Χτίσιμο με φυσικά υλικά: cob, πλιθιά, γαιόσακους, αχυρόμπαλες
Το επόμενο εργαστήριο μας για τη φυσική δόμηση, θα γίνει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στο Νέσσωνα και θα είναι το τελευταίο για το 2016. Θα έχει μια ενισχυμένη νότα αυτάρκειας γιατί οι συμμετέχοντες θα κληθούν σε ομάδες να χτίσουν τα καταλύματα τους με την τεχνική των γεωδαιτικών θόλων και να τα εξοπλίσουν με έπιπλα, θερμαντικά μέσα και συσκευές μαγειρέματος.
Οι τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν είναι ο στοιβαχτός πηλός (cob), τα πλιθιά, ο τσατμάς, και οι γαιόσακοι. Θα επιχρίσουμε επίσης ήδη υπάρχουσες κατασκευές με εξωτικά επιχρίσματα (κουρασάνι τάντελακτ κλπ).
Θεματολογία θεωρίας:
-Επιλογή των κατάλληλων υλικών για χτίσιμο
-Θεωρία του πηλού
-Θεμελίωση
-Τοιχοποιίες από φυσικά υλικά (cob, πλιθιά, γαιόσακοι, αχυρόμπαλες, αχυροπηλός, τσατμάς, rammed earth, poured earth).
-Στέγες
-Φυσικά επιχρίσματα
-Πατώματα
-Φυσικές βαφές
-Ενεργειακός σχεδιασμός
Πρόγραμμα δραστηριοτήτων: Στόχος είναι να υπάρχει καθημερινά μια οκτάωρη (+) ενασχόληση με ενδιάμεση διακοπή για ελαφρύ γεύμα και θεωρία.
Τόπος: Το αγρόκτημα του cob.gr στο Νέσσωνα.
Χρόνος: Από την Πέμπτη 27 μέχρι και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, με συγκέντρωση και ενημέρωση των συμμετεχόντων το απόγευμα της Πέμπτης.
Διαμονή: Σε σκηνές, σε υφιστάμενες κατασκευές στο χώρο του εργαστηρίου και στους θόλους όταν ολοκληρωθούν.
Τι χρειάζεται να φέρετε μαζί σας; Ρούχα που δεν σας πειράζει να λερωθούν στη δουλειά, καπέλο, σαγιονάρες, σκηνή, υπνόσακο, αντικουνουπικό και το σημαντικότερο καλή διάθεση! Όσοι έχετε κάποιο μουσικό όργανο, φέρτε το και αυτό. Τέλος, αν έχετε παλιά ρούχα και υφάσματα για πέταμα, φέρτε τα για να τα χρησιμοποιήσουμε στην κατασκευή.
Κόστος συμμετοχής: 65 ευρώ, ποσό που συμπεριλαμβάνει πλήρη διατροφή (χορτοφαγική).
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Στείλτε μέηλ στο kostas(παπάκι)cob.gr με την ένδειξη "συμμετοχή στο εργαστήριο φυσικής δόμησης" στο οποίο να αναγράφεται το όνομά σας, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και το από που θα έρθετε. Εναλλακτικά τηλεφωνήστε στο 6932568126 (Κώστας).
Πηγή: http://www.cob.gr/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου