Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Το Πεντάγωνο Των ΗΠΑ Ξόδεψε 22εκατ. Δολάρια Ψάχνοντας Για UFO..




Η αμερικανική έγκυρη εφημερίδα New York Times αποκαλύπτει πως στον “ετήσιο προϋπολογισμό του Πενταγώνου, ύψους 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπάρχει ένα κοδύλι 22 εκατομμυρίων που αποδίδεται στην στην Αναγνώριση Προηγμένων Αεροδιαστημικών Απειλών”.

Επί σειρά ετών, το πρόγραμμα αυτό διερευνά αναφορές για αδιευκρίνιστα ιπτάμενα αντικείμενα,γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη αξιωματούχους του Πενταγωνου, συνεντεύξεις με τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα και αρχεία που έχουν στη διάθεσή τους.

Το πρόγραμμα επί σειρά ετών διευθυνόταν από τον στρατιωτικό Luis Elizondo, στον πέμπτο όροφο του δακτυλίου C του Πενταγώνου.

Το Υπουργείο Άμυνας δεν έχει ποτέ αναγνωρίσει την ύπαρξη του προγράμματος, το οποίο λέει ότι έκλεισε το 2012. Αλλά οι υποστηρικτές του υποστηρίζουν ότι, ενώ το Πεντάγωνο ολοκλήρωσε τη χρηματοδότηση , το πρόγραμμα παραμένει σε ισχύ.

Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, οι υπάλληλοι του προγράμματος συνέχισαν να διερευνούν επεισόδια με άγνωστα αντικείμενα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2007 και αρχικά χρηματοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό κατόπιν αιτήματος του Χάρι Ρεϊντ, Δημοκρατικού Γερουσιαστή της Νεβάδα, ο οποίος ήταν τότε ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας και ο οποίος έχει από καιρό ενδιαφέρον για τα φαινόμενα του διαστήματος. Τα περισσότερα χρήματα πήγαν σε μια ερευνητική εταιρεία αεροδιαστημικής που διοικείται από έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία και έναν φίλο του,τον Robert Bigelow, ο οποίος εργάζεται επί του παρόντος με τη NASA.

Στην εκπομπή “60 λεπτά” του CBS το Μάιο, ο Bigelow είπε ότι ήταν “απολύτως πεπεισμένος” ότι υπάρχουν εξωγήινοι και ότι UFO έχουν επισκεφθεί τη Γη.

Συνεργαζόμενοι με την εταιρεία του Bigelow που εδρεύει στο Λας Βέγκας , το πρόγραμμα στηρίχθηκε σε έγγραφα που περιγράφουν ίχνη που φαινόταν να κινούνται με πολύ υψηλές ταχύτητες χωρίς ορατά σημάδια προώθησης ή που δεν είχαν εμφανή μέσα ανύψωσης.

Έχουν επίσης μελετήσει βίντεο σχετικά με “επαφές” μεταξύ άγνωστων αντικειμένων και αμερικανικών στρατιωτικών αεροσκαφών – μεταξύ των οποίων και ένα που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο και δείχνει ένα λευκό οβάλ αντικείμενο, που κυνηγήθηκε από δύο μαχητικά αεροσκάφη F / A-18F του αεροπλανοφόρου του Nimitz στα ανοικτά των ακτών του Σαν Ντιέγκο το 2004.

Ο Reid, ο οποίος αποχώρησε από το Κογκρέσο φέτος, δήλωσε ότι ήταν υπερήφανος για το πρόγραμμα. “Δεν νιώθω ντροπή “, δήλωσε ο Reid σε πρόσφατη συνέντευξη στη Νεβάδα. “Νομίζω ότι είναι ένα από τα καλά πράγματα που έκανα στην υπηρεσία του Κογκρέσου. Έχω κάνει κάτι που κανείς δεν έχει κάνει πριν. “

Δύο άλλοι πρώην γερουσιαστές και ανώτατα μέλη μιας υποεπιτροπής αμυντικών δαπανών – ο Ted Stevens, Δημοκρατικός Γερουσιαστής της Αλάσκας, και ο Daniel K. Inouye, της Χαβάης – υποστήριξαν επίσης το πρόγραμμα. Και οι δύο έχουν πεθάνει.

Αν και δεν ασχολήθηκε με τα πλεονεκτήματα του προγράμματος, ο Sara Seager, ένας αστροφυσικός στο M.I.T., προειδοποίησε ότι η μη γνώση της προέλευσης ενός αντικειμένου δεν σημαίνει ότι προέρχεται από άλλο πλανήτη ή γαλαξία. «Όταν οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι παρατηρούν πραγματικά ασυνήθιστα φαινόμενα, μερικές φορές αξίζει να τα ερευνήσουμε σοβαρά», είπε. Αλλά, πρόσθεσε, “αυτό που μερικές φορές δεν γνωρίζουν οι επιστήμονες είναι ότι συχνά έχουμε φαινόμενα που παραμένουν ανεξήγητα”.

Ο James E. Oberg, πρώην μηχανικός διαστημικών λεωφορείων της NASA και συγγραφέας 10 βιβλίων για τις διαστημικές πτήσεις, ο οποίος συχνά καταδικάζει τη μανία για κυνήγι U.F.O. ,λέει ότι “πολλοί άνθρωποι δραστηριοποιούνται στον αέρα και δεν θέλουν οι άλλοι να το γνωρίζουν “.

Ωστόσο, ο κ. Oberg δήλωσε ότι καλωσόρισε την έρευνα. “Θα μπορούσε να προκύψει κάτι”, είπε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις , οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου αναγνώρισαν την ύπαρξη του προγράμματος, το οποίο ξεκίνησε στο πλαίσιο της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας. Οι αξιωματούχοι επέμειναν ότι το πρόγραμμα έχει σταματήσει εδώ και πέντε χρόνια, το 2012.

Αλλά ο Elizondo είπε ότι το μόνο που είχε τελειώσει ήταν η κυβερνητική χρηματοδότηση της προσπάθειας, η οποία σταμάτησε το 2012. Από τότε, όπως είπε σε συνέντευξή του συνεργάστηκε με αξιωματούχους του Ναυτικού και της C.I.A. Συνέχισε να εργάζεται από το γραφείο του Πενταγώνου μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, όταν παραιτήθηκε για να διαμαρτυρηθεί για αυτό που χαρακτηρίζει ως υπερβολική μυστικότητα και εσωτερική αντιπολίτευση.

«Γιατί δεν ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο και προσπάθεια σε αυτό το θέμα;» έγραψε ο Elizondo στην επιστολή παραίτησής του στον υπουργό Άμυνας Jim Mattis.

Ο Elizondo είπε ότι η προσπάθεια συνεχίστηκε και ότι είχε διάδοχο, τον οποίο αρνήθηκε να κατονομάσει.

Τα U.F.O.s έχουν επανειλημμένα διερευνηθεί κατά τη διάρκεια πολλών δεκαετιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 1947, η Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε μια σειρά μελετών που διερεύνησαν περισσότερα από 12.000 περιστατικά που είχαν χαρακτηριστεί ως U.F.O. πριν από την επίσημη λήξη του το 1969. Η μελέτη με τίτλο Project Blue Book, ξεκίνησε το 1952 και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες παρατηρήσεις αφορούσαν αστέρια, σύννεφα, συμβατικά αεροσκάφη ή αεροπλάνα κατασκοπείας αν και τα 701 απ΄ αυτά παρέμειναν ανεξήγητα.

Μ΄αυτά και με κείνα δαπανήθηκαν από το 2008 μέχρι το 2011 ,22 εκατομμύρια δολάρια.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου