Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Η Δύναμη της Συλλογικής Πρόθεσης


Η συλλογική πρόθεση έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει κυριολεκτικά τον κόσμο.

Ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται τα τελευταία χρόνια μέσω των blogs και των social media είναι ο συλλογικός διαλογισμός/προσευχή ή συλλογική πρόθεση. Είναι η συντονισμένη προσοχή πολλών ατόμων ανά τον κόσμο σε κάποιο συγκεκριμένο θέμα.

Κάποιοι είναι αρκετά αμφίβολοι για το αν οι σκέψεις, προθέσεις ή προσευχές μπορούν να επηρεάσουν τον κόσμο γύρω τους. Για έναν καθηγητή κβαντικής φυσικής από την άλλη, το ότι οι σκέψεις μας επηρεάζουν τον κόσμο γύρω μας είναι δεδομένο και είναι κάτι που έχει αποδειχτεί σε επιστημονικές μελέτες.


Τι Αποκαλύπτουν οι Μελέτες

Το 1984 πραγματοποιήθηκε μία πειραματική μελέτη σε τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις πάνω από 7000 ανθρώπων οι οποίοι έκαναν διαλογισμό κάθε πρωί και απόγευμα για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες. Η μελέτη έλαβε χώρα στο Fairfield της Αϊόβα (17 Δεκεμβρίου 1983 -6 Ιανουαρίου), στη Χάγη της Ολλανδίας (21 Δεκεμβρίου 1984 – 13 Ιανουαρίου 1985) και στην Ουάσιγκτον (1 Ιουλίου – 10 Ιουλίου, 1985). Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Σύμφωνα με την Rand Corporation, μία “δεξαμενή σκέψης (think–tank)” στην Καλιφόρνια «πράξεις της παγκόσμιας τρομοκρατίας με αποτέλεσμα θανάτους και τραυματισμούς μειώθηκαν κατά 72%”. Χρησιμοποιήθηκε μία εκτεταμένη ανάλυση ώστε να αποκλειστούν οι πιθανότητες πως η μείωση στην παγκόσμια τρομοκρατία προκλήθηκε από προϋπάρχουσες τάσεις, τάσεις σε δεδομένα ή κύκλους».

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται σε έναν συνεκτικό συντονισμό που δημιουργείται στο Ενοποιημένο Κβαντικό Πεδίο από εκείνους που διαλογίζονται.

Σκεφτείτε ένα laser· το συνεκτικό φως καθορίζεται από το φαινόμενο που είναι γνωστό στη φυσική ως Επίδραση Πεδίου (field effect). Η αρχή της Επίδρασης Πεδίου σύμφωνα με το Ινστιτούτο Επιστήμης, Τεχνολογίας και Δημόσιας Τάξης αναφέρει, «δεν είναι απαραίτητη η μεμονωμένη δράση για κάθε επιμέρους συστατικό ενός συστήματος, αλλά το σύστημα μπορεί να χειριστεί από ένα “χτύπημα” στο συλλογικό επίπεδο».

Οι 7000 άνθρωποι που διαλογιζόντουσαν δημιούργησαν μία Επίδραση Πεδίου μίας αρμονικής συνοχής που εξαπλώθηκε στη συλλογική συνείδηση – η οποία με τη σειρά της συνέβαλε στη μείωση των τρομοκρατικών πράξεων (μη αρμονική ενέργεια).

Αυτό το φαινόμενο είναι επίσης γνωστό ως Maharishi Effect, και έχουν γίνει πάνω από 600 επιστημονικές μελέτες σε 33 χώρες και σε πάνω από 250 ξεχωριστά ερευνητικά ιδρύματα. Τα στοιχεία δείχνουν πως η συγχρονισμένη πρόθεση, προσευχή ή διαλογισμός έχει εξαιρετικά θετική πολιτική και κοινωνική επίδραση στον κόσμο. Θετικές συσχετίσεις για πολυάριθμα οφέλη για την υγεία των ατόμων επίσης παρατηρήθηκαν και επιβεβαιώθηκαν.

Σήμερα, αυτό το συνεκτικό δυναμικό έχει επιβεβαιωθεί και από το Πρόγραμμα Παγκόσμιας Συνειδητότητας – Global Consciousness Project (GCP). Το GCP συλλέγει δεδομένα για πάνω από 15 χρόνια, με πάνω από 70 τοποθεσίες ανά την υφήλιο, χρησιμοποιώντας γεννήτριες τυχαίων αριθμών (RNG’s). Το GCP σημειώνει ότι «Οι γεννήτριες τυχαίων αριθμών (RNGs) με βάση την κβαντική διάνοιξη τούνελ παράγουν εντελώς απρόβλεπτες συνέπειες από μηδενικά και μονάδες. Αλλά, όταν μια μεγάλη εκδήλωση συγχρονίζει τα συναισθήματα εκατομμυρίων ανθρώπων, το δίκτυο των RNGs γίνεται διακριτικά δομημένο. Έχουμε υπολογίσει ένα στο τρισεκατομμύριο πιθανότητες ότι το φαινόμενο οφείλεται στην τύχη. Τα στοιχεία δείχνουν μια αναδυόμενη νοόσφαιρα ή ενοποιημένο πεδίο της συνείδησης που περιγράφεται από τους σοφούς όλων των πολιτισμών».

Σημαντικά παγκόσμια γεγονότα, όπως η επίθεση 9/11 (2001), ο σεισμός στο Νεπάλ (2015), οι συλλογικοί διαλογισμοί (2015), μαζί με πολλά άλλα γεγονότα, έχουν καταγραφεί από το GCP και έχουν δείξει ότι ο συγχρονισμός των γεννητριών τυχαίων αριθμών (RNG’s) συμβαίνει όταν σκέψεις, συναισθήματα και προθέσεις πολλών ανθρώπων από όλο τον κόσμο συγχρονίζονται.

Δείτε: Συνειδητή Ζωή: Γιατί να Έχει Κάποιος Επίγνωση Των Σκέψεων και Των Πράξεών Του

Ο Dr David Edwards, καθηγητής κοινωνικής και πολιτικής θεωρίας δηλώνει:

«Νομίζω ότι ο ισχυρισμός πως ο πιθανός αντίκτυπος αυτής της έρευνας είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλο εν εξελίξει κοινωνικό ή ψυχολογικό ερευνητικό πρόγραμμα, μπορεί να γίνει πειστικός. Έχει επιβιώσει ένα ευρύτερο φάσμα των στατιστικών δοκιμών απ’ ότι οι περισσότερες έρευνες στον τομέα της επίλυσης των συγκρούσεων. Το έργο αυτό και η θεωρία που προκύπτει αξίζει την πιο σοβαρή σημασία από τους ακαδημαϊκούς φορείς της τάξης».


Πως Εξηγείται Αυτό το Φαινόμενο;

Ο θεωρητικός φυσικός Dr John Hagelin εξηγεί:

«Κατανοούμε τώρα πως όλα στη ζωή είναι ουσιαστικά ένα. Στη βάση όλης της ποικιλίας της ζωής υπάρχει ενότητα. Στη βάση μας όλοι είμαστε ένα, και αυτή η ενότητα στις βάσεις του νου και της ύλης είναι συνείδηση, παγκόσμια συνείδηση. Και με αυτή την βαθιά κατανόηση, δηλαδή πως η συνείδηση δεν δημιουργείται από τον εγκέφαλο, δεν είναι αποτέλεσμα μοριακών, χημικών διεργασιών στον εγκέφαλο, αλλά είναι θεμελιώδης στη φύση, είναι η βάση της φύσης, αυτό το ονομάζουμε Ενοποιημένο Πεδίο».

Στο παρακάτω βίντεο (δυστυχώς υπάρχει μόνο στα Αγγλικά) εξηγεί περισσότερα γι’ αυτό το Ενοποιημένο Πεδίο:




Αναφέρει επίσης «Είχε γίνει η υπόθεση, βασισμένη σε πολλά διαφορετικά μικρότερα πειράματα, ότι εάν αρκετοί άνθρωποι συλλογικά βιώναμε και τονώναμε αυτό το θεμελιώδες ισχυρό μαγνητικό πεδίο της εσωτερικής ειρήνης, θα ακτινοβολούσε η επιρροή της ειρήνης, και θα επηρέαζε τη συμπεριφορά των ανθρώπων σε ολόκληρη την κοινωνία. Μα τι καινοφανής σκέψη… ότι με κάποια εκτεταμένη κατανόηση και λιγότερο αυστηρά περιορισμένη, στενά εγωκεντρική, διευρυμένη όραση, οι απελπισμένες πράξεις τρομοκρατίας απλά δεν έχουν πραγματικά ένα γόνιμο πεδίο για να λάβουν χώρα».

Ο ίδιος παρακάτω μιλάει για το φαινόμενο παρουσιάζοντας αποτελέσματα ερευνών:



Αυτό το φαινόμενο ερευνάται μέχρι και σήμερα. Εδώ είναι ένα βίντεο με την δύναμη του συλλογικού διαλογισμού:




Το 2015 θα δημιουργηθεί μία δωρεάν εφαρμογή (app) – “Collective Consciousness”, η οποία βασισμένη σε έρευνες και σε σε συντονισμό με το GCP, θα δίνει τη δυνατότητα να εξερευνούμε τη φύση της συνείδησης και της πραγματικότητας, δίνοντας επιπλέον ώθηση στη δημιουργία μίας «τεχνολογίας συνείδησης». Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο consciousness-app.com.

Visual Meditation
 
Πηγές:

http://themindunleashed.org/2015/04/peace-through-synchronized-global-meditation.html

http://www.spiritscienceandmetaphysics.com/studies-reveal-group-meditation-can-lower-crime-rates/

http://personablemedia.com/peace-synchronized-global-meditation/

http://www.social-consciousness.com/2014/01/scientific-proof-that-group-meditation-can-change-the-world.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου