Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Φονικό ψύχος στην Ανατολική Ασία – Περισσότεροι από 85 νεκροί στην Ταϊβάν





Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας αποτέλεσε το βασικό αίτιο για τον μεγάλο αριθμό θυμάτων από υποθερμία και ανακοπή




Δεκάδες νεκρούς μετρούν οι χώρες της Ανατολικής Ασίας εξαιτίας του ασυνήθιστου πολικού ψύχους που έχει κατακλύσει μεγάλες περιοχές. Μόνο στην Ταϊβάν, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 85 άνθρωποι, οι οποίοι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία της χώρας με υποθερμία και ανακοπή καρδιάς από τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.
Πάγωσε η θάλασσα

Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας έπιασε απροετοίμαστους τους κατοίκους της χώρας, ενώ περίπου 60.000 τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί σε περιοχές της Νότιας Κορέας, η οποία επίσης βρίσκεται αντιμέτωπη με πρωτοφανές ψύχος. Ο μεγάλος όγκος του χιονιού προκάλεσε την παύση της λειτουργίας του αεροδρομίου Τζεχού, το οποίο αποτελεί θέρετρο για τους Ασιάτες. Το κύμα ψύχους έχει πλήξει επίσης το Χονγκ Κονγκ, την ανατολική Κίνα και την Ιαπωνία.
Κλειστά και τα αεροδρόμια λόγω του παγετού

Οι περισσότεροι θάνατοι στην Ταϊβάν αφορούσαν μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους και ιδιαίτερα στις περιοχές Ταϊπέι και Ταοϊγουάν, όπου καταγράφηκαν 66 περιστατικά. Άλλοι 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Καοχσιουνγκ.

Η θερμοκρασία στην Ταϊβάν έπεσε στους 4 βαθμούς την Κυριακή (24/1), τη χαμηλότερη των τελευταίων 44 χρόνων. Σύμφωνα με γιατρούς που μίλησαν σε τοπικά Μέσα, ο μεγάλος αριθμός θανάτων δεν οφείλεται σε αυτό καθ’ αυτό το ψύχος, αλλά στην απότομη μείωση της θερμοκρασίας.

Κύμα ψύχους με πολικές θερμοκρασίες πλήττει την Κίνα

Πρωτοφανές κύμα ψύχους σαρώνει την Κίνα, με τον υδράργυρο να έχει κατρακυλήσει στις βορειοανατολικές περιοχές που συνορεύουν με τη Σιβηρία στους μείον 41 (έναν) βαθμούς κελσίου.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου