Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Θερμό ελληνοτουρκικό επεισόδιο με ένα 15χρονο νεκρό - Καταδίωξη σκάφους λαρθομεταναστών απο το Λ.Σ.



Θερμό ελληνοτουρκικό επεισόδιο με ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε ανοικτά της Σύμης μεταξύ του Λιμενικού Σώματος και Τούρκων λαθροδιακινητών.

Όπως αναφέρει το Λ.Σ. όλα ξεκίνησαν όταν σκάφος της ευρωπαϊκής δύναμηςFrontex εντόπισε άγνωστο σκάφος (θαλαμηγό) να μεταφέρει λαθρομετανάστες προς τα ελληνικά παράλια.

Το σκάφος της Frontex επιχείρησε καταδίωξη αλλά εξαιτίας του γεγονότος ότι το τουρκικό σκάφος ήταν μεγαλύτερο και πιο γρήγορο δεν μπόρεσε να το σταματήσει ούτε καν να το προσεγγίσει.

Στη συνέχεια τη σειρά της καταδίωξης πήρε ιδιωτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν άνδρες του Λ.Σ. Κατά την καταδίωξη έπεσαν πυροβολισμοί όταν οι τούρκοι διακινητές άνοιξαν πυρ κατά των ανδρών του ΛΣ.

Με τη σειρά τους οι Λιμενικοί απάντησαν στα πυρά των Τούρκων με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες που από το Λ.Σ. χαρακτηρίζονται ως ελαφρά τραυματισμένοι.

Ωστόσο πληροφορίες που δημοσιεύει το rodiaki.gr λένε ότι από την ανταλλαγή των πυρών έχει τραυματιστεί θανάσιμα ένας 15χρονος μετανάστης.

«Να παρέμβει άμεσα ο Εισαγγελέας» ζητά με δηλώσεις του στο rodiaki.gr ο δήμαρχος Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, τονίζοντας ότι υπάρχει σοβαρό θέμα και η όλη κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη, αφού ο αριθμός των μεταναστών που φιλοξενούνται στη Σύμη ξεπερνάει τους 500.


 pronews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου