Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Πίσω στο Ισραήλ ο Τσίπρας...





Δεύτερη επίσκεψη και ταξίδι-αστραπή, πραγματοποιεί από σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στο Ισραήλ κατά το οποίο αναμένεται να επικυρωθούν σημαντικές συνεργασίες μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου


Στο ταξίδι-αστραπή συμμετέχει και εννιαμελές κλιμάκιο υπουργών και μελών της κυβέρνησης, ενώ αύριο, μετά την Ιερουσαλήμ, θα ταξιδέψει στην Κύπρο ώστε μαζί με έξι υπουργούς να συμμετάσχουν στις εργασίες της διευρυμένης τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Το ενδιαφέρον της συνάντησης και της έρευνας στρέφεται σε θέματα του τουρισμού, της ναυτιλίας, των υποδομών και την πολιτική προστασία, πεδία στα οποία η “ισραηλινή ηγεσία δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον”.

Αλίμονο! Δώσαμε αεροδρόμια στους Γερμανούς, λιμάνια στους Κινέζους, να μην δώσομε και κάτι στο Ισραήλ; Τι να θέλει άραγε το Ισραήλ;



Το Ισραήλ βλέπει στην ενδεχόμενη συνεργασία με την Ελλάδα μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να δημιουργηθεί διέξοδος προς την Ευρώπη, που θα αποφέρει πολλών ειδών οφέλη στη χώρα.



Μια από τις συνεργασίες που επιθυμεί να προωθήσει το Ισραήλ στις σχέσεις του με την Ελλάδα είναι και η διαχείριση υδάτων και η ανέγερση υποδομών για αφαλάτωση θαλασσινού νερού. Επίσης, επιθυμεί να προσφέρει τεχνογνωσία γύρω από «νεοφυείς» επιχειρήσεις.

Οι πιο κομβικοί σχεδιασμοί του όμως αφορούν την παραγωγή και μεταφορά ενέργειας, πεδίο στο οποίο η Ελλάδα λόγω θέσης αναμένεται να παίξει κυρίαρχο ρόλο. Και λόγω ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που βρίσκονται σε χωρικά ύδατα του Ισραήλ ή πέριξ αυτών δημιουργούν είναι κοντά στα δικά μας και της Κύπρου, αυτό όπως λένε, “δημιουργεί τις προϋποθέσεις για διακρατικές συνεργασίες”, ενδεχομένως και με την Αίγυπτο.

Οι αμυντικές συμφωνίες, επίσης είναι στο ενδιαφέρον του Ισραήλ… πάντα!

Νερό, κοιτάσματα και άμυνα, αυτά ενδιαφέρουν το Ισραήλ κι όταν το “ενδιαφέρον” γίνει και πιο συγκεκριμένο, πολύ φοβάμαι ότι τα 14 αεροδρόμια των Γερμανών θα μοιάζουν με… ορντέβρ!

Τελείως συμπτωματικά, το ταξίδι του Τσίπρα στο Ισραήλ είχε εδώ και καιρό προγραμματιστεί για τις 27 Ιανουαρίου, παγκόσμια ημέρα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων. Άντε πάλι αυτές οι περίεργες συμπτώσεις…

Αφιερωμένο στον Τσίπρα:


Τα ξεπούλησα φτηνά, το χαλί μου, τα ρούχα και το μπρίκι

Είμαι άρρωστος παιδιά, ο γιατρός μου συμβούλεψε ταξίδι ….

Σα ρεμπέτικο παλιό σβήνει η φωνή μου και σκορπάει

Πουθενά στον τόπο αυτό η μπογιά μου τώρα πια δεν περνάει

Χα, κι είπα “γεια χαρά σου” στον Αντύπα

κι άφησα ξωπίσω μου μια τρύπα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου