Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Δέκα υπερτροφές που τρώγονται ωμές, ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και προστατεύουν από ασθένειες





Tα superfoods ή στα ελληνικά υπερτροφές βελτιώνουν την υγεία μας και ταυτόχρονα προσφέρουν ευεξία. Είναι τροφές με υψηλή διατροφική αξία, αλλά μικρή θερμιδική.

Εχουν την ικανότητα να προλαμβάνουν διάφορες ασθένειες, έχουν αντιοξειδωτική δράση, βοηθούν
στην απαραίτητα αποτοξίνωση του οργανισμού, ενώ αποτελούν μία πρώτης τάξεως διατροφική επιλογή για όλους όσοι επιθυμούν να διατηρήσουν το βάρος τους σε σταθερό επίπεδο.Μάλιστα, πολλές από τις υπερτροφές θεωρούνται ως κορυφαία αφροδιασιακά, ενώ βελτιώνουν την ευεξία, τη διάθεση και την αντοχή

Παρακάτω παρουσιάζονται 10 υπερτροφές που τρώγονται και ωμές:

1. Φρούτα όπως το ρόδι, το αβοκάντο, τα μούρα, το μύρτιλο, το ιπποφαές, το κράνμπερι, το ακάι, τα βατόμουρα, τα σμέουρα, η καρύδα, η μαστίχα και το γκότζι μπέρι.

2. Ξηροί καρποί, όπως τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα κάσιους.

3. Όσπρια όπως τα κόκκινα φασόλια.

4. Παράγωγα καρπών όπως το κακάο και μαύρη σοκολάτα.

5. Λαχανικά όπως το μπρόκολο και το σπανάκι.

6. Προϊόντα μέλισσας, όπως ο βασιλικός πολτός, το κερί, το μέλι και η πρόπολη.

7. Ορισμένα βότανα όπως το ginkgo biloba και το τζίντζερ.

8. Μπαχαρικά όπως το σαφράν.

9. Δημητριακά και σπόροι, όπως ο λιναρόσπορος, η ζέα, η κινόα, το chia.

10. Κάποια φύκια όπως η σπιρουλίνα και η χλωρέλλα.


iefimerida

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου