Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Η Google παραδέχεται ότι μπορεί να «ξεκλειδώσει» από απόσταση το Android τηλέφωνό σας!







Η εταιρία που κατασκευάζει το συγκεκριμένο λογισμικό παραδέχτηκε σε έγγραφο που δόθηκε στον Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης ότι είναι σε θέση να ελέγξει από απόσταση το κινητό ενός χρήστη χωρίς την συγκατάθεσή του

Το έγγραφο που διέρρευσε από την Εισαγγελεία της Νέας Υόρκης είναι πραγματικά σοκαριστικό, καθώς όπως παραδέχεται η ίδια η Google, μπορεί να κάνει ότι θέλει σε κάθε κινητό που τρέχει από Android 5 και κάτω.

Η είδηση έχει αναστατώσει εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν συσκευές με αυτό το λειτουργικό, καθώς οι συσκευές που επηρεάζονται (μέχρι και το Kit-Kat) είναι σχεδόν το 75% των τηλεφώνων Android.

H Google υποστηρίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν ζητηθεί από τις αρχές και για λόγους ασφαλείας. Όμως οι παρατηρήσεις της δεν πείθουν κανέναν, και ήδη το θέμα απασχολεί τους χρήστες αυτών των τηλεφώνων, καθώς η δυνατότητα αυτή μπορεί να βρεθεί και σε χέρια εκτός της Google με προθέσεις που κανείς δεν γνωρίζει.

Οι εταιρίες κατασκευής λογισμικού για τηλέφωνα ξεκίνησαν να υιοθετούν αυστηρότερους κανονισμούς κρυπτογράφησης σχετικά πρόσφατα, με το Android 5.0 να είναι η πρώτη του έκδοση που δεν μπορεί να παραβιαστεί (τουλάχιστον τόσο εύκολα όσο τα προηγούμενα). Ενώ από την άλλη πλευρά, το iOS είναι πιο θωρακισμένο σε κακόβουλες επεμβάσεις (ιδίως μετά από την έκδοση 8).

Όπως και να έχει πάντως, η ανακοίνωση της Google είναι πραγματικά συγκλονιστική για όσους θεωρούν τα κινητά τους ασφαλή για συνομιλίες και όπως είναι φυσικό έχει θορυβήσει εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.


makeleio.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου