Γράφει ο Κωνσταντίνος Φανουράκης
O πλανήτης Ποσειδώνας εχει μπει στο ζώδιο των Ιχθύων από τις 3 Φεβρουαρίου 2012 και θα παραμείνει έως το 2025. Ο Ποσειδώνας ολοκληρώνει μια τροχιά γύρω από τον ήλιο περίπου κάθε 164 χρόνια και στις 12 Ιούλιου του 2011, ολοκλήρωσε την πρώτη πλήρη τροχιά. Θεωρείται ως ο κυβερνήτης πλανήτης των Ιχθύων και τώρα πραγματικά γυρίζει σπίτι του μετά από ένα μακρινό ταξίδι μέσα στον ζωδιακό κύκλο.
Ο Ποσειδώνας ήταν γιος της Ρέας, (της μητέρας Γης), και του Κρόνου, γιος του θεού Ουρανού κοσμοκράτωρ , που επικρατούσε ως κυβερνήτης και στο ρωμαϊκό πάνθεον. Ο Ουρανός είναι ένας από τους Πρωτογενείς, ο γηραιότερος των Θεών, των στοιχείων της Φύσεως και ο πρωτότοκος υιός της Γαίας, η οποία τον γέννησε την ώρα που κοιμόταν δίπλα στον Έρωτα χωρίς γονιμοποίηση, «για να την περιβάλλει αυτήν και για να είναι αιώνιος και ασφαλής ο οίκος των θεών», όπως γράφει ο Ησίοδος στην Θεογονία.
Ο Ουρανός είναι το πρώτο άρρεν στοιχείο της Γης.
Ο Κρόνος ήταν ο ηγέτης και ο νεώτερος της πρώτης γενεάς των τιτάνων θεών απογόνων της Γαίας και του Ουρανού. Νίκησε τον πατέρα του, τον Ουρανό, και κυβέρνησε κατά τη διάρκεια της ¨μυθολογικής¨ χρυσής εποχής. Φοβούμενος όμως μια ίδια μοίρα ¨κατάπινε¨ τα παιδιά του.
Σύμφωνα με τις Ιστορικές αναφορές, τον Ποσειδώνα τον ¨κατάπιε¨ ο Κρόνος μόλις γεννήθηκε όπως και τα υπόλοιπα αδέλφια του. Ελευθερώθηκε όταν ο Θεός Ζευς έδωσε το βοτάνι της Μήτιδος στον πατέρα του και εξέμμεσε τα παιδιά που είχε ¨φάει¨. Σε κάποιους άλλους ¨μύθους¨ η γέννησή του είναι παρόμοια με αυτήν του Θεού Διός. Σύμφωνα με έναν από αυτούς και συγκεκριμένα της Ρόδου, λέγεται ότι η Ρέα ξεγέλασε τον Κρόνο και όταν γεννήθηκε ο Θεός Ποσειδών τον τύλιξε και τον παρέδωσε στην Καφείρα να τον μεγαλώσει και στους Τελχίνες, οι οποίοι έκαναν φασαρία για να μην ακουστεί το κλάμα του. Σύμφωνα πάλι με τον αρκαδικό μύθο, η Ρέα έκρυψε τον νεογέννητο Ποσειδώνα σε μια φάτνη και στον Κρόνο έδωσε να καταπιεί ένα νεογέννητο πουλάρι, και μια άλλη εναλλακτική ιστορία λέει πως ο πατέρας του τον έριξε στην θάλασσα μόλις γεννήθηκε.
Ο Θεός Ποσειδών κατοικεί μερικές φορές στον Όλυμπο, στο παλάτι που του έφτιαξε ο Θεός Ήφαιστος, αλλά κυρίως στο παλάτι του βαθιά στην θάλασσα, μαζί με τη γυναίκα του, τη Νηρηίδα Αμφιτρίτη. Το παλάτι αυτό ο Όμηρος το τοποθετεί κοντά στις Αιγές, χωρίς βέβαια να φανερώνει το ακριβές σημείο. Στην Γιγαντομαχία με τους τιτάνες πολέμησε στο πλάϊ του Θεού Διός και μετά τη νίκη τους μοίρασαν τον κόσμο με κλήρο. Ο Ποσειδών έλαβε την θάλασσα και όλο το υδάτινο στοιχείο επάνω στη Γη.
Αν κάνουμε λοιπόν μια ερμηνεία εσωτερισμού τώρα, βλέπουμε ότι ο Κρόνος (σχετίζεται με τους περιορισμούς του ανθρώπου, το θάνατο, τη φθορά και το χρόνο) δεν μπορεί να υπερισχύσει έναντι του Ποσειδώνα (σύμβολο του νερού, της συνείδησης, του πνεύματος και της υπέρβασης).
Η ατμόσφαιρα του πλανήτη Ποσειδώνα κινείται πολύ αργά και είναι νεφελώδης.
Το ενεργειακό πεδίο, η ακτινοβολία του και η επιρροή του πάνω στην Γη είναι μυστηριώδης, αυξάνει την πνευματική εγρήγορση αλλά μπορεί να ωθήσει και στα βάθη της απελπισίας.
Η ενέργεια του Ποσειδώνα είναι ολίγον δύσκολη να κατανοηθεί εν αντιθέσει με τους άλλους πλανήτες και λόγω βέβαια της μακρινής του απόστασης από τη Γη 4.683.000.000 χμ. και δεν είναι και ορατός με γυμνό μάτι.
Λέγετε πως τα παιδιά που θα γεννηθούν αυτήν την συγκεκριμένη περίοδο θα ανοίξουν νέους ορίζοντες για μια ¨νέα εποχή¨ ( αν και όχι απαραίτητα πάντα καλή ).
Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης που συνδέεται συμβολικά με την ψευδαίσθηση, την αυταπάτη, την αίγλη, την πνευματικότητα, τις ψυχικές ικανότητες, την θυσιαστική αγάπη, την παραπλάνηση, τα όνειρα, την διαίσθηση, την εφεύρεση, την μαγεία, την αντίληψη, τις τέχνες, την ψυχολογία, τη συνείδηση, τη φιλοσοφία, τον εσωτερισμό, τον αποκρυφισμό, την φαντασία, τον μυστικισμό, την συγκίνηση , την υπερβατικότητα, την υποκειμενικότητα, την πλευρά των σκιών της ζωής, το σκάνδαλο, τον εθισμό, του εντυπωσιασμού, την παράνοια, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, την εξαπάτηση και την ανοχή. Είναι ο πλανήτης της ομίχλης, του νερού, του πετρελαίου και της θάλασσας, του υγρού στοιχείου.
Ο Ποσειδώνας έχει μεγάλη επιρροή στα νοσοκομεία, σε φυλακές, ψυχιατρεία, σε στρατόπεδα και σε οποιοδήποτε μέρος όπου υπάρχουν κοινωνικές μαζώξεις και λειτουργίες, όπως επίσης και σε θρησκείες. Η ανακάλυψη του συνέπεσε με την ανακάλυψη των αναισθητικών φαρμάκων και τον υπνωτισμό. Ο Ποσειδώνας επίσης σχετίζεται με ιούς, επιδημίες και μικρόβια.
Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς αντιπροσωπεύει επίσης τη φύση στην ακατέργαστη μορφή της, πριν από την ανθρώπινη παρέμβαση, με την άγρια φύση, τις ζούγκλες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα τυφώνες, ανεμοστρόβιλους, σεισμούς κλπ…
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας παραμονής του στους Ιχθείς από το 1847-1861,
σε πολιτική άποψη, ο Ποσειδώνας συνδέθηκε με την αύξηση του πατριωτισμού και των εθνικιστικών κινημάτων σε όλη την Ευρώπη σε χώρες όπως την Γερμανία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία και τη Σερβία, που επιδίωκαν την ανεξαρτησία των εθνών τους, και εμπνέονταν από το παρελθόν και τους θρύλους τους …
Επίσης συνδέθηκε με την άνοδο του σοσιαλισμού και την ευημερία των κρατών. Η δουλεία είχε πλέον καταργηθεί.
Ο Ποσειδώνας συνέπεσε με την ουτοπική ιδεολογία του κομμουνισμού, όταν ο Μαρξ και ο Ένγκελς δημοσίευσαν για πρώτη φορά «Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο», το 1848 και το 1859 ο Κάρολος Δαρβίνος δημοσίευσε την προέλευση των ειδών.
Επίσης πρωτοποριακή ήταν και η άνοδος των πνευματιστών.
Η προ Ραφαήλ Αδελφότητα, ιδρύθηκε το 1848 και υπήρξαν μέχρι το 1860, συνοδεύοντας τον Ποσειδώνα σχεδόν στο ξεκίνημα για το ταξίδι του στους ιχθείς.
(*Προ-Ραφαηλίτες βλέπε εδώ artmag.gr )
Κατά τα επόμενα 13 χρόνια, θα δούμε σίγουρα πολιτικά συστήματα που αντιπροσώπευαν «μια τέλεια κοινωνία» να καταρρέουν και να έρχονται νέα στην θέση τους πρωτοποριακά για την εποχή μας αλλά και με μνήμες από το βαθύ παρελθόν με νέες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας και της ιατρικής, στα σωφρονιστικά συστήματα και στις τέχνες.
Σαν μια νέα αρχή με σκοπό την διευκόλυνση του κοινού προς κάθε λειτουργική υπηρεσία δίνοντας αξία στην ζωή του κάθε πολίτη.
Ίσως να ακούγετε ουτοπικό αλλά φυσικά υπάρχει και η άλλη πλευρά καθώς υπνωτισμένοι από την ευημερία και την δήθεν αξία που θα δοθεί για το κοινό ¨καλό¨ ο κόσμος μπορεί να πέσει στα δίχτυα τις παγκοσμιοποίησης μέσω της τεχνολογίας που θα παίξει ένα μεγάλο ρόλο για την οριστική φυλάκιση του Νου, του Πνεύματος και της Ψυχής και μέχρι τότε οι νέοι αφυπνισμένοι θα ψάχνουν τους Θρύλους για να γίνουν οι νέοι Ήρωες.
Προσθέτοντας όλα αυτά, μπορείτε να μαντέψετε από την τρέχουσα κατάσταση του κόσμου μας, ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε είτε πραγματικά καλά ή πολύ άσχημα κατά τα επόμενα 13 χρόνια. Ή θα πιστέψει ο κόσμος στο νέο ψέμα για να οδηγηθεί πιο εύκολα στο σκοτεινό μονοπάτι, στον πνευματικό θάνατο και στην φυλάκιση της ψυχής, ή θα χρησιμοποιηθούν αυτές οι επιρροές για να φωτιστούν αληθινά οι νέοι Ήρωες μέσα από τους Θρύλους που κινούνται μέσα στον χώρο και χρόνο για να σπάσουν τα «μάγια» που μας κρατούν όμηρους σε ένα ψεύτικο τεχνητό κόσμο.
Ο χρόνος για την νέα ιδέα είναι εδώ.. ποιον δρόμο θα ακολουθήσει όμως…
“Εάν μη έλπηται, ανέλπιστον ουκ εξευρήσει, ανεξερεύνητον εόν και άπορον”.
“Εάν δεν ελπίζεις, δεν θα βρεις το ανέλπιστο το οποίο είναι ανεξερεύνητο και απρόσιτο”.
Ηράκλειτος
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου