Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Σάλος! Το Google Chrome "ακούει" και καταγράφει τις συνομιλίες μας... (ΒΙΝΤΕΟ)
Πριν από τέσσερις μήνες καταγράφηκε ένα απίστευτο περιστατικό, όταν ένας άνδρας κατήγγειλε στην ιδιωτική Google πως ο Chrome browser, ουσιαστικά ακούει και καταγράφει τις συνομιλίες του.

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε ο προγραμματιστής εξηγεί πώς η λειτουργία αναγνώρισης ομιλίας του Google Chrome εξακολουθεί να λειτουργεί ακόμη και αφού ο χρήστης έχει αφήσει την ιστοσελίδα στην οποία έδωσε την άδεια για το πρόγραμμα περιήγησης για να καταγράψει τη φωνή του.

«Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί για να ξεκινήσει ή να σταματήσει την αναγνώριση ομιλίας στην ιστοσελίδα, αυτό που δεν θα παρατηρήσετε είναι ότι η ιστοσελίδα μπορεί να έχει επίσης ανοίξει ένα άλλο κρυφό παράθυρο κάτω από το παράθυρο. Αυτό το παράθυρο μπορεί να περιμένει έως ότου ο κύριος χώρος είναι κλειστός, και στη συνέχεια να αρχίσει να ακούει χωρίς να ζητεί άδεια. Αυτό μπορεί να γίνει σε ένα παράθυρο που δεν είδατε ποτέ, ποτέ δεν αλληλεπιδράτε , και ίσως δεν γνωρίζετε καν ότι υπήρχε», γράφει ο καταγγέλλων.

Δείχνει μια εγγραφή παράθυρου του browser pop-under και πληκτρολογώντας λέξεις ο προγραμματιστή καθώς μιλάει. Το παράθυρο μπορεί να είναι μεταμφιεσμένο ως διαφημιστικό banner, ώστε ο χρήστης δεν έχει καμία ένδειξη ότι το Chrome ακούει τη φωνή τους, είτε αυτό είναι στο τηλέφωνο, μιλώντας με κάποιον στο Skype, ή απλώς μια συνομιλία με κάποιον κοντά στον υπολογιστή.
Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου