Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Αυτό το Βότανο Σταματά την Αιμορραγία – Φτιάξτε Φυσικό Στυπτικό σε σκόνη από τα Φύλλα του





Τα κοψίματα στο ξύρισμα μπορεί να είναι ενοχλητικά. Ειδικά όταν βιάζεστε και πρέπει να βγείτε αμέσως έξω ενώ το αίμα στάζει. Στο εμπόριο υπάρχουν προϊόντα με στυπτική δράση που εμποτίζονται σε νερό και εφαρμόζονται στην πληγή για να σταματήσει η αιμορραγία. Μερικές φορές αυτό δεν είναι αρκετό και αποτυγχάνουν Επίσης, αρκετοί αποφεύγουν να χρησιμοποιούν εμπορικά χημικά προϊόντα, τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Υπάρχει κάποιο φυσικό συστατικό που να μπορεί να σταματήσει την αιμορραγία όταν βιαζόμαστε;

Ευτυχώς η Αγριαψιθιά (ή Αχίλλεια) έχει την ιδιότητα να σταματά την αιμορραγία και μπορεί να μετατραπεί σε ένα εξαιρετικό στυπτικό. Επίσης, είναι αντι-φλεγμονώδης, ανακουφίζει τον πόνο, έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και επουλώνει τις πληγές, γι ‘αυτό είναι μια καλή επιλογή για τα περιστασιακά κοψίματα στο ξύρισμα, για την ξηροδερμία των γονάτων, τα τσιμπήματα των κουνουπιών και άλλες μικρές πληγές.

Για χιλιάδες χρόνια, η αγριαψιθιά χρησιμοποιήθηκε για να σταματήσει την αιμορραγία από τραύματα σε καιρούς πολέμου. Εφάρμοζαν σε βαθιές πληγές αγριαψιθιά σε σκόνη για να τις απολυμάνουν, να ανακουφίσουν τον πόνο και να σταματήσουν την ακατάσχετη αιμορραγία. Σε περιόδους πολέμου, η αχίλλεια ήταν ένα ο φύλακας άγγελος των τραυματισμένων.

Κρατήστε στο μυαλό σας, πως αν ποτέ χαθείτε στην ύπαιθρο και τραυματιστείτε, μπορείτε να σταματήσετε την αιμορραγία εφαρμόζοντας στην πληγή αγριαψιθιά. Αυτή θα πρέπει να είναι η πρώτη σας κίνηση.

Μαζέψτε την αχίλλεια το καλοκαίρι, τρίψτε τη σε σκόνη και κρατήστε τη σε ένα βάζο στο ντουλάπι με τα βότανα.

Η αγριαψιθιά είναι ένα πολυετές βότανο που αναπτύσσεται σε όλο το Βόρειο Ημισφαίριο και στην Ελλάδα. Όταν μαζεύετε το βότανο, κόψτε μόνο το ⅓ των φύλλων του φυτού και αφήστε τα υπόλοιπα για να ξαναβλαστήσει το επόμενο έτος. Για το φυσικό στυπτικό χρειάζεστε μόνο τα φύλλα του φυτού.

Πως θα μαζέψετε το βότανο και πως θα φτιάξετε τη στυπτική σκόνη

Η αγριαψιθιά έχει δύο είδη φύλλων. Στη βάση του φυτού θα βρείτε μακριά μακρόστενα σύνθετα φύλλα, ενώ καθώς μεγαλώνει το στέλεχος του φυτού, στο πάνω μέρος σχηματίζονται μικροσκοπικά φύλλα, όπως της φτέρης. Για να παρασκευάσετε την στυπτική σκόνη θα χρειαστεί να μαζέψετε τα μακριά φύλλα της βάσης του φυτού. Τα φύλλα του στελέχους, στο πάνω μέρος, κάνουν τη δουλειά εξίσου, αλλά θα σας πάρει πολύ περισσότερο χρόνο να τα μαζέψετε και να κάνετε τα επόμενα βήματα λόγω του μεγέθους τους.

Συγκεντρώστε μια καλή ποσότητα από αυτά, αλλά θυμηθείτε να μην αφαιρέσετε περισσότερο από το 1/3 των συνολικών μεγάλων φύλλων του κάθε φυτού. Το φυτό χρειάζεται τα υπόλοιπα φύλλα για να διατηρήσει το ριζικό σύστημα και να αποθησαυρίσει θρεπτικά συστατικά για να βγάλει το χειμώνα.

Συγκεντρώστε τα φύλλα σε μια δέσμη και δέστε τα με ένα λαστιχάκι. Κρεμάστε τη δέσμη σε ένα ξηρό και σκιερό σημείο μακριά από το άμεσο ηλιακό φως για να στεγνώσει. Θα ξεραθούν σε 3 έως 7 ημέρες, ανάλογα με την υγρασία του χώρου σας.

Από τη στιγμή που αποξηρανθούν εντελώς και γίνουν εύθρυπτα, βάλτε τα φύλλα στο γουδί και με το γουδοχέρι χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη. Αυτή θα είναι και η στυπτική σκόνη σας.

Φυλάξτε αυτό το φυσικό στυπτικό σε ένα μικρό γυάλινο βάζο με καπάκι ή σε ένα κουτί με καπάκι. Σημείωσε πάνω με μια ετικέτα το όνομα του βοτάνου, την ιδιότητά του ως στυπτικό και την ημερομηνία παρασκευής. Οι ιδιότητές του θα διαρκέσουν έως και 5 χρόνια, εάν διατηρηθεί σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Πως θα εφαρμόσετε το φυσικό στυπτικό από αγριαψιθιά στις μικρές πληγές και εκδορές

Πάρτε μια πρέζα αποξηραμένης σκόνης και εφαρμόστε τη απευθείας στην πληγή. Η σκληρή κρούστα από αιμοπετάλια που θα σχηματιστεί θα αναμιχθεί με την αχίλλεια, η οποία αργότερα θα πέσει καθώς νέο στρώμα δέρματος θα σχηματιστεί κάτω από αυτή. Η αχίλλεια θα σταματήσει την αιμορραγία, θα μουδιάσει τον πόνο και θα λειτουργεί ως αντισηπτικό.

Χρησιμοποιήστε τη για να σταματήσει η αιμορραγία της μύτης. Απλά βάλτε μια πρέζα στο ρουθούνι που τρέχει το αίμα και τινάξτε το κεφάλι να πάει μέσα, σε λίγο η αιμορραγία θα έχει σταματήσει πλήρως. Η αχίλλεια έχει και σημαντική αναλγητική δράση.

Η αγριαψιθιά είναι ένα από αυτά τα χαρισματικά βότανα με πάρα πολλές χρήσεις. Φυτέψτε μια στην αυλή σας για να επωφεληθείτε από τις θαυμαστές της ιδιότητες.

Μερικοί άλλοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε αχίλλεια:

Μπορείτε να παρασκευάσετε βάμμα αγριαψιθιάς για τον πυρετό, το κρύωμα, τη και τη φλεγμονή. Επίσης, φτιάξτε τσάι από αγριαψιθιά για να μετριάσετε τα συμπτώματα του πυρετού και να σταματήσετε τα συμπτώματα μιας ιογενούς νόσου. Τέλος φτιάξτε μια αλοιφή για να επουλώνετε και να ανακουφίζετε τις πληγές.


*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.


share24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου