Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ο μυστικός δείπνος του Σόρος στο Μανχάταν με “μενού” την Ελλάδα



Στην συγκέντρωση μίλησαν πολιτικοί, επιχειρηματίες και οικονομολόγοι, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη και στην ελληνική οικονομία

Με οικοδεσπότη τον επενδυτή Στέλιο Ζαβό, οι τουλάχιστον 40 παράγοντες της διεθνούς οικονομίας και πολιτικής συζητούσαν σε λέσχη του Μανχάταν για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα αλλά και την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

Για τις δυσκολίες σταθεροποίησης της ευρωζώνης και την κατάσταση στην ελληνική οικονομία μίλησε ο Πόλ Βόλκερ, ο οποίος στις κυβερνήσεις του Τζίμι Κάρτερ και του Ρόναλντ Ρέιγκαν είχε διατελέσει πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Ο Βόλκερ είναι σήμερα επικεφαλής της ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής του Μπαράκ Ομπάμα για την ανάκαμψη της οικονομίας, την ανεργία και την ανταγωνιστικότητα.

Τον λόγο πήραν επίσης ο «γκουρού» των αγορών Τζόρτζ Σόρος, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz, ο καθηγητής του Columbia University Jeffrey Sachs, οι μεγαλοεπενδυτές Wilbur Ross (μέτοχος της Eurobank και της Τράπεζας Κύπρου), John Paulson (μέτοχος της AlphaBank και της Τράπεζας Πειραιώς). ο πρόεδρος της JP Morgan Jacob Frenkel, ο Leon Black ιδιοκτήτης της Apollo Fund και ο Byrion Wien αντιπρόεδρος της επενδυτικής εταιρίας Blackstone.

THE TOC

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου