Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Περίεργη ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για "εμπλοκή των ΕΔ" σε επιχειρήσεις εσωτερικής ασφάλειας!


Ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να διαψεύσει ότι υπάρχει θέμα εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων σε περίπτωση που υπάρξει γενική εξέγερση των πολιτών, εξέδωσε πριν λίγο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κάνοντας αναφορά σε δημοσιεύματα του defencenet.gr.

Το υπουργείο αναφέρεται στην συγκεκριμένη ανακοίνωση στο ρεπορτάζ του defencenet.gr της 22ας Ιουλίου (διαβάστε σχετικά εδώ) και ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης έχειι ως εξής:

«Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοινώνεται ότι δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου (ανάμεσα σε άλλα στους "Times" και στην "La Repubblica"), τα οποία αναπαρήγαγε ελληνική ειδησεογραφική ιστοσελίδα περί εμπλοκής του στρατού ή πολιτικών προσώπων σε επιχειρησιακά σχέδια της Αστυνομίας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Η Δημοκρατία είναι βαθιά ριζωμένη στην Ελλάδα και η Ελληνική Αστυνομία έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για τη διαφύλαξη της σταθερότητας του πολιτεύματος σε συνθήκες ομαλότητας και κοινωνικής ειρήνης».

Ολα αυτά λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη διά χειλέων του ίδιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση ότι του είχε ζητηθεί να λάβει μέτρα και να προετοιμαστεί για ένα ενδεχόμενο Grexit (διαβάστε σχετικά εδώ)!
«Εμένα μου είχε ζητηθεί να προετοιμαστώ και ήμουν έτοιμος για ένα Grexit», δήλωσε ο κ. Πανούσης σε τηλεοπτική εκπομπή και πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η κυβέρνηση είχε plan B, «η Αστυνομία πρέπει να έχει πάντα κάποιες εκδοχές. Το υπουργείο μας δεν θα παρήγαγε τη δραχμή. Αυτές είναι αποφάσεις άλλων οργάνων. Αν όμως αποφασιζόταν να βγούμε έπρεπε η Αστυνομία να είχε ένα σχέδιο. Και είχε. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είχε αποφασιστεί το Grexit».

Τώρα έρχεται ο υπουργός (ο οποίος εκτελεί υποδειγματικά τα καθήκοντά του, είναι βαθύς γνώστης του αντικειμένου του καθότι εγκληματολόγος και είναι ευτύχημα που σε αυτή την δύσκολη συγκυρία βρίσκεται ο συγκεκριμένος σε αυτή την θέση) και απαντά ως μη όφειλε, ουσιαστικά προσπαθεί "να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά", για να υποστηρίξει ότι "Η Ελληνική Αστυνομία έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για τη διαφύλαξη της σταθερότητας του πολιτεύματος".

Αλλά ο συμπληρώνει στην ίδια ανακοίνωση οτι αυτό θα συμβεί "σε συνθήκες ομαλότητας και κοινωνικής ειρήνης".

Μα, το ειδικό σχέδιο δεν προβλέπει "συνθήκες ομαλότητας και κοινωνικής ειρήνης".Προβλέπεται να εφαρμοστεί σε συνθήκες ανεξέλεγκτης κοινωνικής εξέγερσης.

Αλλωστε το defencenet.gr (το οποίο παρακολουθεί, ας μας επιτρέψει ο υπουργός, καλύτερα από αυτόν και τις υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον σχετικό σχεδιασμό του υπουργείου Εθνικής Αμυνας) ποτέ δεν μίλησε για άμεση ενεργό εμπλοκή στο εσωτερικό της χώρας των ΕΔ. Γράφουμε συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ της 22ας Ιουλίου: "Σε εφαρμογή έχει τεθεί το "ειδικό" σχέδιο των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων για αντιμετώπιση απειλών κατά της εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας της χώρας όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες του defencenet.gr".

Και σε τελική ανάλυση, αλίμονο αν "καίγεται ο τόπος" στο εσωτερικό της χώρας και οι Ενοπλες Δυνάμεις "σφυρίζουν αδιάφορα" όταν μπορούν να προσφέρουν, όπως είχε συμβεί στην καταδίωξη των Αλβανών δραπετών τον Ιούνιο του 2013..

Εκτός αυτού οι ξένοι απλά αναδημοσίευσαν το αρχικό δημοσίευμα του defencenet.gr της 21ης Ιουνίου (διαβάστε σχετικά εδώ), στο οποίος εμπεριέχεται και το ακόλουθο έγγραφο της ΕΛΑΣ.




H κινητοποίηση έχει σχέση ακριβώς με τους λόγους που πρώτο έχει ήδη γράψει στο defencenet.gr.

Πάντως, εκτιμούμε ότι αρμοδιότερο για να εκδώσει μια τέτοια ανακοίνωση είναι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Γιατί δεν το έκανε και άφησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να το ασχοληθεί με ένα θέμα στο οποίο δεν έχει αρμοδιότητα;



defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου