσθητα έγγραφα για άλλους έξι μήνες. Ακόμα και έτσι, οι χιλιάδες σελίδες που δημοσιεύθηκαν ηλεκτρονικά από το Εθνικό Αρχείο το βράδυ της Πέμπτης περιγράφουν δεκαετίες κατασκοπίας, επιτήρησης, πληροφοριοδότες και σχέδια δολοφονίας.

​Απ' ό,τι "φαίνεται", το FBI γνώριζε ότι ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Τζον Κένεντι, αλλά απέτυχε να τον προστατέψει. Αυτό προκύπτει από τα περίπου 2.800 απόρρητα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ενώ 300 ακόμα αρχεία καθυστερούν να δοθούν.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής και σύμφωνα με όσα σταδιακά έρχονται στο φως από τα δεκάδες χιλιάδες έγγραφα, και σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ που τα έχουν δει και επιχειρούν να τα αποκωδικοποιήσουν, λένε ότι καμία από τις επικρατούσες θεωρίες συνωμοσίας που σχετίζονται με τη δολοφονία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο Ντάλας του Τέξας στις 22 Νοεμβρίου 1963 δεν φαίνεται να επαληθεύεται. Χωρίς ωστόσο να υπάρχουν στοιχεία που να επιτρέπουν να απορριφθεί κάποια από αυτές, οι αρχές δείχνουν να θέλουν να μην πιστεύει ο κόσμος πλέον σε καμία από αυτές!

Σύμφωνα με τα αποχαρακτηρισμένα ενημερωτικά έγγραφα, τα οποία είχαν σταλεί στα γραφεία του στη Νέα Ορλεάνη, το FBI, βάσει «πληροφοριοδοτών στην Κούβα» προσπαθούσε να εντοπίσει τον Όσβαλντ πριν από τη δολοφονία του προέδρου Κένεντι. Οι πληροφορίες αυτές είχαν προωθηθεί στις αρχές του Ντάλας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του ισχυρού τότε επικεφαλής τους, Έντγκαρ Χούβερ, το FBI προειδοποίησε την αστυνομία του Ντάλας για την απειλή κατά της ζωής του Κένεντι, αλλά οι αρχές δεν μπόρεσαν να τον προστατέψουν.

Επιχείρηση συγκάλυψης;​
​Ωστόσο, πολλά στοιχεία συνηγορούν ότι ίσως έγινε μια προσπάθεια συγκάλυψης στοιχείων που αφορούν τη δολοφονία, αλλά και των ευθυνών των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

«Χθες βράδυ λάβαμε τηλεφώνημα στο γραφείο μας στο Ντάλας, όπου ένας άνδρας με ήρεμη και ψύχραιμη φωνή μας είπε ότι είναι μέλος μιας επιτροπής η οποία σχεδιάζει να σκοτώσει τον Όσβαλντ», έγραφε.

​Ο Χούβερ στο κείμενο αυτό εκφράζει τον φόβο οτι η δολοφονία του Κένεντι να πυροδοτούσε θεωρίες συνωμοσίας: «Το πράγμα που με ανησυχεί έχει να κάνει με το γεγονός ότι πρέπει να πείσουμε την κοινή γνώμη ότι ο Όσβαλντ είναι ο πραγματικός δολοφόνος».

«Το μόνο που γνωρίζουμε πια (σ.σ. μετά τις δολοφονίες Κένεντι και Όσβαλντ) είναι ότι ο Όσβαλντ είναι νεκρός», τόνιζε.

Εδώ εμπλέκονται και τα στοιχεία που αφορούν τον Τζακ Ρούμπι, ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στο Ντάλας, με ύποπτους δεσμούς με τη μαφία του Σικάγο και στενές σχέσεις με τις αστυνομικές αρχές του Ντάλας -φέρεται να παρείχε δωρεάν ποτά και συντροφιά κοριτσιών σε αστυνομικούς-, και άνθρωπο που πυροβόλησε και σκότωσε τον Όσβαλντ, πριν καν προλάβει να δικαστεί, ενδεχομένως και πριν περάσει από ανάκριση.
​Η CIA "δείχνει" ΕΣΣΔ
​Από την άλλη πλευρά, γίνεται γνωστό ότι ο Όσβαλντ είχε προσπαθήσει να αποστατήσει και να φύγει στη Σοβιετική Ένωση, ωστόσο η σοβιετική ηγεσία φέρεται ότι τον θεωρούσε «νευρωτικό μανιακό, προδότη της πατρίδας του αλλά και κάθε άλλης ιδέας».

Ο Όσβαλντ είχε βρεθεί στην πρεσβεία της ΕΣΣΔ στην Πόλη του Μεξικού, τον Σεπτέμβριο του 1963 αναφέρεται, όπου πιθανολογείται ότι ζήτησε να του δοθούν ρωσικά ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά και ότι συναντήθηκε με τον πρέσβη, Βαλέρι Βλαντιμίροβιτς Κοστίκοφ, τον οποίο η CIA χαρακτηρίζει «διακεκριμένο πράκτορα» των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (KGB) και ομάδας «εξειδικευμένης σε δολοφονικές επιχειρήσεις».

Οι Σοβιετικοί επίσης πίστευαν ότι ο Τζον Κένεντι υπήρξε θύμα συνωμοτών, οι οποίοι σχετίζονταν είτε με τον αντιπρόεδρο Λίντον Τζόνσον. Επιπλέον, ανησυχούσαν μήπως η δολοφονία γίνει η αφορμή για πυρηνικό πόλεμο.

Σύμφωνα με έγγραφα, η CIA ισχυρίζεται ότι η ανακοίνωση της δολοφονίας προκάλεσε «κύμα χαράς» στην πρεσβεία της Κούβας. Ωστόσο ο ​Φιντέλ Κάστρο, όταν 1978 τον επισκέφθηκαν στην Αβάνα μέλη της επιτροπής της Γερουσίας που ερευνούσε την υπόθεση, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η χώρα του είχε οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονική επίθεση.
​Τι περιέχουν τα έγγραφα


​Τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν έπειτα από τη σχετική άδεια που έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, περιλαμβάνουν μια μακροσκελή αναφορά της CIA πάνω στις θεωρίες συνωμοσίας που σχετίζονται με τη δολοφονία του Τζον Κένεντι, χιλιάδες σελίδες με αποδείξεις και λογιστικά βιβλία για μυστικά κονδύλια τα οποία κατέληξαν στην Κούβα, στη Δομινικανή Δημοκρατία, το Κονγκό και τον βόρειο και νότιο Βιετνάμ.

Ωστόσο, όπως διαπιστώνεται πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να δώσει τέλος ή να απορρίψει τις θεωρίες συνωμοσίας για το ποιος βρίσκεται πραγματικά πίσω από τη δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι: η μαφία; πολιτικοί αντίπαλοι; ξένοι παράγοντες; μήπως οι "σκοτεινές κοινωνίες" στις οποίες είχε αναφερθεί ο ίδιος πριν τη δολοφονία του; ποιος;

Αντιθέτως, υπάρχουν έγγραφα που μιλούν για τις σχέσεις των αδελφών Κένεντι με τη Μέριλιν Μονρόε, το κίνημα για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών και τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, η θέση του Λίντον Τζόνσον ότι ο πρόεδρος δολοφονήθηκε σε ενέργεια αντεκδίκησης για τη δολοφονία που προέδρου του Βιετνάμ Ντιέμ.

Ο πρόεδρος Τραμπ ωστόσο εμπόδισε τη δημοσιοποίηση άγνωστου αριθμού εγγράφων φερόμενος ότι δέχθηκε πιέσεις από τις μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες ασφαλείας, με το επιχείρημα ότι «δεν είχε άλλη επιλογή», διότι πρέπει να προστατευθεί η εθνική ασφάλεια, η οποία σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν το FBI και η CIA θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο αν έρθουν στο φως.

Επίσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέταξε τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να επανεξετάσουν τα έγγραφα που έχουν στη διάθεσή τους μέσα στους επόμενους 6 μήνες, ώστε να δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία στις 26 Απριλίου του 2018.
Γιατί δεν θα μάθουμε ΠΟΤΕ την αλήθεια

E. Howard Hunt κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του στο ομοσπονδιακό στρατόπεδο φυλακής στην αεροπορική βάση Eglin της Φλόριντα, 1978
Η αλήθεια δεν πρόκειται ποτέ να βγει, επειδή ένας ολόκληρος τόμος για τον Lee-Harvey Oswald εξαφανίστηκε λίγες εβδομάδες πριν δοθεί εντολή στην CIA να δημοσιοποιήσει τα αρχεία, όπως αναφέρει το TFTP.

Αν πάμε στην περίπτωση της υπόθεσης "μακελειό στο Ντάλας" είναι απολύτως βέβαιο πλέον ότι υπήρχαν πολύ περισσότεροι από έναν μόνο σκοπευτής, μετά την ανάλυση του ηχητικού των πυροβολισμών από την Αστυνομία. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τη δολοφονία του Κένεντι, που λέγεται ότι ο φερόμενος ένας και μοναδικός δολοφόνος του, ο Oswald, 'δεν είχε χρόνο να πυροβολήσει όλες τις σφαίρες', ανέφερε ο The Telegraph.​

Ο E. Howard Hunt, ένας πράκτορας της CIA ο οποίος καταδικάστηκε ως επικεφαλής του Watergate και βοήθησε στην υποταγή της Γουατεμάλας και τον θάνατο του Τσε Γκεβάρα, δήλωσε σε ομολογία του λίγο πριν το θάνατο του ότι ήταν μέλος μιας ομάδας επίθεσης που σκότωσε τον JFK.

Έτσι, το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που είναι γνωστός πως έχει κάνει όλες τις βρώμικες δουλειές της CIA, στο νεκροκρέβατο του ομολογεί ότι σκότωσε έναν πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, αγνοείται και ονομάζεται "θεωρία συνωμοσίας" από τα συστημικά ΜΜΕ.

Η δημοσιοποίηση των φακέλλων "αλά καρτ" 54 χρόνια μετά, δεν έχει ως σκοπό να ρίξει φως στη δολοφονία, αλλά να σβήσει από τις συνειδήσεις κάθε "θεωρία συνωμοσίας" καθαρίζοντας την μυστική υπηρεσία από τις ίδιες της τις συνωμοσίες...

Αν θέλετε να δείτε ​όλο το αρχείο των 2,800 φακέλλων και να το κατεβάσετε κάντε κλικ εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου