Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ: ΜΕ ΥΠΟΠΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡ ΠΟΥΤΙΝ! OΛΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΕΚΕΙ… (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)






ΠΟΥΤΙΝ σε Παυλόπουλο: «Να προχωρήσουμε όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά και σε άλλους τομείς!»



Να ευχαριστήσω όλη την ηγεσία του ελληνικού κράτους. Όντως όλοι διανύουμε δύσκολους καιρούς, αυτό σχετίζεται και με την οικονομία και με τα ζητήματα της διεθνούς ασφάλειας

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την ευκαιρία έχουμε εδώ στην Ελλάδα, σε μια χώρα με την οποία έχουμε βαθιές, διαχρονικές, παλιές, πνευματικές σχέσεις

Μπορούμε να δούμε πως προχωρούν οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του έτους Ρωσίας-Ελλάδας. Όπως σωστά επισημάνατε, έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις ρίζες μας



Είμαι ευγνώμων και σε εσάς και στην ελληνική εκκλησία και στο Οικουμενικό πατριαρχείο, που στηρίξατε την επίσκεψή μου στο Άγιο Όρος. Οι ημερομηνίες δεν είναι τόσο σημαντικές, σημασία έχουν οι κοινές μας ηθικές αξίες.

Πρέπει να συζητήσουμε και την πορεία των οικονομικών σχέσεων. Πιο αναλυτικά αυτό θα το συζητήσουμε αργότερα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Υπάρχει κάτι που εντυπωσιάζει: Κατά το μήνα Μάρτιο ο αριθμός των Ρώσων τουριστών αυξήθηκε κατά 523%



Να προχωρήσουμε όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά και σε άλλους τομείς. Είναι σημαντικό τώρα να συζητήσουμε αυτές τις ευκαιρίες και να προχωρήσουμε σε βήματα για την ολοκλήρωσή τους

Ενημέρωση 16:54

Προσγειώθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν!Επτά υπουργοί συνοδεύουν τον πρόεδρο της Ρωσίας

Μόνος του από την μπροστινή πόρτα του αεροσκάφους κατέβηκε ο Πούτιν, φορώντας μαύρο κοστούμι και καφέ γραβάτα

Ο Π. Καμμένος υποδέχθηκε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψής του στη χώρα μας.







Ο Ρώσος πρόεδρος αρχικά θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το Σάββατο θα επισκεφθεί το Άγιο Όρος.







Όλα έτοιμα στο Προεδρικό Μέγαρο για την άφιξη του Ρώσου Προέδρου



Προηγούμενη ενημέρωση:

Οι τροποποιήσεις στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι… ασταμάτητες. Λίγο πριν την άφιξη του Ρώσου Προέδρου στην Ελλάδα, μέλη της προσωπικής του φρουράς έκαναν συνεχείς ελέγχους στα… πέριξ του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».





Απογειώθηκαν από την 110 ΠΜ στην Λάρισα τρία μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52+ και σε λίγα λεπτά συναντιέται με το σκάφος που μεταφέρει τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν στην Ελλάδα. Τα μαχητικά τα χειρίζονται ο επικεφαλής της μοίρας που εδρεύει στην Λάρισα και δύο από τους καλύτερους πιλότους.

Η συνοδεία γίνεται σε σχηματισμό ανάποδης «αιχμής» με ένα μαχητικό από κάθε πλευρά του ρωσικού προεδρικού αεροσκάφους και ένα πίσω του. Η συνάντηση θα γίνει βόρεια της Χαλκιδικής. Μόλις προσγειωθεί το προεδρικό αεροσκάφος στο Ελευθέριος Βενιζέλος τα τρία μαχητικά θα πραγματοποιήσουν χαμηλή διέλευση πάνω από τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν ο οποίος θα κατεβαίνει τις σκάλες του αεροσκάφους.

Η κινητοποίηση της Πολεμικής Αεροπορίας και του ΓΕΕΘΑ κορυφώνεται αύριο, όπου ένα ζεύγος μαχητικών πάλι απο την 110 ΠΜ της Λάρισας θα συνοδεύσει τον Ρώσο πρόεδρο στην Θεσσαλονίκη και άλλα δύο θα πραγματοποιούν αποστολές CAP (Combat Air Patrol) παρέχοντας προστασία στο αεροσκάφος μέχρι το βράδι που θα αναχωρήσει από την Θεσσαλονίκη για την Μόσχα.

Προηγούμενη ενημέρωση:

Πρώτη στάση του Ρώσου προέδρου στην Αθήνα το Προεδρικό Μέγαρο όπου θα συναντήσει τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο και δεύτερη φυσικά το Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στο αεροδρόμιο θα τον υποδεχτεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Οι Ρώσοι φέρνουν στις αποσκευές του και δυο προτάσεις επιχειρηματικού αλλά και γεωστρατηγικού χαρακτήρα που έχουν να κάνουν με τις μεταφορές. Αυτές αφορούν τόσο στον ΟΛΘ που θα δώσει την ευκαιρία στη Ρωσία για ένα λιμάνι στη Μεσόγειο, όσο όμως και στην απόκτηση του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και της Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρόμων, που θα ολοκληρώσει το πακέτο της πρότασης για τις μεταφορές.

Τρία μαχητικά αεροσκάφη F-16 θα υποδεχθούν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την ώρα που το αεροσκάφος του θα μπαίνει στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Τα ελληνικά μαχητικά θα λάβουν θέσεις δίπλα στον ρωσικό προεδρικό αεροσκάφος Ilyushin Il-96-300PU και θα το συνοδεύσουν μέχρι το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Θα κάνουν κύκλο μέχρι ο Ρώσος πρόεδρος να ετοιμαστεί και την ώρα που o Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανιστεί στην σκάλα για να κατέβει από το προεδρικό αεροσκάφος θα κάνουν μια διέλευση πάνω ακριβώς από το Ελευθέριος Βενιζέλος σε ένδειξη απόδοσης τιμών, σύμφωνα με στρατιωτικό πόρταλ.

Αυτό προβλέπει το σχέδιο απόδοσης τιμών σε αρχηγό κράτους που επισκέπτεται τη χώρα μας.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να προσγειωθεί σήμερα το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στις 15.30-15.45 είναι προγραμματισμένη η επίσημη υποδοχή του από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο στην Πύλη 9, Αίθουσα Επισήμων.

Ακολούθως ο Ρώσος πρόεδρος θα επιβιβαστεί σε ένα από τα θωρακσιμένα οχήματα που έχουν ήδη έρθει στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες.

Τρία ρωσικά αεροσκάφη Ilyushin έχουν φθάσει ως προπομποί του Ρώσου προέδρου και μετέφεραν θωρακισμένα οχήματα και ειδικό εξοπλισμό για την ασφάλειά του.

Τα θωρακισμένα οχήματα θα φεύγουν ταυτόχρονα από το σημείο που θα βρίσκεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος θα επιβαίνει σε ένα από αυτά, αλλά για λόγους ασφαλείας δεν θα είναι γνωστό σε ποιο.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου