Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Πώς το Βέλγιο μετατράπηκε σε "βάση" των ισλαμιστών στην Ευρώπη - Τί κινδύνους θα φέρει η κατασκευή τεμένους στον Βοτανικό



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Απειλή για την χώρα φαίνεται πως αποτελεί η κατασκευή ενός τζαμιού όπως αυτό που θα γίνει στον Βοτανικό καθώς μια τέτοια απερίσκεπτη ενέργεια το 1967 έλαβε χώρα στο Βέλγιο, όταν ο τότε Βέλγος βασιλιάς Baudouin συμφώνησε να κατασκευαστεί το μεγάλο τέμενος των Βρυξελλών για να ευχαριστήσει τους Σαοδάραβες για τις συμφωνίες πετρελαίου και για να προσελκύσει Τούρκους και Μαροκινούς μετανάστες ως φθηνό εργατικό δυναμικό. 

 Ήταν μια κίνηση που το Βέλγιο πλήρωσε ακριβά καθώς πλέον δικαίως θεωρείται το μεγαλύτερο «φυτώριο» ισλαμιστών στην Ευρώπη. Με την δημιουργία του τζαμιού το Ριάντ πέτυχε να μεταφέρει σαλαφιστές ιμάμηδες στην χώρα και μάλιστα νόμιμα αφού αποτελούσαν μέρος της οικονομικής συμφωνίας με το Βέλγιο. 

 Το συγκεκριμένο τζαμί είχε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό θα είχε αποφασισθεί ότι θα το διεύθυναν "εξειδικευμένοι" Ιμάμηδες από τις χώρες του Κόλπου, δηλαδή τους συνήθεις υπόπτους για χρηματοδότηση της ισλαμικής τρομοκρατίας, το Κατάρ και την Σ.Αραβία που όλως τυχαίως βέβαια τυγχάνουν και βασικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή, όπως άλλωστε και η Τουρκία (οι Αμερικανοί μισού τον Ρ.Τ.Ερντογάν αλλά η Τουρκία ακόμα παραμένει βασικό κομμάτι της γεωστρατηγικής τους). 

 Η συνέπεια της κατασκευής του τζαμιού , ήταν να δημιουργηθεί ένα σημείο συνάντησης και επικοινωνίας όλων των μουσουλμάνων εργαζομένων στο Βέλγιο. Η κατασκευή του τεμένους ήταν εύκολη και πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Sinkvantener που δημιούργησε το 1879 ο αρχιτέκτονας Ernest Van Humbek Όμως έχει και συνέχεια: 

Το τζαμί δεν ήταν μόνο του καθώς είχε συμφωνηθεί να παραχωρηθεί και το μεγάλο περίπτερο που βρίσκονταν δίπλα στην Σ.Αραβία επί μιθώσει για 99 χρόνια. Επισκευάστηκε και ξαναχτίστηκε αλλά στην θέση του εμφνίστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Ισλαμικής Θρησκείας του Βελγίου.

 Έτσι οι ισλαμιστές του Ριάντ απέκτησαν την πρώτη "κερκόπορτα" μέσω της οποίας θα έμπαινε στην Ευρώπη ο "δούρειος ίππος" του ισλαμισμού Το τζαμί θεωρείται ως η επίσημη φωνή των Βέλγων μουσουλμάνων (αν μπορούν να θεωρηθού "Βέλγοι" άνθρωποι που δεν αφομοιώνονται με τίποτα) οι οποίοι από ένα σύνολο 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι περίπου 600 χιλιάδες επί το πλείστον Μαροκινής και τουρκικής καταγωγής.

 Μια ματιά στην τωρινή εθνική Βελγίου στο ποδόσφαιρο θα πείσει και τον πιο αφελή για το πόσο έχει αλλοιωθεί και εκ των έσω η σύσταση της Βελγικής κοινωνίας που ήδη από το παρελθόν ήταν δυσλειτουργική καθώς αποτελούνταν από δύο ξεχωριστές κυρίαρχες εθνότητες που δεν πολυσυμπαθούν ο εις τον άλλο , όπως οι γαλλικής καταγωγής Βαλλόνοι (Βαλουά που μιλάνε γαλλικά) και οι Φλαμανδοί που επί της ουσίας είναι Ολλανδοί και τα Φλαμανδικά είναι ολλανδική διάλεκτος (μια χαρά συνενούνται οι Ολανδοί με τους Φλαμανδούς όπως και με τους Αφρικάνερ Ολλανδούς λευκούς της Ν.Αφρικής που και αυτοί μιλούν παραφθαρμένη ολλανδική διάλεκτο). Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το 2012, οι Βέλγοι επέμειναν για την απέλαση του διευθυντή του Κέντρου Ισλαμικής Θρησκείας, επρόκειτο για έναν Σαουδάραβα με το όνομα Khaled Al-Abri. Από την αλληλογραφία μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Ασφαλείας και του εκπροσώπου του Πρωθυπουργού της Σαουδικής Αραβίας, που δημοσιεύθηκε στα saudileaks προκύπτει ότι ο εν λόγω Ιμάμης υλοποιούσε εξτρεμιστικά κηρύγματα. 

Επιπλέον, ο ίδιος είχε εκπομπή στο Radio Al-Manar στην οποία πέρναγε μηνύματ αμ΄σιους και μισαλλοδοξίας Ο Khaled Al-Abri κήρυττε «ακραίo μίσος» για το Ισραήλ, τους Εβραίους και την Δύση δηλαδή για την χώρα που τον φιλοξενούσε, Απελάθηκε τον Απρίλιο του 2012 αλλά ήταν ήδη αργά αφού σε συνεργασία με άλλους Ιμάμηδες δημιούργησαν μια ολόκληρη νέα γενιά τρομοκρατών Έκτοτε η Αυστρία με νόμο έχει περάσει την υποχρέωση στους Ιμάμηδες να κάνουν το κήρυγμά τους στα γερμανικά ώστε να γίνεται κατανοητό από ανθρώπους της ασφάλειας τι διαδάσκουν ακριβώς οι άνθρωποι αυτοί. Στην Αυστρία έστω και αργά είδαν ετο πάθημα του Βελγίου και τρέχουν να σώσουν οτιδήποτε μπορεί να σωθεί.

 Το ζήτημα είναι άλλο: Η "συνταγή" είναι πλέον δοκιμασμένη και θα εφαρμοστεί και στην χώρα μας. Τι θα εμπδίσει μετά την δημιουργία του τζαμιού του Βοτανικού να ανθίσει στην γύρο περιοχή ο σαλαφισμός , και ο ακραίος λόγος μίσους; Ή ακόμακαλύτερα ότι δεν θα ακλουθήσει και η δημιουργία του ανάλογου "πολιτιστικού κέντρου" που θα αποτελεί το πρώτο ισλαμικό "προγεφύρωμα" στην Ελλάδα;


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου