Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Η Νευροεπιστήμη μπορεί πλέον να μεταμοσχεύσει κεφάλι σε ανθρώπινο σώμα..







Ο.Ε.Α.Φ.


Οι μύθοι ανασταίνονται… η Χίμαιρα προ των πυλών…


Η επιστήμη έκανε ήδη μεγάλα άλματα στο μέλλον ..

Πλέον η ιατρική επιστήμη μπορεί να αποκαταστήσει την ακοή, την όραση και πολλά ιατρικά προβλήματα άλυτα μέχρι σήμερα. Σε αρκετές περιπτώσεις γίνετε η χρήση ρομποτικής τεχνολογίας και κυρίως πρόσθετων άκρων ..

Έτσι φαίνετε πως ήταν θέμα χρόνου να πραγματοποιήσουν ένα από τα πιο παράξενα ιατρικά κατορθώματα που έχουμε φανταστεί… μια πλήρης μεταμόσχευση ανθρώπινου ή ¨μη¨ κεφαλιού…




Σε δημοσίευμα του τεύχους Ιουνίου της Διεθνής ΧειρουργικήςΝευρολογίας, οι ερευνητές και επιστήμονες περιγράφουν μια πραγματική μέθοδο μεταφύτευσης ενός ανθρώπινου κεφαλιού μέσω της νέας τεχνολογίας και νευροχειρουργικής.

Η κωδική ονομασία της έρευνας είναι ( HEAVEN / GEMINI ) και η διαδικασία περιγράφεται από τον Δρ. Sergio Canavero του Τορίνο και της ιταλικής ερευνητικής ομάδας Neuromodulation.


Στο δημοσίευμα υπάρχει και η περιγραφή και τα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στη δεκαετία του 70΄ σε ζώα και δεν ήταν πάντα τόσο επιτυχείς οι επεμβάσεις.. αναφέρετε πως η επιτυχία πλέον θα είναι εφικτή με την χρήση ειδικής μεμβράνης στην ένωση των κυττάρων μέσω της διαδικασίας fusogens.

Σύμφωνα με τον Δρ. Canavero ο δότης του σώματος θα πρέπει να είναι εγκεφαλικά νεκρός.




Η εργασία του Δρ. Canavero κάνει την ανάγνωση συναρπαστική καθώς σε οδηγεί σε ηθικά και γενετικά θέματα μέσα από την έρευνα του..

Ο τίτλος της εργασίας του Δρ. Canavero είναι "The HEAVEN created ’chimera ’ "

«Ο ουρανός δημιουργήθηκε» ’ Χίμαιρα’….

Το άτομο που θα έχει αυτήν την ευκαιρία μεταμόσχευσης θα αναπαράγει απογόνους με την γενετική κληρονομιά του δότη…

Ο Δρ. Canavero παραδέχεται όμως πως δεν έχει εξετάσει τις ηθικές πτυχές αυτού του προγράμματος που θέλει να ξεκινήσει με την ονομασία HEAVEN.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου