Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.! Μετά το Brexit δεν θα είναι επίσημη γλώσσα – Τι δήλωσε η αρμόδια Επίτροπος!
Παράπλευρες συνέπειες φαίνεται ότι θα έχει το Brexit, καθώς μετά την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ, τα αγγλικά δεν θα συγκαταλέγονται ανάμεσα στις επίσημες γλώσσες της Ένωσης. Αυτό δήλωσε η Danuta Ηubner, επικεφαλής της Επιτροπής Συνταγματικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως αναφέρει το Politico.

Τα αγγλικά αποτελούν μία από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ επειδή είναι η επίσημη γλώσσα της Μεγάλης Βρετανίας, σημείωσε η Hubner και πρόσθεσε πως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόδου, τα αγγλικά θα χάσουν αυτό το καθεστώς.
«Έχουμε έναν συγκεκριμένο κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο κάθε χώρα της ΕΕ έχει το δικαίωμα να προσδιορίζει μία επίσημη γλώσσα. Εάν δεν έχουμε το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ, τότε δεν έχουμε αγγλικά» είπε χαρακτηριστικά η Hubner.


Τα αγγλικά είναι μία από τις επίσημες γλώσσες στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, στην πραγματικότητα είναι η κυρίαρχη γλώσσα και εκείνη που χρησιμοποιείται συχνότερα από όλες, σημείωσε η Hubner.
Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα της WSJ, η Κομισιόν άρχισε να χρησιμοποιεί τα γαλλικά και τα γερμανικά με μεγαλύτερη συχνότητα στις επίσημες επικοινωνίες της, ως μια συμβολική κίνηση μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος


SiriusANews
ΣΧΟΛΙΟ : ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ  ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΙΝΑΙ... ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ....
ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ....

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου