Φτιάχνοντας τον Εαυτό μας φτιάχνουμε τον κόσμο όλον.

Το αν θα λύσεις το πρόβλημα γίνεται μόνο αν θα κατανοήσεις την ύπαρξη του ιδίου του προβλήματος…αλλιώς δεν χρειάζεσαι προβληματισμούς. ”.».

Διαύγεια… Ονειρα… Αφύπνιση... (Ά ΜΕΡΟΣ).…

Το να ξεχωρίσεις τι είναι πραγματικότητα μέσα στο όνειρο είναι το ίδιο με το να ξεχωρίσεις την πραγματικότητα όταν βρίσκεσαι ξύπνιος… ….

Π Ρ Ο Π Α Γ Α Ν Δ Α ( 'Β ΜΕΡΟΣ )

Πολλοί πολιτικοί αναλυτές μετά από χρόνια διαπίστωσαν πως το πραγματικό κίνητρο του Β΄ παγΜΟμίου πολέμου ήταν το ότι κάποιες χώρες της Νέας Τάξης θα είχαν οικονομικά οφέλη, όπως η Αμερική που μετά από το κραχ του 1929.

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς 2012-2025, μια ιδανική στιγμή για την παγκοσμιοποίηση;;;

Λέγετε πως τα παιδιά που θα γεννηθούν αυτήν την συγκεκριμένη περίοδο θα ανοίξουν νέους ορίζοντες για μια ¨νέα εποχή¨ ( αν και όχι απαραίτητα πάντα καλή ).

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Αρχαίο Σπιτικό Σιρόπι που αφαιρεί το φλέγμα από τους πνεύμονες και θεραπεύει τον βήχα!



Δεν υπάρχει τίποτα που να χρειάζεστε περισσότερο από ένα φάρμακο που να είναι ικανό να θεραπεύσει τον βήχα σας και να απομακρύνει τη βλέννα από τους πνεύμονες σας σε αυτό την κρύα περίοδο. Αυτό το αρχαίο φάρμακο κάνει ακριβώς αυτό. Είναι ασφαλές για παιδιά και ενήλικες και έχει πολλά οφέλη.


Το καρότο είναι το πιο ωφέλιμο και υγιεινότερο λαχανικό στον πλανήτη. Έχει αφθονία αντιοξειδωτικών και ο χυμός του έχει την ικανότητα να μειώνει τα επίπεδα της πίεσης του αίματος και μπορεί δυνητικά να εμποδίσει την εμφάνιση του διαβήτη. Καλό είναι να πίνετε χυμό καρότου παρά να τα τρώτε ωμά επειδή ο χυμός έχει μεγαλύτερη θρεπτική αξία.

Άλλα οφέλη για την υγεία από τα καρότο, περιλαμβάνουν:


Διεγείρει την πέψη
Προλαμβάνει τον καρκίνο
Προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Είναι ένας πολύ καλός παράγοντας αποτοξίνωσης για το σώμα
Είναι πλούσιο σε ασβέστιο
Αποτρέπει την ακμή
Μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης
Είναι εξαιρετικό για την υγεία του δέρματος.

Συνταγή

Τι θα χρειαστείτε
½ κιλό καρότα
3 κουταλιές της σούπας μέλι
Προετοιμασία

Κόβουμε τα καρότα και τα βάζουμε σε βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν
Τα βγάζουμε έξω από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν
Χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι ή ένα μίξερ για να τεμαχίσουμε τα καρότα
Αναμειγνύουμε το νερό και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε σταθερό μείγμα
Προσθέτουμε το μείγμα μελιού και νερού στα πολτοποιημένα καρότα
Το σιρόπι για τον βήχα είναι έτοιμοΤο φυλάσσουμε σε δροσερό μέρος
Λαμβάνουμε περίπου 4 κουταλιές την ημέρα.
Σε μια μέρα θα πρέπει να είστε σε θέση να αισθανθείτε τα αποτελέσματα




Η Πυθαγόρεια Διατροφή εξαφανίζει το 95% των ασθενειών! Δες τι πρέπει να τρως!!!



Ολίγα Περί Πυθαγόρειας Διατροφής...

Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού. Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη».
Tις αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη. Κι εδώ, όπως θα δούμε, μας εντυπωσιάζει ο νόμος της αναλογικότητας!

Τα Κόκκινα Φασόλια: πραγματικά μπορούν να θεραπεύσουν και να βοηθήσουν στη διατήρηση της καλής νεφρικής λειτουργίας - και μοιάζουν ακριβώς όπως τα ανθρώπινα νεφρά.





Το Καρύδι: μοιάζει με έναν μικρό εγκέφαλο, ένα αριστερό και ένα δεξί ημισφαίριο, τον άνω και κάτω εγκέφαλο και την παρεγκεφαλίδα. Τα καρύδια βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και την εγκεφαλική λειτουργία.


Το Καρότο: Η διατομή του καρότου μοιάζει με το ανθρώπινο μάτι. Τα καρότα ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό τη ροή του αίματος στα μάτια και ενισχύουν γενικά την λειτουργία των ματιών.


Το Σέλινο: μοιάζει με τα οστά. Το σέλινο στοχεύει ειδικά στην ενδυνάμωση και την αντοχή των οστών. Τα τρόφιμα με νάτριο, όπως το σέλινο τροφοδοτεί με τα απαραίτητα, τις σκελετικές ανάγκες του σώματος.
Το Αβοκάντο: στοχεύει στην υγεία και στη καλή λειτουργία της μήτρας και του τραχήλου της μήτρας της γυναίκας. Τα Αβοκάντο βοηθούν τις γυναικείες ορμόνες να έλθουν σε ισορροπία, να ρίξει ανεπιθύμητο βάρος μετά τη γέννηση, και την αποτροπή του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.


Τα σύκα: υποκαθιστούν τους όρχεις και είναι γεμάτα από σπόρους και κρέμονται ανά ζεύγη, όταν μεγαλώνουν. Τα σύκα αυξάνουν την κινητικότητα των αρσενικών(+) σπερματοζωαρίων, καθώς αυξάνουν και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, για βοηθήσουν, να ξεπεραστεί η ανδρική στειρότητα.


Το μανιτάρι: Τα μανιτάρια μπορούν να βοηθήσουν τη βελτίωση της ακοής, όπως ακόμη, τα μανιτάρια είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη D. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι σημαντική για υγιή οστά, η οποία ισχυροποιεί ακόμα και τα μικροσκοπικά οστάρια που βρίσκονται μέσα στο αυτί τα οποία μεταδίδουν τον ήχο προς τον εγκέφαλο.



Τα σταφύλια: Μια διατροφή υψηλή σε φρέσκα φρούτα, όπως τα σταφύλια, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και το εμφύσημα. Οι σπόροι σταφυλιών περιέχουν επίσης μια χημική ουσία που ονομάζεται proanthocyanidin, η οποία φαίνεται να μειώνει τη δριμύτητα του αλλεργικού άσθματος.



Ginger (η πιπερόριζα): Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά της είναι η υποβοήθηση της πέψης, ενώ είναι επίσης μια δημοφιλής θεραπεία για κινητικά προβλήματα-ασθένειες.

Οι Γλυκοπατάτες: Οι γλυκοπατάτες μοιάζουν με το πάγκρεας και πράγματι επιφέρουν ισορροπία το γλυκαιμικό δείκτη των διαβητικών.

Τα κρεμμύδια: Βοηθούν τα κύτταρα να απαλλαγούν από τις τοξίνες. Επίσης, όταν τα κόβουμε, παράγουν δάκρυα, καθαρίζοντας επιθηλιακά κύτταρα του ματιού.


Το σκόρδο: Βοηθάει στην απομάκρυνση άχρηστων υλικών και τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες από το σώμα.


ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ: ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ. ΕΙΝΑΙ 10000 ΦΟΡΕΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΑΝ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟΥ ΕΥΡΕΟΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΛΥΝΣΕΩΝ ΤΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΓΚΩΝ, ΙΚΑΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΥΛΗΚΙΩΝ, ΡΥΘΜΙΣΤΗ ΤΗ ΥΨΗΛΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΥΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.
Ο χυμός του λεμονιού περιέχει βιταμίνη C, σάκχαρα, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και μεταλλικά άλατα (κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο και πυρίτιο) ενώ η φλούδα του αναζωογονητικό αιθέριο έλαιο. Επίσης, το λεμόνι είναι πλούσιο σε φλαβόνες, αντιοξειδωτικές ουσίες πολύτιμες στη θεραπευτική. Το λεμόνι είναι εξαιρετικό αντιβακτηριακό, απολυμαντικό, στυπτικό και αντισηπτικό, θεωρείται πως βοηθάει στον έλεγχο του ουρικού οξέος, εμποδίζει τη θρόμβωση των αρτηριών και των φλεβών και τη συσσώρευση αλάτων. Το λεμόνι, επειδή ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα (αυξάνοντας τα λευκά αιμοσφαίρια) θεωρείται και άριστο αιμοστατικό.


Τα αμύγδαλα: Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6 . Β17 και ιχνοστοιχεία. Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης. Τρώτε άφοβα κάθε μέρα από λίγα κουκούτσια βερίκοκου και αμύγδαλα. 




sugklonistiko.gr

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ-ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ-ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ- ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ ΤΗ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΦΡΑΣΗ “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ” (ΒΙΝΤΕΟ)






Κανείς δεν ξεχνά!

Λίγα 24ωρα πριν από την κορύφωση της κρίσης, οι Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες πήραν στα χέρια τους το περιεχόμενο μιας συνομιλίας του τότε αρχηγού του Τουρκικού ΓΕΝ ναυάρχου Ερκαγια, ο οποίος εξηγούσε ότι η ιστορία των γκρίζων ζωνών ήταν «δικό του παιδί»….

Ο Ερκαγια αποκάλυπτε πως όταν ήταν ακόμη αρχηγός του Στόλου είχε δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να ψάξουν όλα τα επίσημα αρχεία του τουρκικού κράτους και να προσπαθήσουν να βρουν για ποιες νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο θα μπορούσαν να εγείρουν διεκδικήσεις.

«Έστειλα τη μελέτη στο ΓΕΕΘΑ, το οποίο και την υιοθέτησε αμέσως» ανέφερε ο Ερκαγια και συμπλήρωσε: «Είμαι βέβαιος πως με τα στοιχεία που έχουμε μπορούμε να διεκδικήσουμε τους Καλογήρους, τους Φούρνους». (Σας λένε τίποτε οι Υπερπτήσεις Τουρκικών μαχητικών πάνω απο τους Φούρνους)

Σε αυτό το σημείο η συνομιλία διεκόπη γιατί γινόταν από ανοικτή γραμμή. Οι αναλυτές της ΕΥΠ ήξεραν όμως αμέσως ότι είχαν στα χέρια τους μια σημαντικότατη είδηση που έδειχνε ότι η κλιμακούμενη κρίση στα Ιμια δεν ήταν η απρόβλεπτη εξέλιξη μιας τυχαίας υπόθεσης αλλά εσκεμμένο σχέδιο του Ερκαγια.

Το σχετικό τηλεγράφημα προωθήθηκε στους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας.

Ως τότε οι ελληνικές υπηρεσίες δεν είχαν άλλη ένδειξη για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. H μόνιμη αγωνία τους ήταν η διεξαγωγή μιας καταδρομικής επιχείρησης των Τούρκων στη Μυτιλήνη ή άλλο νησί κοντά στα τουρκικά παράλια.

Και αυτό γιατί από όλες τις πληροφορίες προέκυπτε ότι η Αγκυρα πίστευε ότι έλληνες πατριώτες κρύβουν τον αρχηγό του PKK Αμπντουλά Οτσαλάν σε μυστική τοποθεσία σε νησί. «Ο φόβος μας ήταν μια επιδρομή με 2-3 ελικόπτερα και κομάντος στη Μυτιλήνη ή κάπου αλλού» ανέφερε αξιωματούχος της ΕΥΠ εκείνη την περίοδο, ο οποίος πρόσθεσε πως «ξέραμε ότι ένα τέτοιο επεισόδιο, έστω και αν δεν έβρισκαν τον Οτσαλάν, θα προκαλούσε απίστευτη κρίση».

Το δεύτερο ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι κατά πόσο υπήρξε έγκαιρη προειδοποίηση για την τουρκική απόβαση στα Ιμια. Ο σταθμός της ΕΥΠ στην Αλεξανδρούπολη είχε εντοπίσει, από ανοικτά κανάλια επικοινωνίας (και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία), εντολές του τουρκικού ΓΕΝ προς δύο περιπολικά το απόγευμα της 29ης Ιανουαρίου!

H εντολή ήταν σαφής, να πλησιάσουν και στις δύο βραχονησίδες και να ελέγξουν αν και πού υπάρχουν έλληνες κομάντος αλλά και ελληνική σημαία.

Ο κυβερνήτης του ενός περιπολικού ρωτήθηκε μάλιστα επίμονα από το κέντρο κατά πόσο θα μπορούσε να διαπιστώσει την τακτική κατάσταση κατά τη διάρκεια της νύχτας και με δεδομένες τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Ο Τούρκος αξιωματικός απάντησε πως αυτό θα εξαρτιόταν από τις συνθήκες που θα αντιμετώπιζε την ώρα που θα προσέγγιζε τις βραχονησίδες. H σχετική συνομιλία μεταφράστηκε το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου και στάλθηκε στην κεντρική υπηρεσία της ΕΥΠ το επόμενο πρωί.

Από εκεί στάλθηκε από τον απόρρητο τηλέτυπο στο κέντρο επιχειρήσεων του ΓΕΝ. Είναι σαφές πως οι επιτελείς δεν έδωσαν την ανάλογη σημασία στην κρίσιμη πληροφορία, ενδεχομένως επειδή βομβαρδίζονταν εκείνη την ώρα με πληροφορίες για τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων.

Το βέβαιο πάντως είναι πως η ΕΥΠ είχε δώσει έγκαιρη προειδοποίηση για την προετοιμασία των Τούρκων. Ο Κώστας Σημίτης ενημερώθηκε γι” αυτό το έγγραφο και ζήτησε από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ ναύαρχο Λεωνίδα Βασιλικόπολο αντίγραφο, το οποίο και έλαβε στις 31 Ιανουαρίου.

Ένα από τα σοβαρά προβλήματα εκείνων των ημερών ήταν ασφαλώς η καχυποψία που υπήρχε ανάμεσα στον Σημίτη, ο οποίος μόλις είχε αναλάβει την πρωθυπουργία, και ανθρώπους σαν τον Βασιλικόπουλο, τον ναύαρχο Λυμπέρη ή τον πτέραρχο Κουρή που ήταν τότε υφυπουργός Αμυνας.

Οι αξιωματικοί αυτοί είχαν μάθει να λειτουργούν με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος λάτρευε τις συσκέψεις με στρατιωτικούς, τις υπηρεσίες από κλειστές πηγές και τη διαχείριση κρίσεων όπως εκείνη του Μαρτίου του 1987.

Ο Διοικητής της ΕΥΠ διαπίστωσε το χάσμα όταν επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό το πρωί της 30ής Ιανουαρίου. Λίγο πριν είχε συναντήσει στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Μπιλ P., ο οποίος τον ενημέρωσε ότι «σε λίγες ώρες θα μιλήσει ο πρόεδρος Κλίντον με τον έλληνα πρωθυπουργό.

Τα πράγματα είναι σοβαρά». Ο σταθμάρχης παρέδωσε επίσης μια επιστολή του ελληνοαμερικανού αρχηγού της CIA Τζορτζ Τένετ, ο ο οποίος έγραφε πως «θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα, την Τουρκία, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να προκληθεί ένας πόλεμος λόγω της κλιμάκωσης του επεισοδίου».

Ο Ναύαρχοε Βασιλικόπουλος πήγε στο γραφείο του πρωθυπουργού, ο οποίος στεκόταν όρθιος όσο του μιλούσε, τον άκουσε και του είπε: «Δεν σας χρειάζομαι άλλο».

* H πρόταση της CIA

Αρκετές ώρες αργότερα ο σταθμάρχης επισκέφθηκε για δεύτερη φορά το κτίριο της Κατεχάκη. Αυτή τη φορά δεν έκρυβε την ανησυχία του και δήλωσε στον κ. Βασιλικόπουλο πως μεταφέρει μια πρόταση του αρχηγού της CIA.

«Να αποσύρετε εσείς ένα τμήμα της φρουράς που έχετε στα Ιμια σε ένδειξη καλής θέλησης και οι Τούρκοι σε ανταπόδοση θα αποσύρουν ναυτικές δυνάμεις» πρότεινε ο Μπιλ P. και συνέχισε: «Τρέχουμε το ίδιο σενάριο με την Αγκυρα και πιστεύομε ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Ο Ναύαρχος Βασιλικόπουλος γέλασε αρχικά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δηλαδή πόσους κομάντος να αποσύρουμε, δεν έχουμε και καμιά μεραρχία;». «Δεν έχει σημασία πόσους, έστω και λίγους, για να δείξετε την καλή σας πρόθεση» ανταπάντησε ο σταθμάρχης.

Αμέσως μετά άρχισε μια συζήτηση για την ακριβή διατύπωση, αν θα αναφερόταν σε λίγους (few), κάποιους (some of them) ή κάποια άλλη φράση. Ο αρχηγός της ΕΥΠ ρώτησε τον Μπιλ P. αν στη φόρμουλα της CIA ετίθετο ζήτημα απομάκρυνσης της Ελληνικής Σημαίας από τα Ιμια. «Οχι, σε καμία περίπτωση» απάντησε εκείνος.

Καθώς έβγαινε από το γραφείο του κ. Βασιλικόπουλου, ο σταθμάρχης σταμάτησε, γύρισε προς το γραφείο του και του είπε: «Σας παρακαλώ, μη χάσετε χρόνο, δώστε μου μια απάντηση. Τα πράγματα είναι κρίσιμα».

Ο Ναύαροχος. Βασιλικόπουλος σήκωσε το πορτοκαλί τηλέφωνο και ζήτησε να μιλήσει με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Λυμπέρη για να τον ενημερώσει. Οι υπασπιστές του του είπαν πως είναι «εκτός επικοινωνίας» γιατί βρισκόταν στο γραφείο του κ. Σημίτη στη Βουλή.

Εν συνεχεία τηλεφώνησε στον υφυπουργό κ. Κουρή, ο οποίος βρισκόταν – μόνος του – στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων στα υπόγεια του Πενταγώνου. «Δεν μου φαίνεται και τόσο κακή ιδέα, γιατί πάμε για μεγάλη κρίση» του είπε ο κ. Κουρής και τότε ο κ. Βασιλικόπουλος μπήκε στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο και κατέβηκε ο ίδιος στη Βουλή.

Πήγε στο γραφείο του πρωθυπουργού και εκεί συνάντησε την πάντοτε ευγενέστατη ιδιαιτέρα του Μαρία Πλευράκη. Της ζήτησε να μιλήσει με τον πρωθυπουργό για θέμα «μείζονος σημασίας» και εκείνη του ζήτησε να περιμένει δύο λεπτά.

Μπήκε στην αίθουσα συσκέψεων, ενημέρωσε τον κ. Σημίτη και – λίγο αμήχανη – του είπε πως «ο πρόεδρος είπε να δείτε τον κ. Μαντέλλη και να τον ενημερώσετε».

* Η επικοινωνία με τον πρωθυπουργό

Ο ψηλός και συνήθως νευρικός απόστρατος αξιωματικός δύσκολα συγκράτησε την αγανάκτησή του και επέμεινε: «Μα, αντιλαμβάνεσθε πως είμαι ο αρχηγός της ΕΥΠ και πρέπει να μιλήσω μόνο στον πρωθυπουργό».

Αυτό δεν συνέβη και ο Ναύαρχος κάθησε σε έναν καναπέ για πολλή ώρα. Κάθε λίγο το γραφείο του τον ειδοποιούσε πως είχε τηλεφωνήσει ο Μπιλ P., τονίζοντας πως είναι επείγον να επικοινωνήσει μαζί του.




Έπειτα από μία ώρα και κάτι η πόρτα της αίθουσας συσκέψεων άνοιξε και βγήκε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Θ. Πάγκαλος για να τηλεφωνήσει στον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ από ένα διπλανό δωμάτιο.

Ο Ναύαρχος βρήκε την ευκαιρία, μπήκε στην αίθουσα και βρέθηκε δίπλα στον κ. Σημίτη. Τον ενημέρωσε και εκείνος του απάντησε πως «το θέμα το χειρίζεται ο κ. Πάγκαλος, μην κάνετε τίποτα, μην ασχοληθείτε άλλο».

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόταση των Αμερικανών δεν προέβλεπε απευθείας επαφή του αρχηγού της ΕΥΠ με τον διοικητή της MIT πρέσβη Οξάν, καθώς όλη η διαπραγμάτευση θα γινόταν μέσα από το κανάλι της CIA.

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΓΕΝ

Λίγο πριν από τη 1 π.μ. της 31ης Ιανουαρίου, οι Τούρκοι έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο απόβασης των κομάντος τους στα Δυτικά Ιμια.

Την ίδια ώρα που η φρεγάτα «Γιαβούζ» πλησίαζε πολύ κοντά στην επίμαχη βραχονησίδα, οπότε και πιστεύεται ότι άφησε τη λαστιχένια βάρκα με τους κομάντος, δύο τουρκικά ελικόπτερα «Μπλακ Χωκ» πετούσαν από πάνω. Οι επιτελείς του ΓΕΝ πίστευαν ότι τα δύο ελικόπτερα θα αποβίβαζαν εκείνα κομάντος ενώ στην πραγματικότητα επιχείρησαν να παραπλανήσουν τις ελληνικές δυνάμεις.

31 Ιανουαρίου, 00.47: Από φρεγάτα «Ναυαρίνο» (κέντρο επιχειρήσεων για τα Ιμια) προς ΓΕΝ: Ελικόπτερα κινούνται βόρεια προς βραχονησίδες.

00.55 ΓΕΝ προς Ναυαρίνο: Δεν θα πατήσει Τούρκος στα νησιά. Να βληθούν προειδοποιητικές βολές και αν συνεχίσουν να καταρριφθούν. Να προστατευθούν τα Ιμια και το Φαρμακονήσι.1546615

01.04 ΓΕΝ προς Ναυ.: Δύο τουρκικά ελικόπτερα Μπλακ Χοκ βρίσκονται στην περιοχή, το ένα σε αιώρηση πλησίον της Γιαβούζ (φρεγάτα), 1.000 γιάρδες δυτικά από τα Ιμια. Το άλλο υπερίπταται Γιαβούζ. (φώτο)

01.25 ΓΕΝ προς Ναυ: Εξασφαλίσατε την ετοιμότητα ημετέρων μονάδων. Στοχοποιήσατε κάθε τουρκική μονάδα. Να ευρίσκεσθε σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

01.37 ΓΕΝ προς Ναυ.: Εφόσον τα ελικόπτερα προσπαθήσουν να βγάλουν κόσμο, να ριφθεί μια φωτοβολίδα. Δεύτερον, να ριφθεί προειδοποιητική βολή, τρίτον να καταρριφθούν.

01.55 Ναυ. προς ΓΕΝ: Τα ελικόπτερα είναι κοντά στη φρεγάτα. H φρεγάτα είναι 500 γιάρδες από το νησί.

Τα ελικόπτερα απομακρύνονται αλλά το ελληνικό Πεντάγωνο δεν ανησυχεί μόνο για τα Ιμια, καθώς έχει να προστατεύσει μια σειρά από νησίδες στην περιοχή.

02.00 ΓΕΝ προς Ναυ.: Εφιστάται η προσοχή σας μήπως η απομάκρυνση ελικοπτέρων είναι παραπλανητική για να κάνουν ενέργεια στο Φαρμακονήσι.

56161577

Στις 03.00 αρχίζουν να έρχονται οι πρώτες πληροφορίες πως οι Τούρκοι έχουν αποβιβαστεί στα Δυτικά Ιμια.

Δίνεται η εντολή να ανέβει η δεύτερη ομάδα βατραχανθρώπων αλλά η εκτέλεσή της καθυστερεί επειδή πέρασαν πρώτα από τα Ανατολικά Ιμια για να πάρουν φορτισμένες μπαταρίες ασυρμάτων. Για 45 λεπτά της ώρας Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν πολύ κοντά στο να έχουν κομάντος τους πρόσωπο με πρόσωπο στα Δυτικά Ιμια.

03.15 ΓΕΝ προς Ναυ.: Υπάρχουν πληροφορίες ότι ίσως κάτι γίνεται στη Δυτική Ιμια. Εξακριβώσατε και πείτε μου.

03.16 ΓΕΝ προς Ναυ.: Πρι… Διατάξτε Πολεμιστή (περιπολικό ναυτικού) να αποβιβάσει Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών στη Δυτική Ιμια και να μου πείτε έναρξη και πέρας.

03.30 ΓΕΝ προς Ναυ.: Υπάρχει πληροφορία ότι έχουν ανέβει 30 άτομα στο δυτικό νησί Ιμια. Να πάει ο Πολεμιστής να ελέγξει με προβολέα και στη συνέχεια να αποβιβάσει MYK (βατραχανθρώπους).

03.36 Ναυ. προς ΓΕΝ: Τώρα αποβιβάζονται MYK στη βάρκα και εκτιμάται ότι η κίνηση θα περατωθεί σε 30 λεπτά.

03.38 ΓΕΝ προς Ναυ.: Πείτε μου άμεσα αν υπάρχει κανένας Τούρκος κρατημένος δίπλα στο νησί. Με ενδιαφέρει άμεσα αν είναι κανένας πάνω στο νησί.

03.42 ΓΕΝ προς Ναυ.: Απογειώσατε ελικόπτερο και ελέγξατε δυτικό νησί προ αποβιβάσεως MYK.

04.08 ΓΕΝ προς Ναυ.: Τονίζεται η απαίτηση πριν βγουν οι MYK να είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει άνθρωπος στη Δυτική Ιμια.

Το ελικόπτερο απογειώνεται από το Ναυαρίνο και πετάει, σε εξαιρετικά κακές συνθήκες, πάνω από τις βραχονησίδες. H πίεση από το κέντρο είναι ασφυκτική.

04.25 Ναυ. προς ΓΕΝ: Ελικόπτερο άνωθεν Δυτικής Νήσου, Αναμένω αποτελέσματα.

04.26 Ναυ. προς ΓΕΝ: Δεν έχει εντοπίσει ακόμη τίποτα. Ορατότητα χαμηλή.

04.28 Ναυ. προς ΓΕΝ: Βρέχει στην περιοχή. Ορατότητα χαμηλή. Προσπαθεί να εντοπίσει οτιδήποτε.

04.29 ΓΕΝ προς Ναυ.: Περιμένω να μου πείτε για το ελικόπτερο και το αποτέλεσμα της έρευνας. Το αναμένει ο πρωθυπουργός.

04.47 Ναυ. προς ΓΕΝ: Εχει περάσει τέσσερις φορές πάνω από το νησί. Αποτελέσματα αρνητικά. Πετάει σε ύψος 40-50 μέτρα και προσπαθεί.

04.50 Ναυ. προς ΓΕΝ: Υπάρχουν μερικά άτομα πάνω στο νησί.

Το ελικόπτερο αναφέρει πως πρόκειται για δέκα τούρκους κομάντος πάνω στο δυτικό νησί.

05.02 ΓΕΝ προς Ναυ.: Οι δικοί μας βατραχάνθρωποι να παραμείνουν στον Πολεμιστή και να γίνει συλλογή στοιχείων.

05.04 ΓΕΝ προς Ναυ.: Το ελικόπτερο να επιστρέψει.

05.05 Ναυ. προς ΓΕΝ: Εχω απώλεια επικοινωνίας με το ελικόπτερο. H τελευταία του αναφορά EMRGENCY EMERGENCY βόρεια 1,5 μίλι από το σημείο του ενδιαφέροντος.

Στις 05.40 το ΓΕΝ διατάζει τον κυβερνήτη του Πυρπολητή να πάρει τους έλληνες βατραχανθρώπους από την περιοχή.

05.40 ΓΕΝ προς Πυρπολητή: Θα εκτελεσθεί αποχώρηση φίλιων και εχθρικών μονάδων από την περιοχή.

05.58 ΓΕΝ προς Ναυ.: Οι οδηγίες για τον Πυρπολητή είναι ότι από την περιοχή θα φύγει ένα δικό τους και ένα δικό μας. H διαταγή θα δίνεται από το ΓΕΝ. Ο Πυρπολητής θα φύγει τελευταίος αφού πάρει τους ΟΥΚ και τη σημαία. Εσείς παραμείνετε για το ελικόπτερο. Θέλω τα ονόματα του πληρώματος.

07.12 ΓΕΝ προς Πυρπολητή: Να αρχίσετε να παίρνετε τη Σημαία και τον κόσμο. Να μου πείτε αν γίνεται το ίδιο και από τους άλλους.

Έγκαιρη ή καθυστερημένη ενημέρωση;

Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν οι ελληνικές υπηρεσίες ενημέρωσαν έγκαιρα για την απόβαση των Τούρκων κομάντος στα Δυτικά Ιμια. Οι αξιωματούχοι που χειρίζονταν την κρίση εκείνο το βράδυ επιμένουν πως οι αναλυτές της ΕΥΠ παρακολουθούσαν συνεχώς τα τουρκικά κανάλια για να συλλέξουν πληροφορίες.

Μόλις είδαν ότι ανακοινώθηκε η απόβαση των κομάντος, ενημέρωσαν το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ. Θυμούνται μάλιστα πως ο υφυπουργός κ. Κουρής έδωσε αμέσως εντολή να ετοιμασθεί το σχέδιο ανακατάληψης της βραχονησίδας.

Το αν το ΓΕΕΘΑ μπόρεσε να επικοινωνήσει εγκαίρως με τον κ. Λυμπέρη, ο οποίος βρισκόταν στη Βουλή, δεν είναι σαφές.

Τα συμπεράσματα δικά σας …Αν και όσοι από εσάς παρακολουθείτε τις Υπερπτήσεις των Τούρκικων Μαχητικών πάνω απο τους Φούρνους δεν ειναι τυχαίο, ούτε βέβαια η ιστορία με το Φαρμακονήσι ειναι αθώα και τυχαία!

Μάθε γιατί οι Ινδιάνοι έχουν μακριά μαλλιά! Η απάντηση ξεπερνάει κάθε φαντασία…



Γνώσεις που μένουν κρυφές για προφανείς λόγους

Ο δυτικός πολιτισμός έχει οδηγήσει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι το στυλ που θα έχουν τα μαλλιά τους, ανήκει στη σφαίρα των προσωπικών προτιμήσεων, ότι το μήκος των μαλλιών έχει να κάνει με τη μόδα ή την άνεση. Αν πάμε όμως πίσω, στην εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ, θα δούμε μια ολότελα διαφορετική εικόνα να αναδύεται, που παρέμεινε προσεκτικά κρυμμένη από το κοινό για δεκαετίες.

Τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’90, η Σάλυ (όνομα αλλαγμένο για προστασία), παντρεύτηκε έναν διακεκριμένο ψυχολόγο που εργαζόταν σε Νοσοκομείο βετεράνων του πολέμου του Βιετνάμ, που υπέφεραν από μετατραυματικό στρες μάχης.

Η Σάλυ διηγείται: «Θυμάμαι καθαρά ένα απόγευμα όταν επέστρεψε σπίτι ο άντρας μου, κρατώντας στα χέρια του έναν ογκώδη επαγγελματικό φάκελο. Μέσα του βρίσκονταν εκατοντάδες σελίδες από κάποια μελέτη που είχε εκπονήσει η κυβέρνηση. Ο άντρας μου είχε σοκαριστεί από το περιεχόμενο. Αυτά που διάβασε σ’ εκείνη τη μελέτη, άλλαξαν την μετέπειτα ζωή του. Από τη μέρα εκείνη ο συντηρητικός, μέσης ηλικίας άντρας μου, άφησε τα μαλλιά του και τα γένια του να μεγαλώσουν και δεν τα έκοψε ποτέ ξανά κοντά. Επιπλέον, το ιατρικό κέντρο που δούλευε του επέτρεψε να το κάνει, και ακόμα, ορισμένοι άλλοι πολύ συντηρητικοί άντρες από το προσωπικό ακολούθησαν το παράδειγμά του. Διάβασα τη μελέτη και έμαθα το γιατί.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, ένας τομέας του υπουργείου Αμύνης είχε στείλει μυστικά ειδικούς απεσταλμένους σε Αμερικανικό Καταυλισμό Ινδιάνων να ερευνήσουν και να ψάξουν για ταλαντούχους ανιχνευτές, σκληροτράχηλους νεαρούς άντρες που ήταν εκπαιδευμένοι στο να κινούνται σε άγρια εδάφη χωρίς να τους παίρνει είδηση ο εχθρός.Αναζητούσαν ιχνηλάτες με σχεδόν υπερφυσικές, εξωπραγματικές ικανότητες. Πριν να τους προσεγγίσουν, εκείνοι οι εκλεκτοί άντρες παρακολουθούνταν στενά για την τεχνική τους και τον τρόπο που είχαν να επιβιώνουν.

Όταν βρήκαν τελικά εκείνο που έψαχναν, οι άντρες των ειδικών δυνάμεων, με όμορφα λόγια δελέασαν τους νεαρούς Ινδιάνους και τους έπεισαν να στρατολογηθούν στον Αμερικανικό στρατό. Μόλις κατετάγησαν, συνέβη κάτι εκπληκτικό. Όποιο ταλέντο και ικανότητα και αν διέθεταν προηγουμένως, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, και ο ένας νεοσύλλεκτος μετά τον άλλο δεν κατάφεραν να επιδείξουν όσα είχαν δείξει να γνωρίζουν στον καταυλισμό τους.

Μετά από τις σημαντικές αποτυχίες των νεοσύλλεκτων, η κυβέρνηση διεξήγαγε δαπανηρότατα τεστ για να ανακαλύψει την αιτία, και αυτά που βρήκε περιγράφονταν στη μελέτη.

Όταν οι Ινδιάνοι ερωτήθηκαν για τους λόγους της αποτυχίας τους, ο πιο μεγάλος στην ηλικία νεοσύλλεκτος απάντησε με επιμονή ότι όταν τους έκοψαν τα μακριά τους μαλλιά, δεν μπορούσαν πλέον να ‘νιώθουν’ τον εχθρό, δεν είχαν πια πρόσβαση στην 6η αίσθηση, η διαίσθησή τους δεν ήταν πια αξιόπιστη, δεν μπορούσαν να ‘διαβάσουν’ τα λεπτοφυή, αδιόρατα σήματα και δεν είχαν πλέον πρόσβαση στις λεπτοφυείς εξωαισθητήριες πληροφορίες.

Έτσι, Το ινστιτούτο που διεξήγαγε τις δοκιμές, στρατολόγησε και άλλους Ινδιάνους ιχνηλάτες, αυτή τη φορά επιτρέποντάς τους να κρατήσουν τα μαλλιά τους μακριά και τους υπέβαλε σε διάφορες δοκιμασίες. Μετά έστειλαν τους άντρες ανά ζεύγη, έχοντας και οι δυο από το ζεύγος περάσει τα τεστ με την ίδια βαθμολογία. Άφησαν τον ένα να κρατήσει τα μαλλιά του μακριά, ενώ τον άλλο κούρεψαν στρατιωτικά. Μετά τους υπέβαλαν ξανά σε διάφορες δοκιμασίες.


Οι άντρες με τα κουρεμένα μαλλιά αποτύγχαναν συνεχώς στα ίδια τεστ που προηγουμένως είχαν περάσει με επιτυχία.

Ένα τυπικό τεστ:

Ο νεοσύλλεκτος κοιμάται στο δάσος. Ένας οπλισμένος ‘εχθρός’ τον πλησιάζει. Ο με μακριά μαλλιά άντρας ξυπνάει με μια ισχυρή αίσθηση κινδύνου και φεύγει μακριά πριν ο εχθρός έρθει πολύ κοντά του, προτού καν ακουστεί κάποιος ήχος από τον ‘εχθρό’ που πλησιάζει.

Σε μια άλλη εκδοχή του ίδιου τεστ, ο ίδιος άντρας νιώθει κάτι να τον πλησιάζει και διαισθάνεται ότι ο εχθρός θα του επιτεθεί με το σώμα του. Ακολουθεί την 6η αίσθησή του και μένει ακίνητος προσποιούμενος τον κοιμισμένο, αιφνιδιαστικά αρπάζει τον επιτιθέμενο και τον ‘σκοτώνει’ καθώς εκείνος προσπαθεί να τον στραγγαλίσει.

Αυτός ο ίδιος άντρας που πέρασε με επιτυχία τα τεστ, στη συνέχεια κουρεύτηκε στρατιωτικά και συνεχώς αποτύγχανε σε όσα τεστ είχε περάσει. Έτσι, το έγγραφο συνιστούσε όλοι οι Ινδιάνοι ιχνηλάτες/ανιχνευτές να εξαιρούνται από το στρατιωτικό κούρεμα. Αντίθετα, ήταν επιβεβλημένο οι ιχνηλάτες να διατηρούν μακριά μαλλιά.

Σχόλιο

Το σώμα των θηλαστικών εξελίσσεται επί πολλά εκατομμύρια χρόνια. Οι ικανότητες επιβίωσης ανθρώπων και ζώων πολλές φορές μοιάζουν εξωπραγματικές, ενώ η επιστήμη συνεχώς ανακαλύπτει νέες εκπληκτικές ικανότητες. Κάθε μέρος του σώματος επιτελεί ένα πολύ λεπτό έργο για την επιβίωση και την ευζωία του σώματος.

Τα μαλλιά αποτελούν επέκταση του νευρικού συστήματος, μπορούν να ειδωθούν ως αισθητήρια νεύρα της εξωτερικής πλευράς, ένα είδος υψηλά εξελιγμένου ‘αισθητήρα’ ή ‘κεραίας’ που διαβιβάζει τεράστιες ποσότητες σημαντικών πληροφοριών στον εγκέφαλο.

Όχι μόνο τα μαλλιά, αλλά και το τριχωτό του προσώπου παρέχει στον εγκέφαλο μια οδική αρτηρία πληροφοριών και επίσης εκπέμπει προς το περιβάλλον την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια του εγκεφάλου. Αυτό το έχουν δει οι επιστήμονες στις φωτογραφίες Κίρλιαν, όταν ένα άτομο φωτογραφίζεται με μακριά μαλλιά και μετά κουρεμένο.

Όταν τα μαλλιά είναι κοντά, οι λήψεις και οι εκπομπές από και προς το περιβάλλον εμποδίζονται πολύ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το ‘μούδιασμα’.

Το κόψιμο των μαλλιών συμβάλλει στην έλλειψη επίγνωσης που έχει ο κόσμος για την καταστροφή του περιβάλλοντος στα τοπικά οικοσυστήματα. Συμβάλλει ακόμα στην έλλειψη ευαισθησίας στις κάθε είδους σχέσεις. Συμβάλλει στην σεξουαλική απογοήτευση.

Συμπέρασμα

Αναζητώντας λύσεις για τη δυστυχία που υπάρχει στον κόσμο, ίσως είναι η ώρα να αναλογιστούμε ότι πολλές από τις βασικές υποθέσεις μας για την πραγματικότητα είναι λανθασμένες. Ίσως ένα μεγάλο κομμάτι της λύσης να κρύβεται στο πρόσωπο που κοιτάμε κάθε μέρα στον καθρέφτη μας.

Η ιστορία του Σαμψών και της Δαλιδά στην Βίβλο εμπεριέχει πολλές κωδικοποιημένες αλήθειες. Όταν η Δαλιδά έκοψε τα μαλλιά του Σαμψών, ο κάποτε αήττητος Σαμψών ηττήθηκε.

Ας αναλογιστείτε ότι εκτός από τους Ινδιάνους της Αμερικής, όλοι οι αρχαίοι λαοί διατηρούσαν μακριά μαλλιά. Αυτό δεν έχει να κάνει με την μη ύπαρξη ‘ψαλιδιών’ γιατί έχουν βρεθεί και τέτοια στις ανασκαφές.
travelstyle.gr 

“Συναγερμός” από πληροφορίες για σχέδιο “εκτροπής”. Στήνεται σκηνικό “εξέγερσης” με “άρωμα” πρακτόρων. Μέτρα της ΕΛΑΣ



Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί κάτι από όλα αυτά

Σύμφωνα με αποκλειστική πληροφόρηση του thefaq,gr τις τελευταίες ώρες ( πιο συγκεκριμένα από νωρίς το μεσημέρι ), στο Μαξιμου έχουν γίνει δέκτες πληροφοριών , οι οποίες φέρουν, ήδη σε εξέλιξη απο κάποια αταίριαστα μεταξύ τους “παρακεντρα” ( πολυςυλλεκτικης αφετηρίας και διαφόρων προελεύσεων ), να στήνεται “σκηνικό ” αγανακτισμενων και “αυθόρμητης” εξεγερσης για τις 4 Φεβρουαριου,. Πιο συγκεκρίμενα έγινε γνωστό οτι προετοιμαζονται ασχημα επεισόδια και προβοκάτσιες στυλ αγανακτισμένων το 2012.

Εξ ου και το προοίμιο με τα δήθεν επεισόδια ακραίων και την παρουσία αλλοδαπών τραμπούκων στην Αθήνα. Ξαφνικα ” παρουσιάστηκαν “ από το πουθενά, ναζι απο την Ευρωπη στην Αθηνα και όλα αυτα σε μια ξαφνική όξυνση του κλίματος με αφορμή και την παραςταση με κείμενο Ξηρού στο Εθνικό. Ταυτόχρονα ” επανεμφανίζεται “ δυναμική η ΧΑ, με προγραμματισμένη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο, ενώ πυκνώνουν και τα σύνεφα της έντασης από το αγροτικό και τους φορτηγατζήδες, που μπήκαν ” αιφνιδιαστικά ” στο παιχνίδι του ” αποκλεισμού ” των δρόμων.


Οι πληροφορίες μάλιστα φέρουν κάποια ” σωματεία ” περισσότερο … δυναμικά, να σκέφτονται ακόμα και να ” κατεβούν ” με βαριά οχήματα προς την πρωτεύουσα την Πέμπτη, στην Γενική Απεργία..

Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής. απαγορεύτηκαν για το Σάββατο όλες οι συγκεντρώσεις στο κέντρο των Αθηνών από τις 06.00 ως τα μεσάνυχτα.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 15.00 είχε προγραμματιστεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της οδού Ρηγίλλης, στον χώρο όπου βρίσκεται το μνημείο των Ιμίων, για να παρεμποδιστεί η εκδήλωση που είχε προγραμματίσει η Χρυσή Αυγή για τις 19.00 μπροστά στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

Αν επαληθευθούμε στις πληροφορίες που έχουμε, θα έλεγα οτι, το όλο κλίμα εχει ” άρωμα “ απο παλιά. Απο το ’89 και την εποχή Δημητροκάλλη , Γρυλλάκη , Κωνστ Μητσοτάκη. Ιδωμεν…

Χάρης Ζ.
thefaq.gr 

Συγκλονιστική μαρτυρία: "Ετσι θα βυθίζαμε τον τουρκικό Στόλο στα Ιμια" - Για πρώτη φορά μιλά ο αρχηγός του Σμήνους προσβολής των A-7Η Corsair



Με μία μαρτυρία, κανονικό ιστορικό ντοκουμέντο ο τότε Σμηναγός (Ι) και μετέπειτα Αξιωματικός Επιχειρήσεων της 345 Μοίρας Νικόλαος Τσακίρης, των Α-7Η Corsair, σε μια συνέντευξη που πραγματικά κόβει την ανάσα με το ανεπιτήδευτο ύφος της και κυρίως το συγκλονιστικό περιεχόμενό της, περιγράφει πώς τη νύχτα των Ιμίων της 31ης Ιανουαρίου 1996, ακριβώς 20 χρόνια πριν τα πληρώματα της 345 Μοίρας Βομβαρδισμού είχαν μπει στα κόκπιτ των μαχητικών κρούσης Α-7Η Corsair με ετοιμότητα απογείωσης 2 λεπτών και αποστολή την βύθιση του τουρκικού Στόλου

Τα αεροσκάφη επιχειρούσαν από την 115 Πτέρυγα Μάχης και η συνέντευξη δόθηκε στον Γιώργο Λαμπράκη, ενώ οι περισσότερες φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο του Ν.Τσακίρη.

Η περιγραφή κόβει την ανάσα και δείχνει το σημείο το οποίο είχε προχωρήσει η πολεμική προπαρασκευή και η επιχειρησιακή ετοιμότητα προς εκτέλεση της αποστολής βύθισης του τουρκικού στόλου με βόμβες ελεύθερης πτώσης σε πτήση λίγων μέτρων επάνω από τα κύματα του Αιγαίου.

Και αποκαλύπτεται ότι ήδη οι ιπτάμενοι της 345ΜΒ, χωρίς τα σήματα και τα διακριτικά από τις φόρμες πτήσης τους, αλλά με πιστόλια, όπως προβλέπεται στις κανονικές πολεμικές αποστολές βρίσκονταν στα κόκπιτ τους έτοιμοι να απογειωθούν εντός 60'' και να σπείρουν σε λίγα λεπτά μετά την απογείωσή τους, τον όλεθρο στον τουρκικό Στόλο.

Ο -τότε- Αξιωματικός Επιχειρήσεων της 345 Μοίρας Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Τσακίρης.

Στο κείμενο υπάρχουν αποσπάσματα από την γραπτή μαρτυρία του Αντιπτεράρχου ε.α. και τότε Διοικητή της 345ΜΒ Γεώργιου Κωτσίδη, ο οποίος με έναν έντονο και γλαφυρό τρόπο περιγράφει στο σχετικό αρχικό ρεπορτάζ του defenceline, εκείνες τις κρίσιμες ώρες


Οι ιπτάμενοι της 345 Μοίρας Βομβαρδισμού την εποχή της κρίσης των Ιμίων.

-Πριν από 19 ακριβώς χρόνια, την 31η Ιανουαρίου 1996, Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν μια ανάσα από την πολεμική αναμέτρηση. Πότε αρχίσατε να καταλαβαίνετε ότι αυτή δεν θα ήταν μία συνηθισμένη κρίση;

Νίκος Τσακίρης: Μία εβδομάδα νωρίτερα, είχε αρχίσει να κλιμακώνεται σταδιακά η ένταση. Υπήρχαν μετασταθμεύσεις αεροσκαφών, κινήσεις πλοίων του στόλου, ενώ για περίπου μία εβδομάδα υπήρχε αυξημένη ετοιμότητα, ήμασταν συνεχώς στη Μοίρα και κοιμόμασταν μέσα στην Μονάδα. Πάντα υπήρχε ένα αριθμός αεροπλάνων σε επιφυλακή, φορτωμένα με βόμβες και απλά άλλαζε η στοχοποίηση.

Την τελευταία ημέρα, στις 31 Ιανουαρίου 1996, η 345 Μοίρα Βομβαρδισμού είχε ως αποστολή να προσβάλει τις τουρκικές αποβατικές δυνάμεις. Ήταν ένας σχηματισμός δέκα αεροπλάνων Α-7H Corsair, όπου με τη συνοδεία μαχητικών F-16 που θα πηγαίναμε να χτυπήσουμε την αποβατική δύναμη.

- Που είχαν συγκεντρωθεί αυτές οι δυνάμεις;

ΝΤ: Βρισκόταν στα Ίμια και στην θαλάσσια περιοχή γύρω από τις βραχονησίδες. Αυτό που άλλαζε συνεχώς ήταν οι θέσεις των πλοίων και η προσπάθειά μας να τα ξεχωρίσουμε από τα δικά μας πλοία που βρίσκονταν στην ίδια περιοχή.

Εδώ βέβαια υπήρχε ένα τακτικό σφάλμα, το ότι δηλαδή μαζεύτηκαν πάρα πολλές ναυτικές δυνάμεις σε έναν πολύ μικρό θαλάσσιο χώρο, γεγονός που δημιουργούσε πρόβλημα....

Πλεονέκτημα υπήρχε όταν ο τουρκικός στόλος κατέβαινε από τα Δαρδανέλια και σε όλη την φάση της διαδρομής του προς την περιοχή της κρίσης. Αν δινόταν εντολή ανά πάσα στιγμή θα τον βύθιζαν όλο, γιατί τα ελληνικά πλοία και κυρίως οι τορπιλάκατοι και οι πυραυλάκατοι ήταν αγκιστρωμένες σε μικρούς κόλπους όπου χωρίς να εκπέμπουν, παρακολουθούσαν τις τουρκικές κινήσεις και ανά πάσα στιγμή μπορούσαν να ρίξουν.

Εμείς λοιπόν, αφού είχαν συγκεντρωθεί όλες αυτές οι δυνάμεις, είχαμε ως ημερήσια αποστολή να χτυπήσουμε τις δυνάμεις αυτές με δέκα συνολικά αεροπλάνα και ταυτόχρονα ήταν σε ετοιμότητα έξι ακόμα βομβαρδιστικά για νυχτερινή προσβολή στόχων που θα μας δίνονταν.

Θυμάμαι αξέχαστα πως πήγα σπίτι έκανα ένα μπάνιο και μετά ξάπλωσα να ξεκουραστώ. Μετά όμως από μισή ώρα, περίπου 11 το βράδυ, 11 και μισή, χτύπησε το τηλέφωνο όπου ένας Ανθυποσμηναγός με μια φωνή γεμάτη ένταση μας ειδοποίησε να μεταβούμε άμεσα στη Μονάδα.

Φεύγω λοιπόν - όπως και όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοί μου - μπαίνω στη μονάδα, μόλις παρκάρω το αυτοκίνητο και ανοίγω την πόρτα ανατρίχιασα ακούγοντας τον ήχο των κινητήρων των αεροπλάνων! Νόμιζα ότι ήδη είχε δοθεί εντολή για απογείωση των βομβαρδιστικών!

Εδώ πρέπει να αναφέρω πως στα αεροπλάνα αυτά πιλότοι ήταν 5 "πιτσιρικάδες" και ένας έμπειρος πιλότος της Μοίρας, αυτοί δηλαδή που είχαν μπει στο πρόγραμμα των νυχτερινών πτήσεων που σας περιέγραψα νωρίτερα, γιατί ήταν κάτι το οποίο δεν περιμέναμε να συμβεί!


Ιπτάμενοι της 345 Μοίρας Βομβαρδισμού έτοιμοι για να αναλάβουν αποστολές. Δεξιά ο Ν.Τσακίρης

Για το κρίσιμο αυτό σημείο, ο -τότε- διοικητής της 345 Μοίρας Βομβαρδισμού Αντισμήναρχος (Ι) Γιώργος Κωτσίδης γράφει χαρακτηριστικά: "Οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν στο σχέδιο ανάκλησης τις βραδινές ώρες της 30ης Ιανουαρίου 1996 ήταν από τους νεαρότερους της Πολεμικής μας Μοίρας και με πλήρη συναίσθηση και ενθουσιασμό για τη δυσκολία της αποστολής, μετά από την απαραίτητη ενημέρωση, προωθήθηκαν στα αεροπλάνα, που σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο προετοίμασαν και φόρτωσαν οι τεχνικοί με τους οπλουργούς και τους στρατεύσιμους της Μοίρας".


Φωτογραφία - ντοκουμέντο: Οι ιπτάμενοι της 345ΜΒ στον χώρο της Μοίρας, χωρίς σήματα και διακριτικά στις φόρμες τους, λίγο πριν πάρουν θέση στα κόκπιτ και εξορμήσουν κατά του τουρκικού Στόλου. Τα πρόσωπά τους δείχνουν την χαλαρότητα και το εξαιρετικά υψηλό ηθικό τους, έστω και αν οι απώλειες αναμένονταν βαριές!

- Οπότε είχαν μπει ως πληρώματα των αεροσκαφών οι νεαρότεροι χειριστές και στη δεκάδα των πρωινών αποστολών οι εμπειρότεροι της Μοίρας;

ΝΤ: Ακριβώς, ήταν 5 νεαροί συνάδελφοι, με επικεφαλής έναν έμπειρό ιπτάμενο της Μοίρας! Οπότε μόλις μπαίνουμε εμείς στη Μοίρα, βλέπουμε τους έξι συναδέλφους να είναι ντυμένοι και να φεύγουν για τα αεροπλάνα καθώς υπήρχαν μετασταθμεύσεις προς τα δυτικά αεροδρόμια της Τουρκίας, οπότε από το ελληνικό Κέντρο Επιχειρήσεων θεώρησαν ότι κάτι πάει να γίνει και ότι τα τουρκικά αεροπλάνα θα επιχειρούσαν να χτυπήσουν Βόλο, τη Λάρισα κτλ, οπότε ότι υπήρχε τότε σε ετοιμότητα ήθελαν να το απογειώσουν!

Αφού πήγαν στα αεροπλάνα, ενημερωνόμαστε οι μεγαλύτεροι για την αποστολή με σκοπό να αλλάξουμε τους μικρότερους – γιατί όταν πας να πολεμήσεις απαιτείται εμπειρία –ώστε η πιθανότητα να επιτευχθεί η αποστολή και να γυρίσουν πίσω τα πληρώματα να ήταν μεγαλύτερη...

Στο σημείο αυτό θέλω να πω για το συνολικό κλίμα που υπήρχε στη Μοίρα. Το κλίμα ήταν τέτοιο που ... τσακωνόμασταν στην κυριολεξία για το ποιος θα μείνει το βράδυ στη Μονάδα, ώστε να είναι ετοιμότητα και να απογειωθεί με τα βομβαρδιστικά!


Ο Νίκος Τσακίρης στο κόκπιτ του βομβαρδιστικού A-7 Corsair της 345ΜΒ.

Ο Διοικητής της 345 ΜΒ περιγράφει τις συγκλονιστικές εκείνες στιγμές: "Μέσα στην ασταμάτητη βροχή, πηγαίνοντας με τα πόδια από το ένα καταφύγιο αεροπλάνων στο άλλο - γιατί όλα τα μέσα επιστρατεύτηκαν στην προετοιμασία τους - προσπαθούσα να εμψυχώσω τους ιπταμένους που ήταν μέσα σε αυτά δεμένοι, έτοιμοι για εκκίνηση.

Θα μου μείνει όμως αξέχαστη η εικόνα της ενθουσιώδους ανταπόκρισης όλων στην κίνηση, όλα καλά ″ΟΚ″ του δεξιού αντίχειρα.
Δεν γνωρίζω αν εκείνη τη στιγμή εγώ τους εμψύχωνα ή εκείνοι εμένα.

Επιστρέφοντας στη Μοίρα ήδη είχε συγκεντρωθεί το σύνολο των ιπταμένων, οι οποίοι με συγκλόνισαν αυτοπροτεινόμενοι με αυτοθυσία και αλτρουισμό να ... αντικαταστήσουν τους άπειρους νεαρούς και τους παντρεμένους συναδέλφους μας!".



Φωτογραφία - ντοκουμέντο! Οι χειριστές της "εξάδας" που από τη 01:00 έως τις 06:30 το πρωί της 31ης Ιανουαρίου 1996 ήταν δεμένοι στα αεροπλάνα τους, έτοιμοι να απογειωθούν μέσα σε 2 λεπτά, για να χτυπήσουν τις τουρκικές δυνάμεις.

Λόγω των τρομερά άσχημων καιρικών συνθηκών είχε αποφασιστεί τα A-7H Corsair να προσβάλουν τους Τούρκους σε δύο τριάδες με διαχωρισμό σε χρόνο και ύψος.

Στην πρώτη τριάδα, αρχηγός ήταν ο Γεώργιος Παντελής (πρώτος από αριστερά) και στην δεύτερη τριάδα αρχηγός ήταν ο Παναγιώτης Πατσαβούδης (τρίτος από δεξιά).
Η ιστορική φωτογραφία έχει ληφθεί στο SOR της 345 Μοίρας Βομβαρδισμού στις 06:30 τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου, την στιγμή της επιστροφής των χειριστών από τα αεροσκάφη!


Φωτογραφία - ντοκουμέντο: Οι ιπτάμενοι της 345ΜΒ σχεδιάζουν την αποστολή εναντίον του τουρκικού στόλου!

- Πως είχε σχεδιαστεί αυτή η κρίσιμη αποστολή;

NT: Στον σχηματισμό ήταν δέκα συνολικά αεροπλάνα, από τα οποία τα οκτώ θα χτυπούσαν τις αποβατικές δυνάμεις και τα δύο θα έκαναν καταστολή της τουρκικής φρεγάτας.

Ο σχεδιασμός ήταν ότι όπως προσεγγίζει η δεκάδα, έξω από την εμβέλεια των όπλων της φρεγάτας που ήταν για να προστατεύει την αποβατική δύναμη.

Όπως θα κατευθυνόμασταν προς τους στόχους, τα πρώτα τέσσερα Α-7Η θα πήγαιναν περιμετρικά από τη μία πλευρά και τα άλλα τέσσερα περιμετρικά από την άλλη πλευρά στα 8 μίλια.

Τα δύο τελευταία βομβαρδιστικά θα προσέγγισαν το στόχο τους αλλά μέσα από τα 8 μίλια, εκμεταλλευόμενοι μία αδυναμία του συστήματος ελέγχου πυρός των βλημάτων SeaSparrow της φρεγάτας.

Τα αεροπλάνα δεν θα πετούσαν ευθεία για πάνω από 8 δευτερόλεπτα, που σημαίνει ότι πετάμε ευθεία 8 δευτερόλεπτα, στρέφουμε περιμετρικά 90 μοίρες έτσι ώστε το ραντάρ να μας βλέπει τελείως - όταν είμαστε κινούμενοι περιμετρικά η δική μας ταχύτητα που υπολογίζει το ραντάρ είναι μηδέν - γιατί βλέπει το αεροπλάνο και κινείται ακτινικά για δέκα δευτερόλεπτα, οπότε οποιοσδήποτε εγκλωβισμός "σπάει" και στη συνέχεια θα βάζαμε πορεία προς τη φρεγάτα για άλλα 8 δευτερόλεπτα!

Αυτή η διαδικασία θα γινόταν μέχρι να προσεγγίσουμε το τουρκικό πλοίο με σκοπ!ό να την προσβάλουμε και από τη στιγμή που θα κάναμε την καταστολή θα έμπαιναν περιμετρικά στο στόλο τα υπόλοιπα οκτώ Α-7Η Corsair με σκοπό να βομβαρδίσουν τις υπόλοιπες δυνάμεις

- Εσείς είσαστε στο ζευγάρι των αεροσκαφών που επρόκειτο να χτυπήσει την τουρκική φρεγάτα;

NΤ: Στο σχεδιασμό που έγινε, αρχηγός ήταν ο Βουκελάτος, δεύτερος μεγαλύτερος ήταν ο Μπορολιάς, οπότε ετέθη ένα θέμα... Στο τελευταίο ζευγάρι τους λέω θα μπω εγώ και στην ουσία επέλεξα το ζευγάρι μου. Τελευταίο ζευγάρι ήμουν εγώ με τον Ροντίρη, έναν καταπληκτικό αεροπόρο.

Όταν κάναμε briefing στην περίοδο της ειρήνης και της εκπαίδευσης, πάντα όλοι ήθελαν σ' ένα σχηματισμό δέκα βομβαρδιστικών να είναι το τελευταίο ζευγάρι.

Εκεί πάντα "τσακωνόμασταν" για το ποιος θα μπει, γιατί οποιαδήποτε άσκηση κι αν είχαμε με πακέτα COMAO και έναν μεγάλο σχηματισμό με αεροσκάφη Α-7, τότε οι αναχαιτιστές που ερχόταν να μας αναχαιτίσουν ξεκινούσαν πάντα από πίσω οπότε οι πίσω είχαν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να εμπλακούν κτλ, οπότε υπήρχε πάντα ένταση για το ποιος θα πετάξει το τελευταίο ζευγάρι!

Στα Ίμια λοιπόν, αφού τέλειωσε το briefing και απευθυνόμενος σε όλους όσοι πέταγαν, τους είπα πως "όταν περάσει η κρίση μην ακούσω κανέναν να διεκδικήσει το τελευταίο ζευγάρι, είναι ... τελειωμένος" (γέλια).

Θέλοντας να πω ότι αυτό που θα κάναμε ήταν πολύ δύσκολο. Δεν μπορώ να πω, υπήρχαν προσφορές αλλά όχι πολλές. Τελικά το τελευταίο ζευγάρι ήμουν εγώ με τον Ροντίρη...

- Στη συνέχεια πήρατε τον ατομικό οπλισμό, όπως προβλέπεται σε πραγματικές αποστολές, ενημερώθηκαν τα πληρώματα για τα σημεία διαφυγής αν έπεφταν με αλεξίπτωτο πάνω από το εχθρικό έδαφος;

ΝΤ: Ε, ναι... Από τη στιγμή που πηγαίναμε να πετάξουμε σε πολεμική αποστολή ο καθένας είχε ένα ατομικό πιστόλι. Υπήρχε φυσικά και ο σχεδιασμός διαφυγής ανάλογα με τον στόχο και την περιοχή όπου θα πετούσε ο κάθε ιπτάμενος. Υπάρχουν πάντα συγκεκριμένα σημεία και διαδικασίες, για τις οποίες ο κάθε ιπτάμενος ενημερώνεται πριν πάει να πετάξει...

- Πως φορτώθηκαν τα όπλα εκείνη την ημέρα; Με τι όπλα θα γινόταν η προσβολή των τουρκικών πλοίων;

ΝΤ: Οι φορτώσεις των αεροσκαφών γίνονταν ανάλογα με τον στόχο που είχαν τα βομβαρδιστικά. Για την συγκεκριμένη αποστολή προσβολής των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων η δεκάδα των A-7H Corsair ήταν φορτωμένη με πέντε βόμβες Μk-82 ή Mk-83 και μια δεξαμενή καυσίμου.

- Ένας κρίσιμος παράγοντας ήταν εκείνο τη μέρα και ο καιρός. Τι συνθήκες επικρατούσαν;

ΝΤ: Εκείνη τη μέρα είχε σύννεφα από τα 500 μέχρι τα 33.000 πόδια. Πετούσαν τα F-4E Phantom και τα Mirage 2000 τα οποία ήταν συνεχώς μέσα στον καιρό. Με αυτές τις συνθήκες φυσικά δεν υπήρχε οπτική επαφή.


Ο Νίκος Τσακίρης μπροστά από ένα οπλισμένο βομβαρδιστικό της Μοίρας.

Για το ηθικό του προσωπικού και το κλίμα στην 345ΜΒ εκείνες τις στιγμές, ο Διοικητής της Μοίρας γράφει: "Ειλικρινά, το μεγαλείο της αυταπάρνησης, του ενθουσιασμού, του επαγγελματισμού και του πατριωτισμού που ζήσαμε σαν μια ψυχή, μια οικογένεια, μια γροθιά θα μου μείνει βαθιά χαραγμένο στο νου και την καρδιά μου!

Αν δεν ήμουν τότε βέβαιος για το ποιος εμψύχωνε ποιον τις δραματικές εκείνες στιγμές, σήμερα δηλώνω με πλήρη επίγνωση την μεγάλη μου περηφάνια για το θάρρος και τη συναδελφικότητα των Ιπταμένων, αλλά και όλου του προσωπικού της Μοίρας.

Όλοι, με αυτοθυσία και πίστη στην αποστολή της 345 Μοίρας Βομβαρδισμού ως πιστοί και φιλότιμοι στρατιώτες, σε μία περίοδο ιδιαίτερης κρίσης των αξιών, απλά νιώσαμε πως κάναμε το καθήκον μας και δεν ζητήσαμε ποτέ ούτε να συμψηφίσουμε, ούτε να εξαργυρώσουμε ότι ζήσαμε εκείνες τις δραματικές ώρες".


- Πως έζησαν αυτή τη κρίση οι δικοί σας άνθρωποι, η οικογένειά σας;

ΝΤ: Το ηθικό του προσωπικού της Μοίρας ήταν στο ύψιστο επίπεδο και αυτό οφείλεται κυρίως στον επαγγελματισμό και την εκπαίδευση. Όλο το προσωπικό ήταν ετοιμοπόλεμο επί της ουσίας.

Την προηγούμενη μέρα με είχε πάρει τηλέφωνο από το χωριό ο πατέρας μου ο συγχωρεμένος, και έκλαιγε. Γιατί ήταν σίγουρος... Του λέω, "πατέρα αυτή είναι η δουλειά μας, απλά αυτή τη στιγμή αν κληθούμε θα πρέπει να την κάνουμε!

Το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου, ο πατέρας μου είχε μιλήσει με την γυναίκα μου που τότε ήταν στον μήνα της για να γεννήσει τον γιο μας, ο οποίος τελικά γεννήθηκε 27 Φεβρουαρίου 1996!

Όταν λοιπόν γύρισα στο σπίτι -όπως είπαμε και νωρίτερα η κρίση εκείνη τη στιγμή φαίνονταν να αποκλιμακώνεται - έκανα ένα μπάνιο και ξάπλωσα.

Όταν με πήραν τηλέφωνο να επιστρέψω εσπευσμένα στη Μονάδα, προσπάθησα να φύγω από το σπίτι όσο πιο ήρεμα μπορούσα.

Με ρώτησε τι έγινε, της λέω τίποτα, μας φώναξαν για ετοιμότητα, δεν είναι τίποτα. Οπότε, το μόνο που έκανα ήταν να τη φιλήσω και να φιλήσω τον μικρό μου γιο που ήταν ακόμα στην κοιλιά της και να φύγω...

Eτσι απλά...


Ίμια 20 χρόνια μετά – Μαρτυρία σοκ: «Ήμασταν έτοιμοι να πεθάνουμε, αλλά οι διαταγές…»



Μια νέα μαρτυρία προκαλεί σοκ για τις διαταγές που (δεν) έλαβαν οι ειδικές δυνάμεις στην κρίση στα Ίμια.

Συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θερμό επεισόδιο Ελλάδος – Τουρκίας στις βραχονησίδες στα Ίμια, με τραγικό απολογισμό τον χαμό τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο χαμός του υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού ήρθε όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε λίγα μέτρα ανοιχτά των Ιμίων τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου. Οι αποκαλύψεις που έχουν παρουσιαστεί τα προηγούμενα χρόνια για τον τρόπο που η Ελλάδα αντιμετώπισε την κρίση στα Ίμια και τα λάθη της κυβέρνησης Σημίτη είναι δεκάδες.


Οι άνθρωποι εκείνη την περίοδο που βρέθηκαν αγκαλιά με τον θάνατο ήταν πραγματικά ελάχιστοι. Από τη μια πλευρά οι δεκατέσσερις Έλληνες βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού που βρέθηκαν στην Ανατολική Ίμια, οι αξιωματικοί και οι ναύτες των πολεμικών πλοίων και από την άλλη μια ομάδα 30 βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος οι οποίοι μέσα στο σκοτάδι και παλεύοντας με τα κύματα του Αιγαίου περιπολούσαν την Μικρή και Μεγάλη Ίμια.

Ένας εκ των βατραχανθρώπων του Λ.Σ. αφηγήθηκε όσα έζησε και μας μεταφέρει στην παγωμένη εκείνη κρίσιμη νύχτα που ο χρόνος σταμάτησε για το στάτους κβο στο Αιγαίο. «Στην κρίση των Ιμίων όπως καλά γνωρίζουμε υπήρξε μια κλιμάκωση από γεγονότα. Εμείς ήμασταν σε συνεχή επιφυλακή στην μονάδα μας και παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις σχετικά με τα όσα συνέβαιναν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Η επιφυλακή κράτησε περίπου 12μέρες, περιμένοντας να μπούμε σε ένα c-130 και να μας μεταφέρει σε κάποιο κοντινό νησί, ώστε στη συνέχεια να μεταβούμε στα Ίμια.

Σκοπός μας ήταν να βοηθήσουμε το έργο των βατραχανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονταν στα Ίμια και να περιπολούμε την περιοχή. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν έτοιμοι. Άλλωστε το γεγονός ότι ήμασταν τόσο καλά εκπαιδευμένοι μας έκανε ακόμη πιο δυνατούς. Δεν μας φόβιζε το παραμικρό και ήμασταν έτοιμοι για πόλεμο. Αυτό σκεφτόντουσαν όλα τα παιδιά. Ότι θα πάμε με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμη και μιας σύρραξης με τους γείτονες. Μέρα με τη μέρα, λοιπόν, περιμέναμε την μεταφορά μας, ώστε να ξεκινήσουμε να περιπολούμε»

«Ξέραμε ότι θα πάμε σε πόλεμο»

«Τελικά η διαταγή βγήκε. Το ΓΕΕΘΑ μας ενημέρωσε ότι θα μεταβούμε στην Κω και η μισή μονάδα περίπου 30 άτομα πήρε τον εξοπλισμό της και αποχώρησε. Θυμάμαι εκείνα τα λεπτά πριν μπούμε στο αεροπλάνο πόσο πειθαρχημένοι και γαλήνιοι ήμασταν. Υπήρχε μια εκπληκτική δύναμη σε όλη την ομάδα, στις ψυχές όλων των παιδιών. Ξέραμε ότι θα πάμε σε πόλεμο. Γνωρίζαμε ότι πάμε στα Ίμια και ήμασταν έτοιμοι και δεν σας κρύβω πως όσοι έμειναν στην Μονάδα στεναχωρήθηκαν που δεν ήρθαν μαζί μας και μας εμψύχωναν όπως μπορούσαν.

Φτάνοντας στην Κω το πρώτο πράγμα που μας έκανε εντύπωση ήταν τα τσάρτερ γεμάτα με κόσμο να αναχωρούν και αμέσως μετά βρεθήκαμε σε μια φιλική ταβέρνα, περιμένοντας ένα ψαράδικο να μας πάει στην Κάλυμνο. Θυμάμαι τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας να μας ρωτά και να απορεί για την κλιμάκωση της κατάστασης. «Ρε παιδιά γιατί σας έστειλαν εδώ; Εμείς είμαστε καλά με τους Τούρκους, έχω κουμπάρο Τούρκο, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα» μας έλεγε.

Φτάσαμε στη Λέρο και αμέσως κατευθυνθήκαμε στο τοπικό λιμεναρχείο όπου αναμέναμε οδηγίες από τη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου. Οι οδηγίες όμως που είχαμε ήταν συγκεχυμένες και ξεκινήσαμε να περιπολούμε με ένα 11μετρο φουσκωτό στα Ίμια. Μια από εκείνες τις μέρες – λίγο πριν την κορύφωση της κρίσης-, μας πλησίασε ένα σκάφος με βατραχανθρώπους του Λ.Σ οι οποίοι φόραγαν ναυτικές φόρμες. Κόκκινες και μπλε. Μας είπαν ότι ύστερα από διαταγή πρέπει να τις βάλουμε και εμείς ώστε να μην μας αναγνωρίσουν οι Τούρκοι, όμως με ένα 11μετρο φουσκωτό του Λιμενικού τι νόημα είχε τελικά; Δεν τις φορέσαμε και μείναμε με τις φόρμες παραλλαγής μας».

«Φθάνοντας προς την κορύφωση των Ιμίων, το ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου, έβλεπες την ένταση να κορυφώνεται. Από τα πολεμικά πλοία που έφταναν στην περιοχή μέχρι και τις δεκάδες πτήσεις Ελληνικών και Τουρκικών μαχητικών στην ευρύτερη περιοχή.

Η διαταγή μας ήταν να περιπολούμε τα Ίμια και το βράδυ της κρίσης, ζήσαμε όλοι μας μια από τις χειρότερες καιρικές συνθήκες που βιώσαμε όσα χρόνια βρεθήκαμε στη θάλασσα. Θυμάμαι έκανα συνέχεια μανούβρες για να μην χτυπήσουμε στα βράχια των Ιμίων και όταν άστραφτε βλέπαμε τις φιγούρες των πολεμικών πλοίων, με μοναδικό βοήθημα μια πυξίδα και τους ασυρμάτους μας. Χωρίς ραντάρ ή άλλα μέσα. Οι ώρες περνούσαν και φτάσαμε σε ένα σημείο να μην αντέχουμε από το κρύο.


Το οξύμωρο όμως είναι πως μιλώντας μέσω ασυρμάτου με άλλο σκάφος μας μετάφεραν ότι το κλίμα από την Αθήνα έβαινε προς εκτόνωση και αναρωτιόμασταν τελικά τι κάνουμε εδώ; Τι θα γίνει; Έφευγε η ιδέα του πολέμου και όλοι μας πιστέψαμε ότι η εξέλιξη είναι τελικά προσχεδιασμένη».

«Ήμασταν στο μισό μίλι και δεν μπορούσαμε να μετρήσουμε πόσοι ήταν»

«Όσο περνούσε η ώρα δεν υπήρχαν διαταγές για εμπλοκή. Ήταν ένα σκηνικό “φτιαγμένο – άφτιαχτο” και φθάνοντας πλέον τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου, νιώθαμε μια “θολούρα” διαταγών να κυριεύει την ελληνική πλευρά. Συνεχίσαμε όμως τις περιπολίες μας. Άλλωστε, με τα φουσκωτά μας δεν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τα εχθρικά πολεμικά πλοία. Δεν είχαμε όργανα. Και δεν υπήρχε εντολή τι να κάνουμε αν οι Τούρκοι έκαναν κατάληψη στο νησί. Οι Τούρκοι όμως λειτούργησαν έξυπνα, κατέλαβαν τα Δυτικά Ίμια. Πέτυχαν γιατί εμείς αργήσαμε.

Την αποβατική ενέργεια των Τούρκων κομάντος την είδαμε. Μέσα σε αυτόν τον χαμό να λυσσομανάει ο αέρας και τα κύματα είδαμε μια τουρκική φρεγάτα να είναι πολύ κοντά στο νησί και να έχει ανοιχτό προβολέα για μικρό χρονικό διάστημα. Ακολούθησε κινητικότητα από μικρότερο σκάφος. Υπήρχε περίεργη κίνηση και καταλάβαμε πως με ένα μικρό σκάφος «έπιασαν» τα Δυτικά Ίμια και κάποια άτομα πάτησαν στο νησί. Ήμασταν στο μισό μίλι και δεν μπορούσαμε να μετρήσουμε πόσοι ήταν. Ήταν μια εχθρική κίνηση για την οποία ενημερώσαμε.

Ήταν κοντά μας, δίπλα μας σε μικρή απόσταση ελληνικά πολεμικά πλοία και είμαι σίγουρος ότι και άλλα πληρώματα είδαν και εντόπισαν την απόβαση των Τούρκων. Κυρίως τους είδαν οι βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού.

Το τραγικό σε αυτές τις τόσο κρίσιμες στιγμές είναι ότι εμείς δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Καμία διαταγή. Μέσα στο κρύο και την τρικυμία άστραφτε και έβλεπες στον ορίζοντα πολεμικά πλοία να βρίσκονται παντού. Τι άλλο όμως θα μπορούσαμε να κάνουμε; Πέντε βατραχάνθρωποι πάνω σε ένα φουσκωτό. Να εξαντλήσουμε τα 400 φυσίγγια που είχαμε και να πεθάνουμε».

«Δεν ξέρω γιατί τελικά πήραν την απόφαση να σηκώσουν το ελικόπτερο»

«Το ελικόπτερο δεν το ακούσαμε. Δυστυχώς, δεν μπορούσες να ακούσεις. Κανείς δεν νομίζω να το άκουσε παρά μόνο οι τούρκοι κομάντος οι οποίοι και το είδαν και το άκουσαν καθώς όλοι μας γνωρίζουμε λίγο πριν πέσει φώτισε με τον προβολέα του, τους δώδεκα τούρκους κομάντος.
Εκείνες τις ώρες ο «Θεός με τον Θεό έβρεχε» και την πτώση του ελικοπτέρου την μάθαμε μετά από λίγη ώρα με την εμπλοκή μας γύρω από το ελικόπτερο να ξεκινά όταν μας δόθηκε εντολή να βοηθήσουμε στην ανέλκυσή του επικουρικά στο βαθυσκάφος.
Κάποια τμήματα του ελικοπτέρου τα βγάλαμε και εμείς όμως το κυρίως έργο για την ανέλκυση πραγματοποίησε ο Κώστας Θωκταρίδης που είχε και τις εξειδικευμένες γνώσεις.

Σημασία έχει ότι τελικά θα μπορούσαμε να μην είχαμε χάσει τα τρία παλικάρια. Δεν θα έπρεπε να σηκωθεί το ελικόπτερο. Άλλωστε τι έκανε; Αναγνώριση με τον προβολέα αν είναι 10 ή 12 Τούρκοι πάνω στο νησάκι. Θα μπορούσε να το κάνει ένα φουσκωτό με ειδικό πλήρωμα. Δεν ξέρω γιατί τελικά πήραν την απόφαση να σηκώσουν το ελικόπτερο, όπως και δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένα τόσο ικανό πλήρωμα έπαθε όπως είπαν απώλεια προσανατολισμού και σκοτώθηκαν».

«Ήμασταν έτοιμοι να πεθάνουμε, αλλά οι διαταγές ήταν χαμένες»

«Από την επόμενη μέρα ξεκίνησε μια άλλη δύσκολη περίοδος. Δεχθήκαμε την απογοήτευση του κόσμου και κάποιες φορές την οργή των κατοίκων της Καλύμνου οι οποίοι μας έλεγαν γιατί υποστείλαμε την σημαία. Το ηθικό μας ήταν πεσμένο. Το ίδιο και το ηθικό των βατραχανθρώπων που ήταν επάνω στα Ίμια. Κάποιοι έκλαιγαν γιατί η ελληνική σημαία αποτελεί το διαρκές μνημόσυνο για όσους έχουν θυσιαστεί για την πατρίδα. Δεν είναι ένα πανί. Είναι η ψυχή των Ελλήνων. Όλων των Ελλήνων.
Όμως τι να έκαναν; Οι εντολές ήταν άλλες. Ήμασταν έτοιμοι να πεθάνουμε, αλλά οι διαταγές ήταν «χαμένες».

«Το ότι δεν φοβόμαστε να πεθάνουμε για την πατρίδα δεν σημαίνει ότι θέλουμε και τον πόλεμο»

«Πήγαμε αποφασισμένοι ότι θα γίνει σύρραξη. Έτσι είχαμε εκλάβει την αποστολή μας. Ήμασταν έτοιμοι να πολεμήσουμε. Όπως και όλοι όσοι βρεθήκαμε στην περιοχή. Όμως 20 χρόνια μετά αυτά που νιώθω είναι οργή και απογοήτευση. Ήμασταν όλες οι ειδικές δυνάμεις στην περιοχή και νομίζω τελικά πως έπρεπε εξ αρχής να επανδρωθούν και τα δυο νησιά με καταδρομείς. Η εκτίμησή μου είναι αυτή, αλλά οι τότε ανώτατοι αξιωματικοί άργησαν να σκεφτούν τα Δυτικά Ίμια.
Και θέλω να το ακούσει καλά ο κόσμος αυτό. Οι μόνοι που δεν είμαστε πολεμοχαρείς είμαστε εμείς. Ξέρουμε τις οδυνηρές συνέπειες ενός πολέμου. Εμείς ξέρουμε τις ζημιές που κάνουν τα όπλα και τα πυροβόλα. Είμαστε οι πρώτοι που δεν θέλουμε τον πόλεμο, ασχέτως αν η εκπαίδευσή μας είναι τέτοια ώστε να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε απειλή. Από όπου και αν προέρχεται. Γιατί όπως έχει πει και ο Βιργίλιος «αν θέλεις ειρήνη, να ετοιμάζεσαι για πόλεμο» και το ότι δεν φοβόμαστε να πεθάνουμε για την πατρίδα δεν σημαίνει ότι θέλουμε και τον πόλεμο».

Βότανα για ενίσχυση και ενδυνάμωση των ατόμων της τρίτης ηλικίας





Καθώς γερνάμε, η “φωτιά” μέσα μας λάμπει λιγότερο έντονα και η ζωτικότητά μας εξασθενεί σιγά σιγά. Πολλά φαρμακευτικά βότανα είναι, κατά ιδανικό τρόπο, κατάλληλα για τη θεραπεία προβλημάτων που αρχίζουν να εμφανίζονται όταν οι άνθρωποι πλησιάζουν τα 50-60 έτη της ηλικίας τους, όπως προβλήματα του κυκλοφορικού, εξασθένηση της πεπτικής λειτουργίας και κακή μνήμη.

Τα βότανα που συνιστώνται, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της καλής υγείας, προλαμβάνοντας ή μειώνοντας τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων, τα οποία συχνά αποδεχόμαστε ως αναπόφευκτη συνέπεια των γηρατειών.

Σημαντική σημείωση

• Εάν ακολουθείτε συμβατική φαρμακευτική αγωγή ενημερώστε το γιατρό σας πριν πάρετε κάποιο βοτανολογικό γιατρικό. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ηλικιωμένους.

• Όλα τα γιατρικά που αναφέρονται θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν συνεχώς το πολύ για 3 μήνες.

• Εάν είστε πάνω από 70 ετών, πάρτε τα 3/4 της καθορισμένης δόσης για τα γιατρικά που αναγράφονται.

Διατήρηση της ζωτικότητας

Υπάρχουν πολλά βότανα τα οποία συντελούν στη διατήρηση της ζωτικότητας.

Το θυμάρι έχει αντιγηραντικές και τονωτικές ιδιότητες οι οποίες συντελούν στη διατήρηση τής ζωτικότητας και μειώνουν την πιθανότητα να αρπάξετε κρυολόγημα, γρίπη και άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Η βιθανία είναι εναλλακτικό του τζίνσενγκ και θεωρείται ότι αποτρέπει ή καθυστερεί τη διαδικασία της γήρανσης. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην επανάκτηση του σφρίγους μετά από μακροχρόνια ασθένεια και έχει τη φήμη ότι αποτρέπει το άσπρισμα των μαλλιών.

Το τζίνσενγκ λαμβάνεται από τους ηλικιωμένους στην Κίνα για να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τους σκληρούς χειμώνες. Είναι ένα εξαίρετο τονωτικό για το γήρας, αυξάνοντας τη ζωτικότητα και την αντίσταση του οργανισμού στο στρες και τις λοιμώξεις. Πάρτε το για μακροχρόνιο στρες και ανάρρωση.

Γενικό γιατρικό

Βότανο: Θυμάρι (Thymus vulgaris).

Γιατρικό: Φτιάξτε το σαν έγχυμα. Πίνετε 1- 2 φλιτζάνια την ημέρα.

Άγχος ή ανάρρωση

Βότανο: Βιθανία (Withania somnifera).
Γιατρικό: Πάρτε 1 g της ρίζας 2-3 φορές την ημέρα είτε μασώντας το είτε ψιλοκόβοντάς το και αναμιγνύοντάς το με λίγο νερό.

Βότανο: Τζίνσενγκ (Panax ginseng). Γιατρικό: Πάρτε 1 g 2-3 φορές την ημέρα για 3 μήνες το πολύ. Μασάτε τη νωπή ή αποξηραμένη ρίζα, μαγειρέψτε την σε σούπα ή πάρτε το υπό μορφή δισκίων. Περιμένετε 3-4 εβδομάδες πριν το χρησιμοποιήσετε πάλι.

Προφυλάξεις: Μην καταναλώνετε καφεΐνη στο διάστημα που παίρνετε τζίνσενγκ.

Εναλλακτική δυνατότητα: Εάν το τζίνσενγκ είναι πολύ διεγερτικό, πάρτε 3 g κωδωνόψιδος (Codonopsis pilosula) την ημέρα, κατά τον ίδιο τρόπο όπως και το τζίνσενγκ. Έχει ηπιότερη, αλλά παρ’ όλα αυτά τονωτική και δυναμωτική, επίδραση.

Νευρική εξάντληση και στρες

Βότανο: Βρόμη (Avena sativa).

Γιατρικό: Τρώτε 25 g βρόμης κάθε ημέρα (για παράδειγμα, χυλό). Εναλλακτικά, πάρτε 1/2 κττ βάμματος δύο φορές την ημέρα

Γενικές παθήσεις

Οι παθήσεις που σχετίζονται με το γήρας απαιτούν μακροχρόνια θεραπεία.

– Το γκίνγκο είναι το αρχαιότερο δένδρο του πλανήτη. Τα φύλλα του συντελούν στη διατήρηση της καλής κυκλοφορίας του αίματος προς το κεφάλι και τον εγκέφαλο, βελτιώνοντας τη μνήμη, τη συγκέντρωση και τα ενεργειακά επίπεδα. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού.

– Το σκόρδο έχει μεγάλη αξία ως συμπλήρωμα διατροφής για μακροχρόνια χρήση, βοηθώντας στη διατήρηση της υγιούς κυκλοφορίας του αίματος, στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, στην ελάττωση της υψηλής πίεσης του αίματος και των επιπέδων των λιπών στο αίμα και στην ενίσχυση της αντίστασης του οργανισμού στις λοιμώξεις, όπως η βρογχίτιδα.

– Η ρεμανία εμφανίζεται να ελαττώνει την πίεση του αίματος και τα επίπεδα λιπών στο αίμα. Είναι κατάλληλη για ανθρώπους που έχουν εξασθενημένη ηπατική λειτουργία και μεταβολισμό.

– Η γεντιανή βοηθά στην απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών με το να ρυθμίζει τις πεπτικές εκκρίσεις, οι οποίες ελαττώνονται κατά το γήρας. Τα απεριτίφ, στα οποία συνήθως δίνουν τη γεύση τα πικρά βότανα, όπως η γεντιανή, είναι ο παραδοσιακός τρόπος προετοιμασίας της εξασθενημένης πεπτικής λειτουργίας για ένα βαρύ ή πλούσιο γεύμα.

Απώλεια μνήμης και συγκέντρωσης

Βότανο: Γκίνγκο (Gingko biloba).

Γιατρικό: Πάρτε δισκία γκίνγκο. Χρειάζεται να τα παίρνετε τακτικά για 3 τουλάχιστον μήνες πριν παρουσιασθεί κάποια εμφανής βελτίωση.

Κακή κυκλοφορία και υψηλή πίεση του αίματος (υπέρταση)

Βότανο: Σκόρδο (Allium sativum). Γιατρικό: Τρώτε 1-2 ωμές σκελίδες σκόρδο με το φαγητό ή πάρτε δισκία ή κάψουλες σκόρδου σε τακτική βάση.

Βότανο: Φαγόπυρο (Fagopyrum esculentum). Γιατρικό: Φτιάξτε πρότυπο έγχυμα και πίνετε έως και 2 φλιτζάνια την ημέρα.

Χρόνιες λοιμώξεις

Βότανα: Σκόρδο (Allium sativum), εχινάτσεα (Echinacea).

Γιατρικό: Τρώτε 1-2 ωμές σκελίδες σκόρδο κάθε ημέρα με το φαγητό ή πάρτε ένα από τα δύο βότανα σε δισκία ή κάψουλες σε τακτική βάση.

Εξασθενημένο συκώτι και μεταβολισμός

Βότανο: Ρεμανία (Rehmannia glutinosa).

Γιατρικό: Μασήστε 5 g ρίζας 1-3 φορές την ημέρα ή φτιάξτε αφέψημα με 5 g ρίζας σε 250 ml νερό και πιείτε το 1-3 φορές την ημέρα.

Εξασθενημένη πεπτική λειτουργία

Βότανο: Γεντιανή (Gentiana lutea). Γιατρικό: Πάρτε 5-10 σταγόνες βάμματος με νερό 30 λεπτά πριν το φαγητό, 3 φορές την ημέρα.

Προφυλάξεις: Μη χρησιμοποιείτε γεντιανή αν πάσχετε από όξινη δυσπεψία ή πεπτικά έλκη.

Σημείωση

Πάρτε ένα από τα γιατρικά για 2-3 εβδομάδες το πολύ. Εάν δεν υπάρξει βελτίωση, συμβουλευθείτε ειδικό βοτανοθεραπευτή.

Προφυλάξεις

Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.

Κατάχρηση των αντιβιοτικών και μικροβιακή αντοχή





Γράφει η Βάλλυ Καλοζούμη, ομοιοπαθητικός

Στην Ευρώπη υπολογίζονται περισσότεροι από 25.000 θάνατοι κάθε χρόνο από την κατάχρηση αντιβιοτικών και η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσης υπερβολικής χρήσης.

Η μικροβιακή αντοχή, η ανθεκτικότητα των βακτηρίων, παρασίτων, ιών και μυκήτων στα αντιμικροβιακά φάρμακα που ήταν πριν αποτελεσματικά για τη θεραπεία των λοιμώξεων, είναι τώρα μια σοβαρή παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία. Εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την καταπολέμησή της, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, καθώς οδηγούμαστε προς μια μετα-αντιβιοτική εποχή, στην οποία κοινές λοιμώξεις και ήπιοι τραυματισμοί που ήταν θεραπεύσιμοι για δεκαετίες μπορούν και πάλι να σκοτώσουν.

Η συμβολή των Συμπληρωματικών και Εναλλακτικών θεραπειών μπορεί να είναι σημαντική στη μείωση του προβλήματος της μικροβιακής αντοχής. Πρόσφατα το EUROCAM, η συμμαχία των ευρωπαϊκών κεντρικών οργανώσεων ασθενών, ιατρών και επαγγελματιών υγείας στον τομέα της Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Θεραπείας (CAM), ξεκίνησε την ενημέρωση προτείνοντας λύσεις που θα εξασφαλίσουν την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας με φυσικούς τρόπους που αποτρέπουν παράλληλα την ενδυνάμωση των παθογόνων.

Η άποψη των φυσικών θεραπειών για την υγεία, την ασθένεια και τη θεραπεία είναι διαφορετική από αυτή της συμβατικής βιοϊατρικής. Δεν διαφέρει μόνο στην τεχνολογία και τα μέσα που χρησιμοποιούνται, αλλά και στις βασικές έννοιες και αρχές. Αν και οι CAM αντιπροσωπεύουν διαφορετικά θεραπευτικά συστήματα, έχουν έναν κοινό παρονομαστή: την εξατομικευμένη τους ολιστική προσέγγιση και την εστίασή τους στην προώθηση της υγείας του ατόμου, βοηθώντας την έμφυτη ικανότητα του ατόμου για αυτοΐαση και διατήρηση της υγείας.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα αντιβιοτικά έχουν αντιμετωπίσει με επιτυχία σοβαρές λοιμώδεις ασθένειες και έχουν αποτρέψει θανάτους. Ωστόσο, έχει παραμεληθεί ο ζωτικός ρόλος της ικανότητας του οργανισμού να αποκρούει τους «εισβολείς» με βάση την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Στην πραγματικότητα, η μόλυνση είναι πάντα το αποτέλεσμα δύο παραγόντων: της έκθεσης σε ένα παθογόνο και της ευαισθησίας του ατόμου.

Δυστυχώς και η έρευνα έχει κατευθυνθεί στην εξεύρεση του πλέον ισχυρού φαρμάκου για να σκοτώσει τα μικρόβια, ενώ δεν ερευνάται συχνά ο τρόπος και τα μέσα για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Στην πραγματικότητα, οι δύο προσεγγίσεις έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Σε σοβαρές περιπτώσεις όπου ο οργανισμός πλήττεται από κάποιο ισχυρό παθογόνο βακτήριο, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι τα αντιβιοτικά μπορούν να σώσουν ζωές. Από την άλλη πλευρά, τα αντιβιοτικά δεν προσφέρουν καμία βοήθεια για έναν ασθενή που έχει υποτροπιάζουσες λοιμώξεις και παίρνει διάφορα σχήματα αντιβιοτικών, επειδή σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αντιμετωπιστεί η ευαισθησία του ασθενούς και η αιτία που είναι ευάλωτος.

Τέλος, υπάρχει μια αυξανόμενη συνειδητοποίηση της σημασίας του μικροβιώματος για την υγεία – το σύνολο των μικροβίων που αποτελείται από βακτήρια, βακτηριοφάγους, μύκητες, πρωτόζωα και ιούς που ζουν μέσα και στο ανθρώπινο σώμα. Το μικροβίωμα διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα προστατεύοντας από τις λοιμώξεις, βοηθά στη μετατροπή της τροφής στο πεπτικό σύστημα σε ενέργεια και την παραγωγή βιταμινών και βοηθά στην εξάλειψη των απόβλητων.

Τα αντιβιοτικά διαταράσσουν το μικροβίωμα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιες ασθένειες όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και ο καρκίνος. Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε μια σύνδεση μεταξύ της έκθεσης σε αντιβιοτικά στη βρεφική ηλικία και της τάσης για παχυσαρκία αργότερα στη ζωή.

Μια μεγάλη πληθυσμιακή μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Φινλανδία έδειξε μια σαφή στατιστική συσχέτιση μεταξύ της χρήσης αντιβιοτικών νωρίς στη ζωή και την πιθανή εξέλιξη καρκίνου αργότερα. Αυτή η αυξανόμενη συνειδητοποίηση ότι το μικροβίωμα επηρεάζεται από τα αντιβιοτικά προσθέτει άλλο ένα εξαιρετικά σημαντικό λόγο για να μειωθεί η χρήση τους. Υπάρχει ανάγκη για άλλους τρόπους θεραπείας και πρόληψης ασθενειών που θα στηρίζουν και θα ενισχύουν την υγεία και την ανθεκτικότητα του μικροβιώματος που είναι σημαντικό για το ανοσοποιητικό μας σύστημα και την υγεία γενικότερα.

Η ομοιοπαθητική, η βοτανοθεραπεία και οι υπόλοιπες φυσικές θεραπείες παίζουν σημαντικό ρόλο προσφέροντας αποτελεσματικές και ασφαλείς λύσεις που εξασφαλίζουν θεραπεία, μειωμένη ευαισθησία σε μελλοντικές μολύνσεις και επιπλέον λιγότερη εξάρτηση από τα αντιβιοτικά και κατ’ επέκταση μικρότερη ενίσχυση της αντοχής των παθογόνων σε αυτά. Η Ομοιοπαθητική, εξετάζοντας τον οργανισμό ολιστικά, ερευνά τα αίτια της διαταραχής και ενεργοποιεί τους θεραπευτικούς μηχανισμούς του ίδιου του οργανισμού, ισχυροποιώντας το ανοσοποιητικό.

Η φυτοθεραπεία προσφέρει θεραπευτικά βότανα που μπορούν να λειτουργούν ως αυτόνομοι αντιβακτηριακοί παράγοντες ή να χρησιμοποιηθούν ως ενισχυτικά θεραπείας που χρησιμοποιούνται για να ενισχύουν τα συμβατικά φάρμακα.

Άλλωστε η φύση υπήρξε η κυριότερη πηγή φαρμάκων για πάρα πολλούς αιώνες. Μέχρι και σήμερα, περισσότερο από το 25% των φαρμάκων που διατίθενται στην αγορά προέρχεται από φυσικές πηγές. Οι φυσικές θεραπείες αποτελούν μια σύγχρονη τάση καθώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει κλίμα επιστροφής στην φυσική ιατρική. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι το 80% των ανθρώπων παγκοσμίως χρησιμοποιεί φυσικά φαρμακευτικά προϊόντα για κάποια μορφή πρωτογενούς θεραπείας. Αυτή η τάση ίσως και να αποτελεί τελικά τη λύση στην αλόγιστη χρήση χημικών φαρμάκων που οδηγούν στη μικροβιακή ανθεκτικότητα.


enallaktikidrasi.com

Φυσικές θεραπείες για την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση









Τα συνήθη φάρμακα για την παλινδρόμηση έχουν συνδεθεί με επικίνδυνες παρενέργειες, έτσι ίσως ήρθε η στιγμή να σκεφτείτε μια πιο φυσική προσέγγιση.

Εάν πάσχετε από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, πιθανώς να σας έχουν συνταγογραφηθεί αναστολείς αντλίας πρωτονίων (PPIs), ένα φάρμακο που σχεδιάστηκε για να σταματά η επιστροφή των στομαχικών οξέων μέχρι τον οισοφάγο, το οποίο χαρακτηρίζει τη διαταραχή. Όμως έχουν αυξηθεί οι ανησυχίες για τη μακροχρόνια χρήση αυτών των φαρμάκων, και υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Τα PPIs είναι από τα πιο συχνά συνταγογραφούμενα φάρμακα στον κόσμο, με τη φήμη ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Ωστόσο, πρόσφατες αναφορές αποκάλυψαν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με αυτά τα φάρμακα – ειδικά σε μακροχρόνια χρήση. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι τα PPIs μπορεί να προκαλέσουν οστεοπόρωση που σχετίζεται με κατάγματα, δυνητικά θανατηφόρες λοιμώξεις, ακόμη και καρδιακές προσβολές σε ορισμένα ευπαθή άτομα.
Ακολουθώντας τα ευρήματα

Σε μία από τις νεότερες μελέτες, μια συστηματική ανασκόπηση όλης της δημοσιευμένης βιβλιογραφίας σχετικά με αυτά τα φάρμακα μέχρι σήμερα, η χρήση των ΡΡΙs συνδέθηκε με αυξημένη ευαισθησία σε εντερικές μολύνσεις, με άλλα λόγια, εντερικές λοιμώξεις που προκαλούνται από βακτήρια όπως Salmonella, Listeria, Escherichia coli, Campylobacter jejuni και Clostridium difficile.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι τα PPIs εμποδίζουν την παραγωγή γαστρικού οξέος, τη φυσική άμυνα του οργανισμού ενάντια στα βακτήρια, αφήνοντας τον ασθενή ακόμη πιο ευάλωτο στο βακτηριακό αποικισμό. Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι ασθενείς που λαμβάνουν αναστολείς αντλίας πρωτονίων έχουν τέσσερις έως οκτώ φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθουν μόλυνση από σαλμονέλα, τέσσερις έως 12 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μόλυνση Campylobacter και έως και πέντε φορές πιο πιθανό να πάθουν λοίμωξη από C. difficile (Aliment Pharmacol Ther, 2011; 34: 1269-1281). Η χρήση των PPIs έχει επίσης συσχετιστεί τόσο με ενδονοσοκομειακή πνευμονία όσο και με πνευμονία της κοινότητας (World J Pharmacol Ther Gastrointest, 2011; 2: 17-26).

Μία μελέτη περισσότερων από 40.000 ατόμων ανέφερε έναν 50% υψηλότερο κίνδυνο πνευμονίας της κοινότητας μεταξύ των ατόμων που λάμβαναν αναστολείς αντλίας πρωτονίων, με ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο για εκείνους που είχαν μόλις πρόσφατα άρχισε τη θεραπεία (Arch Intern Med 2007; 167: 950-5). Μια άλλη μελέτη, που ανέλυσε στοιχεία για πάνω από 60.000 άνθρωποι βρήκε στατιστικά σημαντικό 30% αυξημένο κίνδυνο ενδονοσοκομειακής πνευμονίας μεταξύ των χρηστών αναστολέων αντλίας πρωτονίων (JAMA, 2009; 301: 2120-8).

Μία ακόμα δυσμενής επίδραση φαίνεται να είναι η οστεοπόρωση, πιθανότατα λόγω της δυσαπορρόφησης ασβεστίου που συνδέεται με τα φάρμακα (World J Pharmacol Ther Gastrointest, 2011; 2: 17-26). Μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 150.000 ασθενείς, διαπίστωσε ότι η μακροχρόνια θεραπεία με PPIs, σε ιδιαίτερα σε υψηλές δόσεις, συσχετίστηκε με σημαντικά αυξημένο κίνδυνο κατάγματος του ισχίου (JAMA, 2006; 296: 2947-53). Πιο πρόσφατα, η συγκεντρωτική ανάλυση (μετα-ανάλυση) 10 μελετών στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 220.000 άνθρωποι αποκάλυψε ότι οι χρήστες PPIs έχουν αυξημένο κίνδυνο κατάγματος τόσο στο ισχίο όσο και στη σπονδυλική στήλη (Am J Gastroenterol, 2011; 106: 1209-1218).

Ακόμη πιο ανησυχητικό, υπάρχουν επίσης στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι επιζώντες από καρδιακή προσβολή βρίσκονται σε σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να υποστούν ακόμη μια καρδιακή προσβολή, αν λαμβάνουν και PPIs μαζί με αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα, όπως συμβαίνει συχνά. Σε μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 14.000 ασθενείς που λάμβαναν κλοπιδογρέλη μετά από μια καρδιακή προσβολή, εκείνοι που επίσης λάμβαναν PPIsήταν πιο πιθανό να εισαχθούν εκ νέου στο νοσοκομείο εξαιτίας μιας νέας καρδιακής προσβολής, από αυτούς που δεν λάμβαναν το φάρμακο καταστολής των γαστρικών οξέων (CMAJ, 2009; 180: 713-8).

Σε ακόμη μια άλλη μελέτη, εκείνοι που λάμβαναν αγωγή με ασπιρίνη μετά από μια καρδιακή προσβολή και οι οποίοι έπαιρναν επίσης PPIsείχαν 46% μεγαλύτερη συχνότητα ανεπιθύμητων καρδιο-αγγειακών συμβάντων, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου και θανάτου (BMJ, 2011; 342; Doi: 10.1136 / BMJ. d2690).

Σαφώς, τα PPIs δεν είναι τα αβλαβή φάρμακα που φημίζονται ότι είναι. Άλλες παρενέργειες που συνδέονται με τα PPIs περιλαμβάνουν πολύποδες, έλλειψη βιταμίνης Β12, υπομαγνησιαιμία (αφύσικα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου), διάμεση νεφρίτιδα (μια νόσο των νεφρών) και σύνδρομο υπερέκκριση οξέων, μετά την παύση των φαρμάκων προκαλώντας δυσπεψία, καούρα και παλινδρόμηση, ή τα ίδια τα συμπτώματα για τα οποία αρχικά είχαν χρησιμοποιηθεί ώστε να τα θεραπεύσουν (Aust Fam Physician, 2011; 40: 705 – 8).
Εναλλακτικές λύσεις

Ευτυχώς, υπάρχουν ασφαλέστεροι τρόποι να διαχειριστεί κανείς τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Ένα προφανές πρώτο βήμα θα ήταν να κάνετε αλλαγές στη διατροφή σας. Ορισμένα τρόφιμα και ποτά είναι γνωστό ότι επιδεινώνουν το πρόβλημα, όπως π.χ. τα πικάντικα φαγητά, η σοκολάτα, το αλκοόλ, τα ανθρακούχα αναψυκτικά, η καφεΐνη, οι χυμοί εσπεριδοειδών, το γάλα και το πιπέρι, τα προϊόντα με άρωμα μέντας και το αγελαδινό γάλα (CirEsp, 2007; 81: 64-9; Pediatrics, 2002; 110: 972-84). Ωστόσο, υπάρχουν λίγα αδιάσειστα στοιχεία ότι με την αποφυγή αυτών των τροφών θα βελτιωθούν τα συμπτώματα (ArchInternMed 2006; 166: 965 – 71).

Αυτό που μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική εναλλακτική θεραπεία είναι η αποφυγή τροφών υψηλής θερμιδικής αξίας και υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (Ζ Gastroenterol, 2007; 45: 171 – 5; ClinGastroenterolHepatol, 2007; 5: 439-44), και η επιλογή αντ’ αυτών μιας πολύ χαμηλής σε υδατάνθρακες (λιγότερο από 20g/ημέρα) δίαιτας, ειδικά αν είστε παχύσαρκοι (DigDisSci, 2006; 51: 1307-12). Παρ ‘όλα αυτά, εξακολουθεί να είναι απαραίτητη περισσότερη έρευνα για να καθοριστεί αν αυτό το είδος της διατροφής είναι ασφαλές και αποτελεσματικό μακροπρόθεσμα.

Επίσης η τσίχλα για μία ώρα μετά το γεύμα, έχει αποδειχθεί σε μια μικρή αμερικανική μελέτη ότι μειώνει τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης για έως και τρεις ώρες μετά το φαγητό (AlimentPharmacolTher, 2001; 15: 151-5).

Ορισμένα συμπληρώματα μπορούν επίσης να παράσχουν ανακούφιση. Σε μια μικρή δοκιμή σε 351 πάσχοντες από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η λήψη ενός συμπληρώματος διατροφής που περιέχει μελατονίνη, L-τρυπτοφάνη, βιταμίνη Β6, φολικό οξύ, βιταμίνη Β12, μεθειονίνη (ένα αμινοξύ) και βεταϊνη, βρέθηκε να είναι πιο αποτελεσματική από το PPI ομεπραζόλη για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της παλινδρόμησης. Μετά από 40 ημέρες, το 100 τοις εκατό των ασθενών που έλαβαν το συμπλήρωμα ανέφεραν ότι είχαν απαλλαχτεί εντελώς από τα συμπτώματα, και μάλιστα χωρίς παρενέργειες, σε σύγκριση με το 66 τοις εκατό στους ασθενείς που έλαβαν ομεπραζόλη (JPinealRes, 2006; 41: 195-200).

Μπορεί επίσης να αξίζει τον κόπο η αύξηση της πρόσληψης αντιοξειδωτικών. Κορεάτες ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα αντιοξειδωτικό εκχύλισμα βοτάνων που δόθηκε σε αρουραίους αποδείχθηκε χρήσιμο για την πρόληψη και τη θεραπεία της οισοφαγίτιδας, μιας φλεγμονή του οισοφάγου που μπορεί να προκύψει από την παλινδρόμηση (Gut, 2001: 49; 364-71). Αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να μην ισχύουν απαραιτήτως για τους ανθρώπους, αλλά μια μελέτη ανέφερε ότι οι άνθρωποι των οποίων η διατροφή είναι πλούσια σε βιταμίνη C έχουν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης (DisEsophagus, 2006; 19: 321-8).

Στην Κίνα, ο βελονισμός έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία γαστρεντερικών προβλημάτων για χιλιάδες χρόνια. Σε μια πρόσφατη ανασκόπηση, Αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Duke στο Durham, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο βελονισμός μπορεί να είναι αποτελεσματικός σε ασθενείς με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση επειδή διεγείρει την γαστρεντερική κινητικότητα και την περίσταλση (το γέμισμα και το άδειασμα του στομάχου και του παχέος εντέρου), η οποία είναι συχνά μειωμένη σε πάσχοντες από την ασθένεια. Επιπλέον, ο βελονισμός μπορεί να αναστείλει τις στομαχικές εκκρίσεις οξέος, το οποίο θα είναι επίσης επωφελές σε αυτούς τους ασθενείς (J Gastroenterol, 2006; 41: 408 – 17).

Μια άλλη παραδοσιακή κινεζική θεραπεία, ένα αφέψημα βοτάνων γνωστό ως Jiangni Hewei, ήταν εξίσου αποτελεσματικό με την ομεπραζόλη για τη θεραπεία της οισοφαγίτιδας από παλινδρόμηση σε μια μικρή ελεγχόμενη μελέτη 75 ασθενών. Η θεραπεία συνδέθηκε επίσης με χαμηλότερο ποσοστό υποτροπής των συμπτωμάτων και δεν είχε ανεπιθύμητες ενέργειες (Zhongguo Zhong Yi Xi Jie Ο Za Zhi, 2005; 25: 876 – 9).

Άλλα βότανα που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για τη θεραπεία της παλινδρόμησης και της καούρας, και τα οποία μπορεί συνεπώς να είναι χρήσιμα, περιλαμβάνουν τη γλυκόριζα, την αλόη βέρα, το κενταύριο, και η αλθαία.

Τέλος, οι ακόλουθες απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να είναι χρήσιμες. Αποφύγετε το ξάπλωμα εντός τριών ωρών μετά το γεύμα, και ανυψώστε το κεφάλι του κρεβατιού για να αποφευχθούν τα συμπτώματα κατά τη διάρκεια του ύπνου (BMJ, 1998; 316: 1720-3). Η τακτική άσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων (DisEsophagus, 2011 Nov 30; doi: 10.1111/j.1442-2050.2011. 01285.x), αλλά είναι καλύτερο να αποφευχθεί η πιο έντονη δραστηριότητα, όπως η κωπηλασία ή το τρέξιμο, η οποία μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα, ειδικά μετά το φαγητό (JAMA, 1989; 261: 3599-601; AustJSciMedSport, 1996; 28: 93-6).

Οι ασκήσεις κοιλιακής αναπνοής μπορούν επίσης να βοηθήσουν, καθώς εξασκούν το διάφραγμα, έναν μυ που είναι σημαντικός για την πρόληψη της παλινδρόμησης (AmJGastroenterol, 2011 Dec 6; doi: 10. 1038/ajg.2011.420). Μια τέτοια άσκηση περιλαμβάνει την τοποθέτηση του ενός χεριού στην κοιλιά σας ενώ με το άλλο χέρι ακουμπάτε στο στήθος σας. Καθώς εισπνέετε, προσπαθήστε να ωθήσετε τον αέρα στην κοιλιά, έτσι ώστε το χέρι στην κοιλιά σας να ανέβη, ενώ το χέρι στο στήθος σας να μείνει ακίνητο. Εξασκηθείτε σε αυτό για λίγα λεπτά κάθε ημέρα.
Τι είναι η Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση;

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση συμβαίνει όταν ο κατώτερος οισοφαγικός σφιγκτήρας (ο δακτύλιος του μυός που βρίσκεται στο κάτω άκρο του οισοφάγου, εκεί που ενώνεται με το στομάχι) χαλαρώνει ασυνήθιστα, επιτρέποντας έτσι τα περιεχόμενα του στομάχου, τα οποία περιέχουν γαστρικά οξέα που βοηθούν την πέψη, να κυλήσουν προς τα πίσω, «παλινδρομώντας» στον οισοφάγο.

Οι περισσότεροι από εμάς μπορεί να βιώνουμε παλινδρόμηση οξέος κάποια στιγμή, σε αυτή την περίπτωση, αναφέρεται ως «καούρα» ή «δυσπεψία». Ωστόσο, όταν η παλινδρόμηση είναι χρόνια, μπορεί να βλάψει την ευαίσθητη βλεννογόνο του οισοφάγου και να οδηγήσει σε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, τα συμπτώματα της οποίας περιλαμβάνουν:

• αίσθημα καύσου στο στήθος (καούρα), το οποίο μερικές φορές εξαπλώνεται στο λαιμό, μαζί με μια πικρή γεύση στο στόμα

• παλινδρόμηση της τροφής ή ξινή γεύση υγρού

• πόνος στο στήθος

• δυσκολία στην κατάποση (δυσφαγία)

• ξερός βήχας

• βραχνάδα ή πονόλαιμος, και

• αίσθημα «εμπόδιου στο λαιμό».

O Homer των Simpsons, το συρτάκι και… ο Rothschild!


Στον 27ο κύκλο της σειράς, η δημοφιλής αμερικάνικη σειρά animation The Simpsons μοιάζει να έχει χάσει αρκετή από τη λάμψη της, διαθέτει ωστόσο ακόμα κάποιο φανατικό



Η σειρά έχει απασχολήσει καθόλου λίγες φορές τους συνωμοσιολόγους, καθώς αρκετά από τα επεισόδια της είχαν… “προφητικό χάρισμα” παρόμοιο με εκείνο του παιγνιδιού των καρτών των Ιλλουμινάτι.


Ο Mr Burns είναι φτυστός με τον Rothschild!

Στο τελευταίο, 584ο στον αριθμό, επεισόδιο του 27ου κύκλου ο Homer χάνει για άλλη μια φορά τη δουλειά του, εξαιτίας ενός αστείου της γυναίκας του στα social media. O Homer φωτογραφίζεται μπροστά από ένα πυρηνικό αντιδραστήρα με ένα παγωτό να λιώνει και η σύζυγος κάνει λογοπαίγνιο αναφερόμενη σε melt down.

Μετά από αυτό το αστείο απολύεται από τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου, Mr Burns, και επιστρέφει στην προηγούμενή του δουλειά, την μόνη δουλειά που τον έκανε ευτυχισμένο όπως λέει, όταν ήταν 14 ετών.

Έτσι, φοράει την ποδιά και ξαναγίνεται λαντζέρης σε ελληνικό εστιατόριο, όπου αρχίζει και χορεύει συρτάκι, μαζί με τους συναδέλφους του, κερνώντας τους ούζο μάρκας “Η εκδίκηση του Σωκράτη”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά είναι γεμάτη συμβολισμούς και σημειολογία, ο δε ‘αξιαγάπητος’ Mr Burns είναι φτυστός με τον άλλο αξιαγάπητο κο Rothschild!

Το συγκεκριμένο επεισόδιο κλείνει με τον Burns να τα παρακολουθεί την εξέλιξη της ζωής του Homer μέσα από μια οθόνη και να σχολιάζει: «Πιστεύω ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ένα melt down (ψυχική κατάρρευση). Ααα… κάνει ο άλλος, με λύπη. Τι; ρωτάει ο κος Ροθ-Μπερνς. Όταν το λέω ΕΓΩ είναι αστείο!




Πρόγραμμα εμβολιασμού των Ηνωμένων Εθνών σκοπίμως σκότωσε παιδιά της Συρίας





Πρόγραμμα εμβολιασμού των Ηνωμένων Εθνών σκοπίμως σκότωσε παιδιά της Συρίας

36 παιδιά πέθαναν στη Συρία με «βασανιστικό θάνατοι» μετά από εμβόλια που τους χορηγήθηκαν μέσω των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία οι συριακές αρχές είπαν ότι ήταν σκόπιμα μολυσμένα



Το πρόγραμμα εμβολιασμού των Ηνωμένων Εθνών σχεδιάστηκε το 2014 για να εμποδίσει την εκδήλωση της ιλαράς στη Συρία, αλλά αναφορές έχουν προκύψει ότι τα εμβόλια ήταν μια σκόπιμη δολιοφθορά, αναγκάζοντας τον ΟΗΕ να εγκαταλείψει το πρόγραμμά του.

Το Naturalnews.com αναφέρει από απόσπασμα της Telegraph:

Γιατροί σε κλινικές στις πόλεις Jirjanaz και Maaret al-Nouman στο βόρειο-ανατολική επαρχία της Idlib αναφέρουν ότι τα παιδιά άρχισαν να αρρωστήσουν αμέσως μόλις τους χορηγήθηκαν οι δόσεις.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις λίγο πάνω από τα σύνορα με την Τουρκία, δήλωσαν οι απώλειες ζωών ήταν πολλές, φτάνοντας τις 36, με ακόμα περισσότερα από μια ντουζίνα άλλα παιδιά σε σοβαρή κατάσταση.

«Η κατάσταση είναι πολύ άσκημη. Οι αριθμοί των νεκρών ξεπέρασαν τους 30. Παιδιά πεθαίνουν πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Daher Zidan, συντονιστής της ιατρικής φιλανθρωπίας UOSSM (Union of Syrian Medical Relief Organizations), όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό site. «Πιστεύουμε ότι θα χειροτερέψει».

Την περιοχή της επαρχίας Idlib ελέγχουν αντιφρονούντες στο καθεστώς Άσαντ, και συγκεκριμένα ένας συνασπισμός της αντιπολίτευσης που αποτελείται Συρίας από αντάρτες. Ο συνασπισμός διεξήγαγε το πρόγραμμα ανοσοποίησης.

«Το υπουργείο Υγείας της Συρίας έδωσε εντολή να σταματήσει το δεύτερο γύρο της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της ιλαράς, η οποία άρχισε [πρόσφατα] … μετά από αρκετές θανάτους και τραυματισμούς μεταξύ των παιδιών σε κέντρα εμβολιασμού στην ύπαιθρο Idlib», ανέφερε εκπρόσωπος του συνασπισμού στην The Telegraph.

Το δημοσίευμα συνέχισε, αναφέροντας ότι “ιατρικοί εμπειρογνώμονες” αποφάνθηκαν ότι οι θάνατοι των παιδιών κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκαν από μια μολυσμένη παρτίδα του εμβολίου ιλαράς.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού ήταν υπό τη διεύθυνση και αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας του ΟΗΕ, με σκοπό να εμβολιάσει 1,6 εκατομμύρια παιδιά της Συρίας.

Όμως η συριακή αντιπολίτευση δεν έμεινε εκεί. Κυκλοφόρησε φωτογραφίες των παιδιών που φέρεται να πεθαίνουν από το εμβόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως πράκτορες που εργάζονται για λογαριασμό του καθεστώτος Άσαντ είχαν μολύνει τα εμβόλια με κυανιούχο άλας.

Η Idlib είναι ένα φρούριο ανταρτών – αντάρτες το οποίο κατά κανόνα υποστηρίζεται από τις δυτικές κυβερνήσεις.

Η Telegraph ανέφερε ότι με τον οποίο τα παιδιά έχασαν τη ζωή τους μοιάζει να ήταν με κάποιου είδους δηλητήριο:

Ο Mohammad Mowas, ένας Σύριος γιατρός που εργάζεται στην Τουρκία, είπε ότι τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν ήταν μια σταδιακή επιβράδυνση του καρδιακού ρυθμού, καθώς τα βρέφη γινόντουσαν μπλε, κάτι που μοιάζει με δηλητηρίαση με κυανιούχα ουσία.

Κάθε φιάλη του εμβολίου ιλαράς περιέχει 40 δόσεις και το ιατρικό προσωπικό δήλωσε ότι πιστεύει ότι τουλάχιστον δύο από τα μπουκάλια πρέπει να είχαν την ουσία.

Ο ΠΟΥ τότε (2014) είπε ότι θα διεξάγει αμέσως έρευνα για το περιστατικό, αλλά… “που” είναι το τελικό πόρισμα;

Επόμενες εκθέσεις ισχυρίστηκαν ότι σε κάποια από τα παιδιά δόθηκε κατά λάθος μυοχαλαρωτικό, το οποίο είναι αυτό που προκάλεσε τους θανάτους τους.
ΠΟΥ να πάρει και να σηκώσει ο διάολος τον Οργανισμό Ηνωμένων Εγκληματιών σας…




Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Τζιχαντιστές συνελήφθησαν μέσα στην Αλεξανδρούπολη! - Κυκλοφορούσαν με χατζάρες και πολεμικό εξοπλισμό (φωτό,vid)



του Βασίλη Καπούλα
Δύο τζιχανιστές συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη αφού διέσχισαν την...μισή Ελλάδα εξοπλισμένοι με χατζάρες ενώ είχαν πάνω τους στρατιωτικές στολές και άλλα αντικείμενα. Και οι δύο είχαν καταδικαστεί για τρομοκρατία ενώ παραμένει άγνωστο πότε προμηθεύτηκαν και από ποιους τις χατζάρες και για πόσο χρονικό διάστημα δρούσαν ανεξέλεγκτοι μέσα στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές ασφαλείας καθώς είναι γνωστή η σχέση των ισλαμιστών του ISIS με την ΜΙΤ.

Όλα δείχνουν ότι υπάρχουν πυρήνες των ισλαμιστών στην χώρα μας οι οποίοι τους πρόσφεραν κάλυψη.

Το ταξίδι τους σταμάτησε στ ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης. Τους δύο υπόπτους συνέλαβαν, ύστερα από έλεγχο, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και της ασφάλειας.

Οι δυο τζιχαντιστές έφτασαν στην Ελλάδα από ευρωπαϊκή χώρα μέσω του Ελευθέριος Βενιζέλος.

O 29χρονος Βόσνιος Mirsad Bektasevic, που θεωρείται μέλος της Αλ Κάιντα, είναι ο ένας από τους δυο τζιχαντιστές που συνελήφθησαν σήμερα Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη.

Ο δεύτερος τζιχαντιστής, ο 20χρονος Αl Hasani Amer, έχει καταγωγή από την Υεμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Alexpoli.gr, οι τζιχαντιστές ήρθαν από την Αθήνα με λεωφορείο στην Αλεξανδρούπολη με προορισμό τους Κήπους, την Τουρκία και τέλος το ISIS στη Συρία.

Ο ένας εκ των δυο έχει καταδικαστεί στο παρελθόν σε Ευρωπαϊκή χώρα για απόπειρα τρομοκρατίας ενώ παρακολουθούνταν από τις Σουηδικές αρχές ως ύποπτος για τρομοκρατία καθώς έφερε σουηδικό διαβατήριο και κατάγεται από τη Βοσνία και το 2005 σε έρευνα που είχε γίνει στο σπίτι του από τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν βρεθεί εκρηκτικές υλικές, ζώνη με εκρηκτικά αλλά και ένα βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν ο ίδιος με μάσκα να απειλεί με χτυπήματα τρομοκρατικά σε Λευκό Οίκο και Καπιτώλιο.

Είναι άγνωστο προς το παρόν αν κατάφεραν να περάσουν με τις χατζάρες από τον έλεγχο αποσκευών του Ελευθέριος Βενιζέλος ή αν τις προμηθεύτηκαν αφού έφτασαν στην Ελλάδα.

Αυτά που απαντούσαν σε ερωτήσεις των αστυνομικών κίνησαν ακόμα μεγαλύτερες υποψίες, καθώς επίσης ύποπτα κρίθηκαν και τα διαβατήρια Σουηδίας τα οποία έδειξαν.

Στις αποσκευές τους βρέθηκαν χατζάρες, στρατιωτικές στολές και άλλα αντικείμενα που πρόδιδαν την “πλούσια” δράση τους.

Οι δυο τζιχαντιστές κρατούνται από προχθές στην Αλεξανδρούπολη ενώ ο ένας είναι γνωστός για την τρομοκρατική δράση του στις Ευρωπαϊκές Αρχές.

Ήδη κατηγορούνται για κακουργήματα και το πιθανότερο όπως φαίνεται είναι ότι θα δικαστούν στην Ελλάδα.

Στο βίντεο φαίνεται ο Mirsad Bektasevic να φορά μάσκα μέσα στο κρησφύγετό του, περιστοιχισμένος με βαρύ οπλισμό.







Ο εχθρός της Επίφυσης (3ο Μάτι) – Πως να τον ανατρέψετε




Στον πλανήτη που ζούμε οι κώδικες του θανάτου ή η διαδικασία της γήρανσης ενεργοποιούνται από τη στιγμή που το παιδί φθάνει στην εφηβεία. Αυτό συμβαίνει επειδή από την ηλικία αυτή σταματά να λειτουργεί η επίφυση.

Αν η επίφυση παρέμενε σε πλήρη λειτουργία θα μπορούσε να κρατήσει το σώμα μας σε μόνιμη κατάσταση νεότητας.


Είναι ο αδένας που ελέγχει κατ’ εξοχή όλες τις διαδικασίες αναζωογόνησης που λαμβάνουν χώρα στον οργανισμό μας. Θεωρείται ο κυριότερος αδένας του σώματος μας επειδή η λειτουργία του επηρεάζει όλους τους άλλους αδένες και κατ’ επέκταση τα αντίστοιχα τσάκρα(ενεργειακά κέντρα του αιθερικού σώματος), τα οποία είναι συνδεδεμένα με αυτούς.

Έτσι λοιπόν όταν ένα παιδί φθάνει στην εφηβεία η επίφυση σταματά σταδιακά να λειτουργεί κάτι που οφείλεται στη σκεπτομορφή της συλλογικής αντίληψης που υπάρχει για τη γήρανση και το θάνατο.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την διαταραχή της ομαλής λειτουργίας όλων των υπολοίπων αδένων και την έναρξη της διαδικασίας της γήρανσης.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να αντιστραφεί αν ταυτιστούμε με το γνήσιο αρχέτυπο ή αν το πούμε αλλιώς με το πρόγραμμα της αιώνιας νεότητας που βρίσκεται μέσα μας. επίφυση και την υπόφυση επαναδραστηριοποιείται το θεϊκό αρχέτυπο της αναζωογόνησης σε κάθε έναν από τους αδένες, το σώμα λαμβάνει καινούριο μήνυμα και τελικά η διαδικασία της γήρανσης αντιστρέφεται. Για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά πρέπει πρώτα νε επιλέξετε σε βαθύ υποσυνείδητο επίπεδο να κυριαρχήσετε και να ξεπεράσετε τη συλλογική αντίληψη που σας κάνει να θεωρείτε δεδομένο ότι κάποτε θα γεράσετε και θα πεθάνετε.

Καθώς λοιπόν διαβάζετε αυτές τις γραμμές δεσμεύστε τον εαυτό σας και με μια τελετουργία ή προσευχή θεμελιώστε μέσα σας την καινούρια και υγιή επιθυμία σας να ζήσετε σύμφωνα με το σχέδιο που είχε ο θεός για μας, δηλαδή ελεύθεροι από κάθε περιορισμό και αιώνια νέοι. Νιώστε τη στην καρδιά σας και σε κάθε τμήμα της ύπαρξη σας. Ζητήστε απ’ τους οδηγούς σας , τον κυρίαρχο δάσκαλο σας ή τον ανώτερο εαυτό, να παρέμβει και να σας βοηθήσει να παρακολουθήσετε σταθερά τη νέα επιλογή σας.

΄Όταν κάνετε αυτή την επιλογή δεσμευτείτε επίσης να κάνετε καθημερινά τις ασκήσεις που θα ακολουθήσουν στα επόμενα άρθρα.

Μη ξεχνάτε ότι επιτρέψατε στον εαυτό σας να προγραμματίζεται υποσυνείδητα επί σειρά ετών περιμένοντας τα γεράματα και το θάνατο και επομένως θα χρειασθεί ανάλογη προσπάθεια και συνέπεια για να ξεριζώσετε το πρόγραμμα γήρανσης που διέπει το σώμα σας.

Σμιξιώτης Κωνσταντίνος