Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Απίστευτη χορωδία αγγέλων από Γρύλους…!!! (ΗΧΟΣ-Βιντεο)


 Incredible choir of angels from Crickets



Από τον Tom Waits
O Jim Wilson πάντα έπαιζε με τον χρόνο.. Άκουσα πρόσφατα μια μελωδία από τριζόνια σε επιβράδυνση κατεβασμένη σε χαμηλότερη συχνότητα.. Ακούγονται σαν μια χορωδία αγγέλων.. Σαν μια ουράνια μελωδία σε απόλυτη αρμονία και με μπάσο.. Δεν θα πιστεύεται αυτό που θα ακούσετε… καθώς επιβραδύνεται ο ήχος από πίσω ακούγεται μια ουράνια παραδεισένια θα λέγαμε μελωδία χωρίς να υπάρχει καμιά ηχητική επεξεργασία η  παρέμβαση άλλου ήχου στην καταγραφή εκτός από την επιβράδυνση.
Πιστεύω πως ο Jim Wilson δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να κατανοήσουν την επιβράδυνση της κίνησης μέσα στον χωροχρονο… Και έτσι ίσως υπάρχει κάτι να πούμε και να νιώσουμε για την επιβράδυνση σε αυτόν τον Κόσμο που ζούμε..
Tom Waits 







Στην Ελληνική Λαογραφία οι  ήχοι αυτοί συνδέονταν πάντα με το νανούρισμα κατά την διάρκεια της νυκτός … από μανάδες και παραμάνες στα βρέφη..

Ο άνθρωπος κάποτε ζούσε σε αρμονία με την φύση και διέκρινε την καθαρότητα των ακουσμάτων… έβλεπε και σκέπτονταν επίσης πολύ πιο καθαρά από τον σημερινό υλικό κόσμο οπου μας δημιούργησαν και κατοικούμε πάνω στην κατεστραμμένη αυτήν φύση.. οπου δεν ακούμε δεν οσφριζόμαστε και δεν βλέπουμε …  





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου