Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Η Φαμάρ δεν διασώζει τις τράπεζες από το κανόνι της Μαρινόπουλος λόγω προμηθευτών - Η σωρευτική ζημιά 350 εκατ.



Σήμερα η Φαμάρ αποτελεί το στενό συνεργάτη των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών φαρμάκων και καλλυντικών
(upd2) Μπορεί η Φαμάρ, η φαρμακευτική εταιρεία του ομίλου Μαρινόπουλου να αποτελεί μηχανισμό διασφάλισης των τραπεζών έναντι του υψηλού δανεισμού της Μαρινόπουλος, ωστόσο τραπεζικά στελέχη που μίλησαν στο bankingnews.gr αναφέρουν ότι
«Από τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί στον Μαρινόπουλο και παρά τις εξασφαλίσεις της Φαμάρ, θα εγγράψουν ζημία 100-150 εκατ.
Όμως επειδή οι προμηθευτές της Μαρινόπουλος καταστρέφονται και ταυτόχρονα έχουν πάρει δάνεια από τις τράπεζες, θα προκύψει ζημία για το τραπεζικό σύστημα επιπλέον 200 εκατ. ευρώ.
Άρα 150 εκατ. απευθείας από το Μαρινόπουλο και 200 εκατ. από τους προμηθευτές, δηλαδή 350 εκατ. εκτιμάται η ζημία που θα εγγράψουν οι τράπεζες από το κανόνι του Μαρινόπουλου».

Μαρινόπουλος: Κανονικά η λειτουργία των καταστημάτων - Συνεχίζονται οι συζητήσεις με τις τράπεζες

Με κανονικούς ρυθμούς διεξάγεται η λειτουργία των καταστημάτων Μαρινόπουλος Α.Ε. σε συνέχεια της κατάθεσης αιτήματος, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, για την υπαγωγή της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης, που εκδικάζεται την Παρασκευή 1 Ιουλίου.
Αυτό αναφέρει νέα ανακοίνωση της Μαρινόπουλος, στην οποία επισημαίνεται ότι τακαταστήματα και οι εργαζόμενοι τους καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμή λειτουργία και την άρτια εξυπηρέτηση των καταναλωτών.
Παράλληλα, συνεχείς είναι οι συζητήσεις με τις τράπεζες για τη διαμόρφωση του πλαισίου που θα επιτρέψει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της εταιρείας.
Υπενθυμίζεται ότι η υπαγωγή σε διαδικασία εξυγίανσης αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της λειτουργίας της εταιρείας και των θέσεων εργασίας καθώς και τη διασφάλιση των οφειλών προς τους προμηθευτές, καταλήγει η ανακοίνωση.

Nωρίτερα το bankingnews ανέφερε

Ένα δυνατό asset κρύβουν στο «μανίκι» τους οι τράπεζες οι οποίες και διασώζονται από το «κανόνι» της Μαρινόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι πιστώτριες τράπεζες, έχουν εκτός από τα ακίνητα της Μαρινόπουλος και την φαρμακευτική εταιρεία Φαμάρ, θυγατρική του Ομίλου η οποία έχει μπει ως ενέχυρο για τα δάνεια που εχει πάρει η αλυσίδα τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία ανέρχονται στα 450 εκατ. ευρώ με βάση τις οικονομικές καταστάσεις του 2014.
Ως εκ τούτου εκτιμάται ότι αν τελικά η Μαρινόπουλος κατεβάσει ρολά η ζημιά που θα καταγράψουν οι τράπεζες είναι μικρές στα 100 εκατ. ευρώ με 150 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Μαρινόπουλος, είχε ακουστεί και το περασμένο Δεκέμβριο ότι σχεδίαζε να πουλήσει την θυγατρική του Φαμάρ, προκειμένου να αντιμετωπίσει το μεγάλο οικονομικό αδιέξοδο, ενώ οι πληροφορίες τότε έκαναν λόγο για τίμημα περί τα 400 εκατ. ευρώ.
Η Φαμάρ είναι η μεγαλύτερη ελληνική φαρμακοβιομηχανία, με κριτήριο τον όγκο παραγωγής. Παράγει φάρμακα, καθώς και καλλυντικά, για λογαριασμό τρίτων, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων φαρμακοβιομηχανιών του κόσμου.
Aκολουθώντας από το 1999 μια εντυπωσιακή πορεία ανάπτυξης, ο όμιλος συγκαταλέγεται πλέον στις τρεις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής φαρμάκων και καλλυντικών για λογαριασμό τρίτων, στην Ευρώπη.
Το εύρος των δραστηριοτήτων του καλύπτει όλο το φάσμα από την ανάπτυξη προϊόντων, τη διαχείριση πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας, την παραγωγή και συσκευασία φαρμακευτικών και καλλυντικών μορφών ως και την αποθήκευση και φυσική διανομή των έτοιμων προϊόντων. Στο δυναμικό του περιλαμβάνονται δέκα εργοστάσια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το 2014 η ελληνική Φαμάρ κατέγραψε έσοδα (facon) ύψους 125,7 εκατ. ευρώ έναντι 131,5 εκατ. ευρώ το 2013, μειωμένα κατά 4,4%. Επίσης παρουσίασε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 18,2 εκατ. ευρώ έναντι 13,6 εκατ. ευρώ το 2013, βελτιωμένα κατά 34,2%. Επίσης, παρουσίασε κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) 13,8 εκατ. ευρώ έναντι 8,9 εκατ. ευρώ το 2013, βελτιωμένα κατά 54,1%.
Κατόπιν αυτών, η εταιρεία κατέγραψε κέρδη προ φόρων 9,9 εκατ. ευρώ έναντι 6,8 εκατ. ευρώ το 2013 (+46%) και μετά την πρόβλεψη για φόρους καθαρά κέρδη 7,165 εκατ. ευρώ έναντι 2,9 εκατ. ευρώ το 2013 (+148,3%).
Σήμερα η Φαμάρ αποτελεί το στενό συνεργάτη των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών φαρμάκων και καλλυντικών, μεταξύ των οποίων η Novartis, η GlaxoSmithKline, η Bayer, η Pfizer, η Abbott Laboratories, η Sanofi-Aventis, η Bristol-Myers Squibb, η Janssen-Cilag και η Boehringer Ingelheim.
Στις 31.12.2014 η επιχείρηση απασχολούσε 1.174 εργαζομένους.

Στον αέρα πάνω από 4.000 προμηθευτές

Τραγική είναι όμως η κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο των προμηθευτών στους οποίους η Μαρινόπουλος οφείλει πάνω από 750 εκατ. ευρώ (με βάση τις οικονομικές καταστάσεις του 2014).
Εκατοντάδες εταιρείες εισηγμένες και μη δραστηριοποιούμενες στο κλάδο τροφίμωνκαι ποτών, πολυεθνικοί Όμιλοι, παραγωγοί, μεταφορείς κλπ βρίσκονται σε δεινή θέση καθώς τίθεται εν αμφιβόλω αν θα μπορέσουν να πάρουν έστω και μέρος των χρημάτων τους, τα οποία η Μαρινόπουλος τους οφείλει πάνω από τρία χρόνια.
Μπροστά στο διαφαινόμενο κανόνι της αλυσίδας, δεκάδες προμηθευτές είχαν σπεύσει να εκδώσουν τις προηγούμενες ημέρες διαταγές πληρωμής και να προχωρήσουν σε κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων, για να προλάβουν να πάρουν ό,τι μπορούν, όπως χαρακτηριστικά δήλωναν στο bankingnews.
Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το υπέρογκο φέσι που έχει αφήσει η Μαρινόπουλος στους προμηθευτές της θα οδηγήσει πολλές εταιρίες σε λουκέτο, αφήνοντας και αυτοί με τη σειρά τους εκατοντάδες εργαζόμενους στο δρόμο.
Οι επιπτώσεις αναμένεται να είναι άμεσες και ορατές στο μέτωπο της ελληνικής οικονομίας. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να υπάρξει και πολιτική παρέμβαση στο θέμα, αφού το οικονομικό άνοιγμα της Μαρινόπουλος στην αγορά αντιστοιχεί περίπου στο 1% του ελληνικού ΑΕΠ.
Παράγοντες της αγοράς πάντως εκτιμούν ότι οι πιθανότητες να διασωθεί η Μαρινόπουλος μέσω του άρθρου 99 είναι ελάχιστες, καθώς σπεύδουν να θυμίσουν ότι σχεδόν καμία από τις εταιρείες που κατέφυγε σε αυτό δεν μπόρεσε να εξυγιανθεί και να συνεχίσει την πορεία της (βλ, Sato, ΔΙΑΣ Ιχθυοκαλλιέργειες Αltec κλπ).
Ως εκ τούτου ένα από τα σενάρια που έρχονται ξανά στο προσκήνιο είναι το σπάσιμο της αλυσίδας και το μοίρασμα των καταστημάτων της στους υπόλοιπους μεγάλους παίκτες του λιανεμπορίου (Σκλαβενίτη, ΑΒ Βασιλόπουλο, My Market, Μασούτη κλπ).
Το «μοιρασιά» θα γίνει ανάλογα με την έκταση του δικτύου της κάθε αλυσίδας που θα συμμετάσχει στη συμφωνία.
Όσον αφορά τις οφειλές προς τους προμηθευτές της Μαρινόπουλος, θα κουρευτούν κατά 50% και εν συνεχεία θα αναληφθούν αναλογικά από τις αλυσίδες σουπερμάρκετ που θα μοιραστούν το δίκτυο της.

Τα φέσια αυξανόταν και η Μαρινόπουλος αγόραζε αλυσίδες σουπερμάρκετ

Το μέγεθος της μεγάλης οικονομικής τρύπας που έχει δημιουργήσει στην αγορά η Μαρινόπουλος αποτυπώνεται στις λογιστικές καταστάσεις του 2012, 2013 και 2014 που δημοσίευσε προ ημερών.
Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πώς παρά την κακή χρηματοοικονομική της κατάσταση εκείνη εξακολουθούσε να προχωρά σε εξαγορές νέων αλυσίδων. Μόνο τον Απρίλιο του 2015 απέκτησε την αλυσίδα σουπερμάρκετ Αριάδνη έναντι 6 εκατ. ευρώ. καθώς και την αλυσίδα Κρόνος έναντι τιμήματος 11 εκατ. ευρώ.
Με βάση τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου, το ύψος των τραπεζικών της δανείων στα 446 εκατ. ευρώ ανέρχεται ενώ οι υποχρεώσεις της σε προμηθευτές φτάνουν στα 750,6 εκατ. ευρώ.
Για το 2014 η εταιρεία κατάφερε να περιορίσει τις ζημιές της από τα 61,1 εκατ. ευρώ το 2013 στα 5 εκατ. ευρώ ζημιές, το 2014 (εμφανίζοντας όμως μη επαναλαμβανόμενα έξοδα 33,9 εκατ. ευρώ).
Και μπορεί ο Όμιλος να παρουσιάζει εμπορικές και λοιπές απαιτήσεις ύψους 469 εκατ. ευρώ, όμως αυτές προέρχονται από συνδεδεμένες με τον Όμιλο, επιχειρήσεις.
Επίσης ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού της, στο τέλος Δεκεμβρίου 2014 ήταν 9.949 άτομα από 10.215 που ήταν το 2013.

Ελένη Μπότα

www.bankingnews.gr
---------------------------------------------

Σε κατάρρευση οδηγείται η Μαρινόπουλος - Πως «εξαφανίστηκαν» 54 εκατ. ευρώ

Εντελώς αβέβαιο πρέπει να θεωρείται το μέλλον της Μαρινόπουλος η οποία οδηγήθηκε άρον άρον χθες στην υποβολή αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99 καθώς είχαν εκδοθεί σε βάρος της πολλές δεκάδες διαταγών πληρωμής ακόμα και από τράπεζες προκειμένου οι πάσης φύσεως πιστωτές να προλάβουν τα χειρότερα.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι με τη λήξη της απεργίας των δικηγόρων η έκδοση διαταγών πληρωμής από προμηθευτές της Μαρινόπουλος έλαβε εκρηκτικές διαστάσεις ενώ χθες είχαμε φαινόμενα τύπου Βενεζουέλας με εισβολή προμηθευτών σε καταστήματα της εταιρίας όπου προέβαιναν σε κατασχέσεις. Το γεγονός αυτό οδήγησε σε άρον άρον υποβολή αίτησης υπαγωγής στην πτωχευτική διαδικασία ώστε να σταματήσει το άγριο κυνηγητό από τους πιστωτές.
Η εταιρία επιχείρησε να αιφνιδιάσει τους πιστωτές της αλλά κάποιοι το αντιλήφθηκαν με αποτέλεσμα να μην δικαστεί καν ούτε η προσωρινή διαταγή και το δικαστήριο να αναβάλλει τη συζήτηση έως την Παρασκευή όπου αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη.
Ήδη εκατοντάδες πιστωτές της εταιρίας ετοιμάζουν να παρέμβουν στην συζήτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής έχοντας ως στόχο να μην εκδοθεί η διαταγή αυτή και να προσχωρήσουν σε κατασχέσεις. Σε περίπτωση που πετύχουν το στόχο τους είναι προφανές ότι η εταιρία δεν έχει επιστροφή.
Ακόμα όμως και αν υποτεθεί ότι κερδίζει την προσωρινή διαταγή έως την συζήτηση της αίτησης για ένταξη στην πτωχευτική διαδικασία το πρόβλημα που δημιουργείται εστιάζεται στη διασφάλιση της τροφοδοσίας των καταστημάτων ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν.
Ποιος προμηθευτής άραγε θα συνεχίσει να τροφοδοτεί μια εταιρία αν δεν πληρώνεται τοις μετρητοίς ή δεν έχει εξασφαλίσει ότι θα εισπράξει τα χρήματά του.
Πέραν αυτού ποιος μπορεί να εμπιστευτεί την ιδιοκτησία της εταιρίας η οποία είχε ανακοινώσει την εξαγορά του συνόλου των μετοχών 2012 αποκρύπτοντας ότι αυτό έγινε χωρίς η οικογένεια Μαρινόπουλου να καταβάλει κεφάλαια. Και αυτό η αύξηση κεφαλαίου που έγινε τότε ήταν 331 εκ Ευρώ με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων προς τους Γάλλους και οι μετοχές που προέκυψαν μεταβιβάστηκαν σε εταιρίες συμφερόντων Μαρινόπουλου έναντι 1 Ευρώ!!! Επίσης η εταιρία και όχι οι μέτοχοι φορτώθηκαν χρέος με δύο ομολογιακά δάνεια προς την εταιρία συμφερόντων του ομίλου Carrefour τη Southmed Investments Limited η οποία ήταν μέτοχος πριν τη φυγή των Γάλλων με ποσοστό 1,55% και ότι
Δηλαδή έχουμε το φαινόμενο να αποκτάται ο έλεγχος της εταιρίας χωρίς χρήματα από το νέο μέτοχο αλλά και διατήρηση υποχρεώσεων προς τον εταίρο ο οποίος φαίνεται ότι είχε χρηματοδοτήσει με τεράστιου ύψους δάνεια !!! Μάλιστα στις οικονομικές καταστάσεις του 2014 αναφέρεται πως « η εταιρία προχώρησε σε αποαναγνώριση δανειακών υποχρεώσεων 54 εκ Ευρώ προς την εταιρία SOUTHMED INVSTMENTS LIMITED κατόπιν σχετικής οριστικής συμφωνίας των δύο μερών που αναμένεται να οριστικοποιηθεί συμβατικά εντός του δεύτερου εξαμήνου». Αυτό έγινε κατά παρέκκλιση του ΔΛΠ ενώ η συνολική οφειλή αναφέρεται ότι είναι 104 εκ Ευρώ.
Η Μαρινόπουλος παραλείπει να αναφερθεί μέσω ποια διαδικασίας έγινε η … αποαναγνώριση.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr
-------------------------------------------------------

Η «καταιγίδα» έκδοσης διαταγών πληρωμής οδήγησε τη Μαρινόπουλος να μπει στο άρθρο 99

Τέλος στη «βροχή» των διαταγών πληρωμών έβαλε αρχικά ο όμιλος Μαρινόπουλος με την αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99, το οποίο προβλέπει την προστασία της επιχείρησης υπό προϋποθέσεις από τους πιστωτές της.
Μόνο στο Πρωτοδικείο της Αθήνας της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο αριθμός των διαταγών πληρωμών «αγγίζει» τις 400.
Το «κύμα» έκδοσης διαταγών πληρωμών εντάθηκε τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των δημοσιευμάτων που επανέφεραν στο προσκήνιο τα οικονομικά προβλήματα του ομίλου.
Στα Πρωτοδικεία όλης της χώρας κατατίθεται αιτήσεις έκδοσης διαταγών πληρωμών που η αξία τους ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.
Όμως στη περίπτωση της Μαρινόπουλος τα ποσά είναι πολλαπλάσια και κατά μέσο όρο υπολογίζονται στις 150.000 ευρώ.
Ειδικότερα, στο Πρωτοδικείο της Αθήνας εμφανίσθηκαν απαιτήσεις από 35.000 έως τα 2 εκατ. ευρώ.
Οι απαιτήσεις των προμηθευτών υπολογίζονται τουλάχιστον στα 60 εκατ. ευρώ από τις αρχές του έτους, μέχρι σήμερα.
Οι απαιτήσεις κατά της Μαρινόπουλος προέρχονται από επιταγές συναλλαγματικές και μισθώματα των καταστημάτων τα οποία δεν καταβλήθηκαν.
Στην περίπτωση αυτή οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν μισθώσει ακίνητα αλλά δεν έχουν καταβληθεί, ο δικαιούχος θα πρέπει να πληρώσει φόρους για τα μισθώματα που δεν έχει εισπράξει.
Ανάμεσα στις εταιρείες που ζήτησαν την έκδοση διαταγών πληρωμής είναι η ΛΟΥΞ, η Μινέρβα η ΜΕΒΓΑΛ, η ΚΡΙ – ΚΡΙ , η JONSON & JOHNSON ΕΛΛΑΣ η SPIRIT INNOVATIONS ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΥΑΦΑΣΜΑΤΩΝ, η CHARALAMBIDES CHRISTIS LTD , η ΣΎΜΒΟΥΛΟΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ , η ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΊΑ , η ΠΟΥΝΤΙΚΑΡ ΕΛΛΑΣ ΑΕ η MATTEL AEBE ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ η CORAL GAS. Η έκδοση διαταγής πληρωμής δίνει δικαίωμα στο δικαιούχο να προχωρήσει σε κατάσχεση κινητών και ακίνητων αξιών της εταιρείας.
Η «καταιγίδα» των διαταγών πληρωμών επέτρεψε στους δικαστικούς επιμελητές να περάσουν την πόρτα της διοίκησης.
Ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο του ομίλου πλήρωνε μέρος των απαιτήσεων αλλά προκάλεσε αναστάτωση στον οικονομικό προγραμματισμό της αλυσίδας σουπερ μάρκετ.

Τι ανακοίνωσε η Μαρινόπουλος:

Η Μαρινόπουλος ΑΕ ανακοίνωσε χθες ότι κατέθεσε, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αίτημα για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης βάσει τους υπ’ αριθμόν 4072/2012 και 4013/2011 Νόμους.
Η εκδίκαση του αιτήματος από το Πρωτοδικείο Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου.
Η υπαγωγή της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της λειτουργίας της, σε αυτή τη φάση, και τη σταδιακή μετάβαση στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα επιτρέψει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.
Κύρια σημεία του σχεδίου αυτού, αποτελούν η βελτίωση της απρόσκοπτης λειτουργίας, η αύξηση των πωλήσεων, η βέλτιστη αξιοποίηση των καναλιών διανομής και η πλήρη αναδιοργάνωση της χρηματοοικονομικής λειτουργίας και διαχείρισης.
Στην παρούσα φάση η ένταξη της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης είναι μονόδρομος, καθώς αποτελεί τη μόνη επιλογή για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ως μια βιώσιμη οικονομική μονάδα με βασικά οφέλη τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, και της διασφάλισης των οφειλών προς τους προμηθευτές που αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Διοίκησης.
Η εταιρεία παραμένει σε συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες και θα επανέλθει με σχετικές ενημερώσεις αναφορικά με την πορεία του σχεδιασμού της.

Η Μαρινόπουλος ως συστημικός κίνδυνος για την αγορά

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές η Μαρινόπουλος διεκδικεί τη σωτηρία της καθώς πρόκειται για συστημικός κίνδυνος για την οικονομία αφού αντιπροσωπεύει το 1% του ΑΕΠ.
Οι υποχρεώσεις του ομίλου Μαρινόπουλος προς τις τράπεζες αγγίζουν τα 400 εκατ. ευρώ, και οι υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές ξεπερνούν τα 600 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, οι οφειλές προς το ΙΚΑ τη ΔΕΗ και την εφορία διαμορφώνουν τις τελικές υποχρεώσεις στο 1,2 δισ ευρώ.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή ,η Μαρινόπουλος έχεις ως πρώτη προτεραιότητα τη διάσωση της με τη ενέργεια αυτή έτσι ώστε να αποκλεισθούν οι παράπλευρες απώλειες στην περίπτωση που οι εξελίξεις λάβουν αρνητικές διαστάσεις.
Το σενάριο εξυγίανσης προβλέπει τη συμμετοχή του ομίλου Σκλαβενίτη, ενώ υπάρχουν προσδοκίες για την εμφάνιση ξένων επενδυτών στο προσκήνιο.
Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαδικασία διάσωσης της αλυσίδας σουπερ μάρκετ είναι να συμφωνήσουν οι πιστωτές σε ποσοστό άνω του 60% για να υλοποιηθεί το σχέδιο σωτηρίας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος

ntheo@bankingnews.gr










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου