Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Κογξ Ομ Παξ ( Η "μαγική" δύναμη μίας αρχαίας ελληνικής τελετουργικής φράσης )



ΚΟΝΞ ΟΜ ΠΑΝΞ: Η "μαγική" δύναμη μίας αρχαίας ελληνικής τελετουργικής φράσης.

Σήμερα θα "ταξιδέψουμε" στην αρχαία Ελλάδα, με μία ισχυρή τελετουργική φράση. Την "ΚΟΝΞ ΟΜ ΠΑΝΞ". Η φράση αυτή, αποτελούσε την κατακλείδα των Ελευσινίων Μυστηρίων. Πολλοί αποπειράθηκαν να την ερμηνεύσουν, αλλά το μόνο που κατάφεραν είναι να συμφωνήσουν ότι δεν μπορούν να την ερμηνεύσουν με βεβαιότητα. Κατά την άποψή μου, έκαναν μία εσφαλμένη και πολύ απλοϊκή προσέγγιση, αγγίζοντας το θέμα εντελώς επιφανειακά κι όχι εις βάθος.

Ας δούμε όμως πρώτα τις δύο επικρατέστερες απόψεις:

- Κάποιοι πιστεύουν ότι αποτελεί επίκληση στη θεά Δήμητρα για καρποφορία της γης. - Κάποιοι επιμένουν ότι πρόκειται για τελετουργικό εξορκισμό. Πολύ απλοϊκά για να είναι αληθινά. Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι αυτοαποκαλούνται "ερευνητές" ή "επιστήμονες". Πάμε τώρα να δούμε την πραγματική ερμηνεία της φράσης.

Ένα πολύ βασικό στοιχείο που παρέλειψαν οι "ερμηνευτές" είναι και το πιο σημαντικό: ο Πυθαγόρας! Ο ιερός Πυθαγόρας, ήταν Μύστης των Ελευσινίων Μυστηρίων και άριστος κάτοχος της αλήθειας της ελληνικής γλώσσας. Δημιούργησε λέξεις όπως η "ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ" η οποία σαν λέξη δεν έχει καμία απολύτως ερμηνεία. Αντίθετα, με την πυθαγόρεια αριθμολογία, συμβολίζει το Σύμπαν. Με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να αναλύσουμε και την φράση "ΚΟΝΞ ΟΜ ΠΑΝΞ".

Σύμφωνα με την πυθαγόρεια αριθμολογία λοιπόν, βλέπουμε ότι:

ΚΟΝΞ= 20+70+50+60= 200= 2+0+0= 2 ΟΜ= 70+40= 110= 1+1+0= 2 ΠΑΝΞ= 80+1+50+60= 191= 1+9+1= 11= 1+1= 2

Παρατηρούμε ότι και οι τρεις λέξεις δημιουργούν η κάθε μία τον αριθμό 2. Σύμφωνα με την πυθαγόρεια φιλοσοφία, ο αριθμός 2 συμβολίζει από τη μία τον άνθρωπο που αποτελείται από σώμα και ψυχή (2 "πράγματα" δηλαδή) αλλά και τη δυικότητα που διέπει το Σύμπαν (δράση - αντίδραση, καλό - κακό, κ.ο.κ.). Έτσι, μας δείχνει τρία σημεία δυικότητας: Σύμπαν, άνθρωπος, Θεός (Θεός του Φώτος - Θεός του Σκότους).

Η αρχική της λοιπόν ερμηνεία έχει μέσα της το υλικό (άνθρωπος), το πνευματικό (σύμπαν) και το θεολογικό (Θεός) στοιχείο. Ωστόσο, έχει και μία άλλη επέκταση η φράση αυτή: αν προσθέσουμε τα τρία δυάρια, μας δίνουν τον αριθμό 6. Κατά τον Πυθαγόρα πάντα, το 6 είναι ο αριθμός του σύμπαντος, καθώς: ΣΥΜΠΑΝ= 200+400+40+80+1+50= 771= 7+7+1= 15= 1+5= 6. Ταυτόχρονα ωστόσο, ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ=300+5+300+100+1+20+300+400+200= 1626= 1+6+2+6= 15= 1+5= 6. Επομένως, ΣΥΜΠΑΝ, ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ και ΚΟΝΞ ΟΜ ΠΑΝΞ, είναι το ίδιο και το αυτό.

Εκτός αυτού, η φράση "ΚΟΝΞ ΟΜ ΠΑΝΞ", έχει και μία άλλη ερμηνεία. Μία μουσική ερμηνεία: την ερμηνεία της παγκόσμιας μουσικής αρμονίας των σφαιρών του Πυθαγόρα. Δεν είναι τυχαίο που οι βουδιστές έχουν κλέψει τη λέξη "ΟΜ", την έχουν οικειοποιηθεί και τη μουρμουρίζουν όταν κάνουν διαλογισμό (άλλη μία κλοπή από μην αρχαία ελληνική παράδοση, αλλά δεν είναι της παρούσης). Η συντηχήσεις της φράσης αυτής, είναι ο ήχος που κάνει το Σύμπαν στην αέναη κίνησή του. Με λίγα λόγια, η φράση αποτελεί μία επίκληση στο Ενεργειακό Σύμπαν, ώστε να ενισχύσει με ενέργεια τη γη, τους καρπούς της γης, τους ανθρώπους και κάθε ζωντανό οργανισμό πάνω στη γη και μέσα στα όρια του Σύμπαντος. Δεν έχει καμία ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση με τη θεά Δήμητρα ή με εξορκισμούς.

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου