Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στη σύλληψη του Μαζιώτη – «Βιτρίνα» η επιχείρηση «Θησέας»;


Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός χειρουργείται αυτή την ώρα ο Νίκος Μαζιώτης, που συνελήφθη μετά τις 12:30 το μεσημέρι στην οδό Μητροπόλεως στην Καπνικαρέα.

 Από την ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ ο Μαζιώτης τραυματίστηκε σοβαρά στην ωμοπλάτη, ενώ στο πόδι έχει τραυματιστεί ένας ειδικός φρουρός που νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Τραυματίστηκαν επίσης ελαφρά δύο τουρίστες, ένας Γερμανός και ενας Αυστραλός.
 
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, εδώ και ένα μήνα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία είχε πληροφορίες, ότι ο Νίκος Μαζιώτης βρίσκεται στην Αθήνα και κινείται στο κέντρο.
Σήμερα το μεσημέρι γύρω στις 12.30 αστυνομικοί ειδοποιούνται ότι ένα άτομο που μοιάζει με τον Μαζιώτη κινείται στο Μοναστηράκι.

Αστυνομικές δυνάμεις σπεύδουν στην περιοχή και τον βλέπουν να μπαίνει σε ένα κατάστημα στην συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς με είδη κάμπινγκ και ζητά έναν σάκο. Μία υπάλληλος του καταστήματος καταλαβαίνει ότι κάτω από την μπλούζα του έχει όπλο και ειδοποιεί την αστυνομία. Βγαίνοντας οι αστυνομικοί τον καλούν να παραδοθεί. Εκείνος όμως, πυροβολεί εναντίον τους και προσπαθεί να διαφύγει. Μπαίνει σε ένα ταξί και έχει μαζί του και ένα μεγάλο σακ βουαγιάζ. Οι αστυνομικοί τον καταδιώκουν και τον εγκλωβίζουν στην οδό Μητροπόλεως. Εκεί πέφτουν και οι δεύτεροι πυροβολισμοί. 

Καθοδηγούμενοι από αξιωματικό της Αντιτρομοκρατικής που βρισκόταν στο κέντρο επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ, ο οποίος αντελήφθη ότι πρόκειται για τον Ν. Μαζιώτη, κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν στην οδό Μητροπόλεως 44, στην Καπνικαρέα. Εκεί ακολούθησε συμπλοκή.
Αμέσως μετά τη σύλληψη του Μαζιώτη η ΕΛ.ΑΣ έβαλε σε εφαρμογή ένα δεύτερο σχέδιο, αυτό της σύλληψης συνεργών του, αλλά και ατόμων που του παρείχαν κατάλυμα από την ημέρα που είχε δραπετεύσει.

Ελέγχονται περιοχές στις οποίες οι αστυνομικοί έχουν υποψίες ότι διέμενε, καθώς και διαμερίσματα στα οποία ενδεχομένως ο τρομοκράτης να έχει κρύψει οπλισμό.
Όσον αφορά σε τυχόν συνεργούς του Μαζιώτη, καταστηματάρχες της περιοχής στην οποία σημειώθηκε η συμπλοκή ανέφεραν ότι μόλις έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί, είδαν να φεύγουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις τρία άτομα.
Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη Μαζιώτη οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ένας οδηγός ταξί, στο αυτοκίνητο του οποίου μπήκε για λίγο, στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο καταζητούμενος έως πρότινος.

Η προσαγωγή του έγινε προκειμένου να εξακριβωθεί εάν έχει κάποια σχέση με τον τρομοκράτη ή πέρασε τυχαία από το σημείο την ώρα του σοβαρού περιστατικού.
Σε κάθε περίπτωση την ώρα της σύλληψης του καταζητούμενου για τρομοκρατία Μαζιώτη, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας πραγματοποιείτο η επιχείρηση «Θησέας» της ΕΛ.ΑΣ. κατά του παρεμπορίου, των ναρκωτικών και της παράνομης μετανάστευσης. Έτσι στο κέντρο υπήρχαν μεγάλες δυνάμεις πεζών και εποχούμενων αστυνομικών, οι οποίοι και έσπευσαν στην καταδίωξη και εν τέλει στη σύλληψη του Μαζιώτη.

Σύμφωνα με πηγές, η ΕΛΑΣ ενδεχομένως είχε πληροφορίες για χτύπημα από ένοπλες οργανώσεις και ως εκ τούτου η Αντιτρομοκρατική βρισκόταν σε επιφυλακή. Σύμφωνα με κάποια άλλη εκδοχή η Αντιτρομοκρατική βρισκόταν ήδη εδώ και καιρό στα ίχνη του επικηρυγμένου φυγάδα Νίκο Μαζιώτη και χρησιμοποίησε την επιχείρηση “Θησέας” ως κάλυψη για να κινούνται ελεύθερα οι αστυνομικοί που τον αναζητούσαν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους πριν από δύο χρόνια μετά τη λήξη του 18μηνου της προφυλάκισής τους. Ωστόσο, είχαν παραβιάσει τους όρους και τα ίχνη τους είχαν χαθεί από τις 15 Ιουνίου 2012. Είχε επικηρυχθεί έναντι 1 εκατ. ευρώ, όπως επίσης και η Ρούπα.


 opinionpost.gr








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου