Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ (φωτό)



Το Μουσείο του Ολοκαυτώματος στα Ιεροσόλυμα ήταν ο πρώτος σταθμός στην επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι και έγραψε στο βιβλίο του μουσείου, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος.



Ο πρωθυπουργός στο μνημείο του Ολοκαυτώματος


Ο πρωθυπουργός καταθέτει στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων


Ο πρωθυπουργός υπογράφει στο βιβλίο του μουσείου

«Το Γιαντ Βασσέμ (η Γιάντ Βασχέμ) είναι μουσείο και αναμνηστικός χώρος αφιερωμένος στο Ολοκαύτωμα. Επίσης ασχολείται επιστημονικά με την ιστορία του Ολοκαυτώματος. Ιδρύθηκε το 1953 στα Ιεροσόλυμα μετά από απόφαση της Κνεσέτ. Σήμερα το Γιαντ Βασσέμ έχει 2 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Βρίσκεται στην δυτική περιοχή του Όρους Χερτζλ στην Ιερουσαλήμ. Το συγκρότημα Γιαντ Βασσέμ περιλαμβάνει το Μουσείο Ιστορίας του Ολοκαυτώματος, μνημεία, όπως το Μνημείο των Παιδιών και την Αίθουσα Μνήμης, το Μουσείο Τέχνης του Ολοκαυτώματος, γλυπτά, υπαίθρια αναμνηστικά μνημεία, όπως η κοιλάδα των Κοινοτήτων, μια συναγωγή, αρχεία, ένα ερευνητικό ινστιτούτο, βιβλιοθήκη, και ένα εκπαιδευτικό κέντρο: η Διεθνής Σχολή Σπουδών του Ολοκαυτώματος. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Οι Δίκαιοι των Εθνών τιμώνται με έναν κήπο αφιερωμένο στα ονόματά τους».

Ακολούθως ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του Μπεντζαμίν Νετανιάχου, τόσο κατ’ ιδίαν όσο και σε επίπεδο αντιπροσωπειών.



pronews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου