Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Αιματηρές συμπλοκές διαδηλωτών-αστυνομικών στις Βρυξέλλες




Άγρια επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα της Πέμπτης στις Βρυξέλλες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Gare du Midi.Υπάρχουν πολλοί τραυματίες.Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και αντλίες νερού για να ελέγξει την κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαδηλωτές κατευθύνονταν από το Gare du Midi προς την Boulevard de la Toison d' Or με κατεύθυνση την έδρα του κόμματος Μεταρρυθμιστικό Κίνημα MR που ανήκει ο πρωθυπουργός.

Η κινητοποίηση ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης Michel γιου του τ.Υπ.Εξ Louis Michel ήταν εντυπωσιακή με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 100.000 διαδηλωτές σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας.Οι διοργανωτές μιλούν για 120.00 κόσμο και απαιτούμν κοινωνικό διάλογο.Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Μια δεκάδα αυτοκινήτων πυρπολήθηκαν. 24 άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία ενώ ο Ερυθρός Σταυρός έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε 36 άλλους ελαφρότερα τραυματισθέντες.






Διαδηλωτές και αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας των Βρυξελλών, Christian De Coninck, 12 αστυνομικοί τραυματίστηκαν οι 2 σοβαρά.

Η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει συγκέντρωση ατόμων μεταξύ της Porte de Hal και του Διεθνούς Σιδηροδρομικού Σταθμού σύμφωνα με το πρακτορείο Belga.

Οι διαδηλωτές έφτιαξαν πρόχειρα οδροφράγματα με παρκαρισμένα αυτοκίνητα που τα τα μετακίνησαν και τα τοποθέτησαν στη μέση των δρόμων.Ήταν οπλισμένοι με πέτρες καδρόνια μπουκάλια έσπασαν βιτρίνες αναποδογύρισαν αυτοκίνητα κι ανέβηκαν σε αυτά.

Τελικά ο πρωθυπουργός δέχθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των συνδικάτων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε από τις 5 μέχρι τις 6 το απόγευμα.



dimpenews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου