Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ! ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΚΟΡΠΙΣΑΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – 28 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ




ΤΡΟΜΟΣ στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Τουρκίας…

Δύο φονικές εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις 22.00 (ώρα Ελλάδας)στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα.



To Reuters σύμφωνα με τη δήλωση του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης μιλάει για 28 νεκρούς και τρεις βομβιστές αυτοκτονία που έκαναν επίθεση σε τρία διαφορετικά σημεία.
Στο τέρμιναλ διεθνών και εσωτερικών πτήσεων και στο πάρκινγκ.
Επίσης μέχρι τώρα έχουμε 60 τραυματίες εκ των οποίων οι 6 σε σοβαρή κατάσταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το Reuters και επικαλείται πηγές από την τουρκική αστυνομία, πρόκειται για βομβιστική επίθεση ισλαμιστών.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης, δέκα άνθρωποι έχει ήδη διαπιστωθεί ότι σκοτώθηκαν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ακόμα περισσότερους νεκρούς.






Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, υπεύθυνοι για τις επιθέσεις είναι δύο βομβιστές αυτοκτονίας οι οποίοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι κοντά στην είσοδο του αεροδρομίου, ενώ επιχειρούσαν να εισέλθουν σε αυτό. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι δύο άνδρες δεν είχαν προλάβει να περάσουν ακόμα από τα μηχανήματα ελέγχου, όταν κίνησαν τις υποψίες των φρουρών οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Στη συνέχεια, οι δύο βομβιστές πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι, σκορπώντας τον θάνατο στο αεροδρόμιο.

Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες, ωστόσο οι πληροφορίες είναι ακόμα συγκεχυμένες. Ειδικότερα, το πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για πάνω από 40 τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε κοντινό νοσοκομείο, ενώ η επίσημη ενημέρωση αφορά 20 περίπου άτομα που τραυματίστηκαν (μερικά από αυτά σοβαρά)

Άλλη μία πληροφορία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης είναι ότι, ένας από τους δράστες άνοιξε πυρ με Καλάσνικωφ πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Μάλιστα, τα διεθνή πρακτορεία δημοσιεύουν και μια φωτογραφία που δείχνει το συγκεκριμένο όπλο πεσμένο στο πάτωμα της εισόδου του αεροδρομίου, μετά την επίθεση.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Eκρήξεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης!
Δύο βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσνταντινούπολης, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο.
Δείτε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης





















Σύμφωνα με το CNN Turk ακούστηκαν επίσης πυροβολισμοί – Άγνωστο ακόμη εάν οι εκρήξεις προκλήθηκαν από βόμβες ή χειροβομβίδες

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν πριν από λίγο στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο Τούρκο αξιωματούχο.

Όπως επισήμανε ο αξιωματούχος, οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμα εάν οι εκρήξεις προκλήθηκαν από εκρηκτικούς μηχανισμούς ή από βομβιστές αυτοκτονίας. Ωστόσο, τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύουν τα τοπικά media κάνουν λόγο για εκρήξεις από χειροβομβίδες, τις οποίες οι δράστες της επίθεσης πέταξαν μέσα από την είσοδο του αεροδρομίου, στο τέρμιναλ των διεθνών αφίξεων.

Σύμφωνα με το CNN Turk ακούστηκαν επίσης πυροβολισμοί, ενώ το τουρκικό δίκτυο NTV κάνει λόγο για πολλούς τραυματίες αλλά και νεκρούς από την έκρηξη.

Το πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για πολλούς τραυματίες.

Περισσότερα από 10 ασθενοφόρα έσπευσαν προς την περιοχή που βρίσκεται ο τερματικός σταθμός των διεθνών πτήσεων, μετέδωσε το CNN Turk.

Έχει απαγορευτεί η είσοδος και η έξοδος στο αεροδρόμιο, ενώ προς το παρόν δεν γίνονται απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών.

LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου