Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Μπλε Φεγγάρι: 31 Ιουλίου 2015



Μπλε φεγγάρι αποκαλείται μία πανσέληνος, όχι φυσικά για το χρώμα της (μην περιμένετε να δείτε κάποιο φανταχτερό πετράδι στον ουρανό), αλλά επειδή συμβαίνει σε ασυνήθιστηχρονική στιγμή. Τα περισσότερα έτη έχουν δώδεκα πανσελήνους, τις περισσότερες φορές μια κάθε μήνα. Εδώ όμως συμβαίνει κάτι πέρα από το συνηθισμένο…

Το 2015 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, μιας και τον Ιούλιο παρουσιάζεται αυτό το φαινόμενο (blue moon). Πιο συγκεκριμένα, τον μήνα Ιούλιο θα μπορέσουμε να απολαύσουμε 2 πανσελήνους. Η μία έγινε την Πέμπτη 2 Ιουλίου και η δεύτερη έρχεται για να ξαναγεμίσει με φως τον καλοκαιρινό νυχτερινό ουρανό την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.

Πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο αφού, κάθε ημερολογιακό έτος περιλαμβάνει δώδεκασεληνιακούς κύκλους και έντεκα ημέρες ακόμη. Αυτές αθροίζονται και ως αποτέλεσμα κάθε δύο ή τρια χρόνια έχουμε ένα επιπλέον φεγγάρι. Το σπάνιο αυτό φυσικό φαινόμενο, παρατηρείται κάθε 2,72 χρόνια. Από εκεί προέρχεται και η γνωστή έκφραση «once in a blue moon». Το επόμενο μπλε φεγγάρι αναμένεται τον Ιανουάριο του 2018.

Μην το χάσετε! Με όπλο σας την πιο ρομαντική διάθεση και φυσικά με καλή παρέα,απολαύστε το μοναδικό φαινόμενο σε κάποια παραλία ή ακόμη και ψηλά στο βουνό… Σίγουρα πάντως κάπου μακριά από τα φώτα της πόλης!



 stasinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου