Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Αυτός ο αγώνας ή θα οδηγηθεί σε ταπεινωτικό ξεπούλημα ή θα τροφοδοτήσει γενικευμένη κοινωνική εξέγερση



Οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους. Οι υποτιθέμενες «μεταρρυθμίσεις» τσακίζουν ολοκληρωτικά την αγροτιά, και η κυβέρνηση των προσκυνημένων ήδη αναζητεί μεθόδους και εργαλεία για να εξαγοράσει συνειδήσεις συνδικαλιστών και να ευνουχήσει τον αγώνα τους…

Οι ίδιοι αγρότες οφείλουν να απαιτήσουν σθεναρή στάση από τη συνδικαλιστική τους ηγεσία, γιατί αν και αυτό ο αγώνας πουληθεί, το πανηγύρι θα έχει τελειώσει.

Το σημαντικότερο όμως είναι αυτός ο αγώνας όχι απλά να στηριχτεί ολόπλευρα, αλλά να συνδυαστεί με συντονισμένη δράση από το υπόλοιπο κίνημα και με επιτελικά διαμορφωμένο πολιτικό σχεδιασμό, να οδηγήσει σε κορυφαία πολιτική ανατροπή και να ριζοσπαστικοποιήσει την κοινωνία, μέσα και από την ανάκτηση της αυτοπεποίθησής της.

Στη βάση αυτή, με τους αγρότες να έχουν μπλοκάρει τα πάντα και να σταθούν στα μπλόκα ανυποχώρητοι, αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να κλιμακωθεί ο πολιτικός ακτιβισμός σε όλες τις επαρχιακές πόλεις με σαφή και ξεκάθαρα πολιτικά αιτήματα.

Στον κορμό αυτού του σχεδιασμού θα πρέπει να είναι η γενίκευση των καταλήψεων στο…

σύνολο των αποκεντρωμένων δημοσίων υπηρεσιών.

Να καταληφθούν δημαρχεία, εφορίες, νομαρχίες και πρωτίστως οι τράπεζες. Οι δυνάμεις καταστολής θα πολυδιασπαστούν και θα καταστεί αδύνατη κάθε επέμβαση. Οι πολίτες θα εμποδίζονται έτσι να πραγματοποιήσουν κατοχικές πληρωμές, και σ αυτό τον αγώνα μοιραία θα μπεί και η κοιμώμενη Αθήνα.

Η προσκυνημένη κυβέρνηση θα ξεβρακωθεί εντελώς και ή θα πέσει χωρίς αντίσταση ή θα αναγκαστεί να ξεβρακωθεί, να καταφύγει στην ακραία καταστολή και να αποκαθηλωθεί από μια πραγματικά μαχόμενη κοινωνία.

Η έξοδος λοιπόν των αγροτών στους δρόμους ή θα σημαδευτεί από το ταπεινωτικό ξεπούλημα του αγώνα τους, ή που με τον κατάλληλο συντονισμό θα σηματοδοτήσει την κοινωνική εξέγερση που θα γίνει καταλύτης ανατροπών και θα δρομολογήσει εξελίξεις.

Ιδού η Ρόδος… Και ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για να δείξουμε το μπόι μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου