Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ «ΧΤΥΠΗΜΑ» ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ 19 ΜΑΙΟΥ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ!




Πληροφορίες για επικείμενο «χτύπημα» τζιχαντιστών στην Άγκυρα!

Ανάμεσα στους στόχους η πρεσβεία των ΗΠΑ, το μαυσωλείο του Κεμάλ και στρατόπεδα

Τη στιγμή που η σκιά της τρομοκρατικής απειλής του Ισλαμικού Κράτους απλώνεται σε ολόκληρη την Τουρκία έπειτα από τις φονικές επιθέσεις των περασμένων μηνών, «συναγερμός» έχει σημάνει στην Άγκυρα ύστερα από πληροφορίες για «χτύπημα» για τις 19 Μαΐου.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, οι τουρκικές αρχές έχουν ενημερώσει τα αστυνομικά τμήματα 81 επαρχιών σε ολόκληρη τη χώρα σχετικά με την πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης τζιχαντιστών για τις 19 Μαΐου, ζητώντας αυξημένα μέτρα για την αποτροπή της.



Στο έγγραφο που εστάλη επισημαίνεται πως το Ισλαμικό Κράτος έχει δώσει το «πράσινο φως» στους μαχητές του να σκοτώσουν Τούρκους στρατιώτες ή αστυνομικούς καθώς θεωρούνται «άπιστοι».

Οι τουρκικές αρχές τονίζουν πως πρέπει να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα, ειδικά για την προστασία στρατηγικών σημείων, όπως δημόσια κτίρια, στρατιωτικές βάσεις, καθώς και σημεία ελέγχου της αστυνομίας ή του στρατού.

Όλα αυτά, έπειτα από την αποκάλυψη της τουρκικής εφημερίδας Habertürk σύμφωνα με την οποία οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας (ΜΙΤ) προειδοποίησαν τις τουρκικές αρχές πως δέκα τζιχαντιστές έχουν περάσει στη χώρα μέσω του Γκαζιαντέπ, σχεδιάζοντας δέκα διαφορετικές επιθέσεις σε μητροπολιτικές περιοχές της χώρας, εκ των οποίων η Άγκυρα.

Η ΜΙΤ πρόσθεσε πως ανάμεσα στους στόχους των τζιχαντιστών συγκαταλέγονται το μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, το στρατόπεδο στη συνοικία Τζεμπετζί αλλά και η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Παρά το «συναγερμό», η Hurriyet επισημαίνει πως το Γενικό Επιτελείο Στρατού της χώρας απέρριψε τους ισχυρισμούς που ήθελαν το Ανίτκαμπιρ, το μαυσωλείο του Κεμάλ, να παραμείνει κλειστό για τους εορτασμούς της 19ης Μαΐου, εξαιτίας της απειλής.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα επιθέσεις για την ίδια ημέρα φέρεται πως σχεδιάζει και η εκτός νόμου ομάδα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), καθώς εντοπίστηκαν περίπου 700 κιλά εκρηκτικών σε τουρκική επαρχία που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για «χτύπημα» κατά τη διάρκεια των εορτασμών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου