Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Αστεροειδής σε πορεία σύγκρουσης τις επόμενες ημέρες!!!







Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Μόλις προχθές στην Ημέρα του Αστεροειδή μας ενημέρωσαν για τους κινδύνους της ενδεχόμενης ύπαρξης αστεροειδών, που δεν έχουν ακόμα εντοπισθεί. Το Πολεμικό Ημερολόγιο σας αναμετέδωσε αυτή την είδηση, όμως δεν έμεινε εκεί.

Ψάχνοντας λίγο τα private sites των ερασιτεχνών αστρονόμων, βρήκαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τον αστεροειδή 2014 WX202 ο οποίος την Κυριακή 7/12 και τη Δευτέρα 8/12 θα βρίσκεται τόσο κοντά στη γή, όσο δεν βρέθηκε κανένας άλλος το τελευταίο τουλάχιστον χρονικό διάστημα.

Το ενδιαφέρον στη συζήτηση που διαβάσαμε ήταν οι απόψεις πολλών skywatchers, που μιλούσαν μέχρι και για ενδεχόμενη σύγκρουση (impact). Mάλιστα σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, το σενάριο της έλξης του αστεροειδή από τον πλανήτη μας “τρέχει” και στα μηχανάκια της ΝΑΣΑ.

Ο Αστεροειδής WX202 ανακαλύφθηκε μόλις προχθές και λόγω της πολύ μικρής απόστασης που ήδη τον χωρίζει από τη γή, έχει θέσει σε συναγερμό αστεροσκοπεία και ερασιτέχνες αστρονόμους, που σύμφωνα “τρέχουν” να ανέβουν σε σκοτεινά βουνά για να παρατηρήσουν καλύτερα αυτήν τη διέλευση.

Τα στοιχεία κίνησης του αστεροειδή μπορείτε να δείτε εδώ:

http://ssd.jpl.nasa.gov/sbdb.cgi?sstr=2014%20WX202;orb=1

Πολεμικό Ημερολόγιο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου