Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Τα 14 μυστικά της Αλόης


Τα 14 σημαντικότερα οφέλη της αλόης
Η αλόη, γνωστή και ως το «φυτό της αθανασίας», έχει πολλές θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες. Διαβάστε την λίστα με τα οφέλη του θαυματουργού αυτού φυτού.
Η διατροφική αξία της αλόης
Η αλόη είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Περιλαμβάνει βιταμίνες όπως Α, C, E, Β1, Β2, Β3 (νιασίνη), B6, φυλλικό οξύ και χολίνη. Είναι επίσης ένα από τα λίγα φυτά που περιέχει βιταμίνη Β12.
Μερικά από τα μέταλλα που βρίσκονται στην αλόη είναι: ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρος, χρώμιο, σελήνιο, νάτριο, σίδηρο, κάλιο, χαλκός, μαγγάνιο. Αυτές λοιπόν οι θρεπτικές ουσίες έχουν τεράστια οφέλη τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική εφαρμογή.





Τα οφέλη της αλόης στην υγεία:
1. Είναι γνωστό ότι η αλόη καθαρίζει αποτελεσματικά το πεπτικό σύστημα. Λειτουργεί ως καθαρτικό και αποτοξινώνει όλο τον οργανισμό. Αυτό το απίστευτο φυτό προσφέρει μεγάλη ανακούφιση σε ανθρώπους που υποφέρουν από προβλήματα δυσκοιλιότητας αφού πίνοντας χυμό αλόης βελτιώνονται σημαντικά οι κινήσεις του εντέρου.
2. Η αλόη περιέχει ουσίες που αναστέλλουν και επιβραδύνουν την φλεγμονή που προκαλείται από τραυματισμούς, χωρίς να προκαλεί παρενέργειες. Ειδικότερα, ο χυμός της αλόης βοηθάει το δέρμα να ξεπρηστεί, ανακουφίζει τον πόνο των αρθρώσεων και μειώνει την ακαμψία των οστών. Είναι επίσης εξαιρετικό για την επούλωση των εγκαυμάτων, τις ουλές και τα κοψίματα. Καταπραΰνει επίσης τις πληγές και εμποδίζει τα βακτήρια να αναπτυχθούν. Η επίδραση της ψύξης του φυτού βοηθά στην αναγέννηση νέων κυττάρων και βοηθά στην ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου ιστού.
3. Ο χυμός αλόης είναι ένα ήπιο και τονωτικό ρόφημα για το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα καθώς βοηθά τη μήτρα να αναζωογονηθεί.
4. Αυτό το ευέλικτο φυτό είναι επίσης χρήσιμο για την αγωγή αναπνευστικών διαταραχών ιδιαίτερα για όσους υποφέρουν συχνά από κρυολογήματα, γρίπη, βρογχίτιδα, έρπη, καταρροή μύτης και άλλων διαταραχών.
5. Το πήκτωμα από το φύλλο αλόης χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του διαβήτη καθώς βοηθά στην μείωση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα.
6. Ο χυμός αλόης αυξάνει επίσης το επίπεδο της ενέργειας στον οργανισμό και βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους. Η κατανάλωση χυμού αλόης διεγείρει το μεταβολισμό και βοηθά τον οργανισμό να κάψει περισσότερες θερμίδες.
7. Ο χυμός αλόης βοηθά επίσης στη διατήρηση της υγείας των ούλων επειδή έχει αντιβακτηριακή και αντιμικροβιακή δράση. Το τζέλ αλόης χρησιμοποιείται επίσης στα δόντια και εμποδίζει την αιμορραγία των ούλων. Κάποιες φορές μάλιστα προλαμβάνει και το έλκος. Παρέχει επίσης γρήγορη ανακούφιση σε άτομα που έχουν καεί στο στόμα.

Τα οφέλη της αλόης στο δέρμα:
8. Οι αντιαλλεργικές ιδιότητες της αλόης είναι χρήσιμες στη θεραπεία διαφόρων παθήσεων του δέρματος όπως το έκζεμα, η ψωρίαση και η φαγούρα στο δέρμα. Δρα και ως αναλγητικό, ανακουφίζοντας από τον πόνο σε περίπτωση που έχετε καεί από τον ήλιο ενώ επουλώνει ακόμα και τις πληγές από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.
9. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της αλόης σε νερό (πάνω από 99%), ενυδατώνει και αναζωογονεί το δέρμα. Προωθεί την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και αναπληρώνει με νέα κύτταρα τον οργανισμό, χαρίζοντας λάμψη στο δέρμα.
10. Η αντιφλεγμονώδης ιδιότητα της αλόης μειώνει σημαντικά την ακμή. Δεν τη θεραπεύει πλήρως, ωστόσο μειώνει τον πόνο, την ερυθρότητα και τον κνησμό του δέρματος. Βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος σας και του χαρίζει μεταξένια απαλότητα.
11. Η αλόη περιέχει μια πληθώρα αντίοξειδωτικών όπως η β- καροτίνη, βιταμίνες C και E που βελτιώνουν τη σφριγηλότητα του δέρματος και το διατηρεί ενυδατωμένο . Βελτιώνει επίσης την ελαστικότητα της επιδερμίδας εμποδίζοντας την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Έτσι, για ένα νέο και υγιές δέρμα, χρησιμοποιείστε από σήμερα τζέλ αλόης.

Τα οφέλη της αλόης στα μαλλιά:
12. Έχουν αραιώσει τα μαλλιά σας; Και σε αυτή την περίπτωση η αλόη δίνει τη λύση αφού περιέχει ένζυμα που προωθούν την ανάπτυξη της τρίχας. Χρησιμοποιείστε συστηματικά όλη την ανοιξιάτικη περίοδο σαμπουάν και μαλακτικό μαλλιών από αλόη.
13. Χρησιμοποιείται επίσης στη θεραπεία κατά της πιτυρίδας. Τα φυσικά ένζυμα που βρίσκονται στην αλόη καταπραΰνουν και ενυδατώνουν το τριχωτό της κεφαλής και βοηθούν στην εξάλειψη της ξηρότητας που προκαλεί την πιτυρίδα. Παράλληλα φέρνει μια δροσιστική αίσθηση στο τριχωτό της κεφαλής.
14. Η χημική σύνθεση της αλόης είναι ίδια με αυτή της κερατίνης, μια πρωτεΐνη που αποτελεί το δομικό στοιχείο των τριχών, με αποτέλεσμα να απορροφάται εύκολα από τις τρίχες και να προσφέρει άμεση ενυδάτωση, απαλότητα και λάμψη στα μαλλιά. Φτιάξτε ένα φυσικό τζελ για τα μαλλιά σας με 1- 2 φύλλα αλόης και λίγο νερό. Χτυπήστε τα στο multi και στη συνέχεια απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας. Αφήστε τη λοσιόν να ενεργήσει τουλάχιστον 30 λεπτά. Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

aloexperts.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου