Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Στην "κατάψυξη" η χώρα. Πολικές θερμοκρασίες και ισχυρές χιονοπτώσεις και στην Αττική




Στην Αττική έφτασε ο χιονιάς. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα βόρεια. Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες και σε ποιες περιοχές. Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού κάθε λεπτό




Σοβαρή επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός με την ΕΜΥ να προβλέπει ότι ο χιονιάς θα παραμείνει για λίγες ακόμη ώρες στην Αττική. Αυτή τη στιγμή, έντονη είναι η χιονόπτωση, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στα βόρεια προάστια.

Ήδη η θερμοκρασία έπεσε έως και 10 βαθμούς. Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στη Λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ προς το καζίνο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί λόγω χιονόπτωσης και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης 414 μέχρι τη διασταύρωση Αγίου Πέτρου.

Επίσης, η κίνηση των οχημάτων στη λ. Χασιάς - Δερβενοχωρίων στο ύψος της Μονής Κλειστών στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.


Παράλληλα, διακόπηκε, λόγω χιονόπτωσης, από το μεσημέρι η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών, από την περιοχή Φίχθι - Αγίας Σωτήρας έως την Οινόη, στο ρεύμα προς Θήβα, καθώς και στην Επαρχιακή Οδό Ελευσίνας-Θήβας από το 4ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Θήβα στην περιοχή της Μάνδρας.

Εξάλλου, με αποφάσεις των δημάρχων δεν λειτουργούν τα σχολεία στους δήμους Δομοκού και Μακρακώμης στη Φθιώτιδα.

Κλειστά είναι και τα σχολεία στον δήμο Αμφίπολης στις Σέρρες μετά τη σφοδρή χιονόπτωση, που πλήττει την περιοχή από τα ξημερώματα.
Πού παρουσιάζονται έντονες χιονοπτώσεις στη χώρα και πού απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες.
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά για βορειανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη, λόγω θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα- Παλούκια γίνονται κανονικά.

Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Αγ. Μαρίνα- Νέα Στύρα, Βόλος- Σποράδες, Καβάλα- Πρίνος.

Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Κεραμωτή Καβάλας- Λιμένας Θάσου, Ηγουμενίτσα- Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα- Λευκίμμη. Τα δρομολόγια στη γραμμή Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη γίνονται κατά κρίση πλοιάρχου.

Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Κυλλήνη- Ζάκυνθος και Κυλλήνη- Κεφαλονιά. Ανοιχτή είναι η πορθμειακή γραμμή Ρίου- Αντίρριου.

Το ΛΣ συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδεύσουν, πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.
Κλειστοί δρόμοι στη βόρεια Ελλάδα

Διευκρινίσεις για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο Καστοριάς - Πρεσπών - Κρυσταλλοπηγής δίνει, με ανακοίνωσή της, η "Εγνατία Οδός ΑΕ".

Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται, "η προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας από 4-13/2/2015, στο τμήμα από το 11ο έως το 21ο χλμ. της Εθνικής Οδού 'Καστοριάς - Πρεσπών - Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας' (μέσω Κορομηλιάς), που ανακοινώθηκε με την υπ' αρ. 2501/1/214-γ'/04.02.2015 Απόφαση της Δ/νσης Αστυνομίας Καστοριάς, λόγω καθίζησης/υποχώρησης του οδοστρώματος, δεν αφορά τον Αυτοκινητόδρομο Α29 'Σιάτιστα - Κορομηλιά', την ευθύνη του οποίου έχει η Εταιρεία μας".

Με βάση, ωστόσο, την ανωτέρω απόφαση, οι χρήστες του αυτοκινητοδρόμου με προορισμό τις Πρέσπες, την Κρυσταλλοπηγή, Αλβανία και Φλώρινα (μέσω Κορομηλιάς) θα πρέπει να εξέλθουν αυτού στον ανισόπεδο κόμβο Άργους Ορεστικού και να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη εναλλακτική διαδρομή μέσω της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Αμυνταίου, βάση της εγκατεστημένης σήμανσης και σύμφωνα με τις οδηγίες της Τροχαίας Καστοριάς.

Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Α29 μέχρι και το πέρας αυτού στον ισόπεδο κόμβο Κορομηλιάς διεξάγεται κανονικά και χωρίς περιορισμούς.
"Κατάπιε" αυτοκίνητα η φουσκοθαλασσιά στην Κρήτη

Οι θυελλώδεις άνεμοι, οι ισχυρές βροχοπτώσεις, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που πλήττει την ανατολική Κρήτη.

Στο Ηράκλειο, προβλήματα δημιουργήθηκαν για μια ακόμη φορά στο δυτικό στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου, με αποτέλεσμα να κλείσει το στάδιο για το κοινό, για λόγους ασφαλείας και η ΑΕ Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΟΤΑ ενημέρωσε ότι όλα τα τμήματα και οι δραστηριότητες του Παγκρητίου Σταδίου δεν θα λειτουργήσουν, σήμερα Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 και αύριο Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015.

Την ίδια ώρα, δεμένα παραμένουν τα πλοία στο λιμάνι του Ηρακλείου ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων τα κύματα υψώνονται πάνω από τους κυματοθραύστες και το Ενετικό φρούριο του Κούλε, αλλά και σε πολλά σημεία της παραλιακής λεωφόρου.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από το ξερίζωμα δένδρων και τη ρίψη πινακίδων, ενώ προστατευτικό κιγκλίδωμα ενός μπαλκονιού έγινε έρμαιο του ανέμου και έπεσε στην οδό Ζωγράφου χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Τέλος, σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου και το προσωπικό τους, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Σε σύσκεψη στον δήμο, έγινε σχεδιασμός των δράσεων και των προτεραιοτήτων, ενημερώθηκαν οι χειριστές μηχανημάτων να είναι σε επιφυλακή, ενώ στάλθηκε επείγον έγγραφο στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους των περιοχών τους για την κακοκαιρία και να είναι σε συνεχή επαφή με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύπτουν.

Ο δήμος Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου ανακοίνωσαν ότι σήμερα θα παραμείνει ανοικτό και κατά τη διάρκεια της νύκτας, λόγω της κακοκαιρίας, το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων, που βρίσκεται στη Λ. Ικάρου αρ. 121, στη Νέα Αλικαρνασσό έναντι της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού ( ΣΕΑΠ).

Τέλος, με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη περιοχή του Δρακουλιάρη λόγω της δημιουργίας αναχωμάτων πάνω στον δρόμο για να μην υπερχειλίσει ο ποταμός, ενώ τοποθετούνται και τσιμεντένια φράγματα.













Τι καιρό κάνει στη δυτική Ελλάδα.
Φωτογραφίες από τα "λευκά" που φόρεσε η χώρα.
Πάρνηθα









Χαλκιδική



news247.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου