Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Έκτακτο: Ρωσικοί πύραυλοι χτυπούν την Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)




Κρύος ιδρώτας φαίνεται πως λούζει τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά των ενόπλεων συγκρούσεων ανάμεσα σε ΡΚΚ και τουρκικό στρατό, πραγματοποιήθηκε χρήση πυραυλικών συστημάτων από την μεριά των κούρδων, προκαλώντας σοβαρά πλήγματα στον τουρκικό στρατό.

Πιο αναλυτικά, κατά την διάρκεια των επιθέσεων εναντίων των κούρδων, στην περιοχή του Beytüşşebap, ο τουρκικός στρατός βρέθηκε προ δυσάρεστης εκπλήξεως, καθώς για πρώτη φορά διαπιστώθηκε η χρήση πυραύλων εκ μέρους του ΡΚΚ.

Πέραν από τους ίδιους του πυραύλους, οι οποίοι θεωρούνται από τους κορυφαίους στην κατηγορία τους, αυτό που ανησυχεί την Άγκυρα είναι το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι πύραυλοι είναι ρώσικης προέλευσης!

Η ταυτοποίηση έγινε ύστερα από την ανακάλυψη μέρους των πυραύλων σε κουρδικό κρησφύγετο της περιοχής, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας - Τουρκίας.







Τέλος, ο νομάρχης του Beytüşşebap, προέβη σε δημόσια καταγγελία του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, το οποίο κατηγορεί ως υπεύθυνο για την αύξηση που έχουν παρουσιάσει οι επιθέσεις των κούρδων ανταρτών, τους οποίου χαρακτήρισε ως «τρομοκράτες».

Ο τουρκικός εμφύλιος φαίνεται πως έχει αρχίσει να λαμβάνει διαστάσεις ανοιχτού πολέμου, καθώς η χρήση στρατιωτικού εξοπλισμού από την πλευρά του PKK πρόκειται να φέρει την όλη διένεξη στο επόμενο επίπεδο, με τις εκλογές στην γείτονα χώρα να είναι προ των πηλών.






voicenews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου