Κυριακή 22 Μαΐου 2016

LIVE – ΜΕΣΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΕΞΩ ΤΟ «ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ» ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ «ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΕΙ» ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΛΑΒΑΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.




Σε εξέλιξη ήταν μέχρι και πριν από λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, το οποίο ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. Παντού κόκκινα λάβαρα και πολύ λίγες οι ελληνικές σημαίες, γεγονός που δειχνει για μια ακόμη φορά ότι ο πατριωτικός κόσμος, αρνείται να συμμετάσχει σε κομματικές συγκεντρώσεις με εργατοπατέρες και σταλινικούς.

Τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο είναι αυστηρά, με κλούβες των ΜΑΤ να έχουν παραταχθεί σε πολλά σημεία, ενώ λίγο μετά τις 5 έκλεισαν οι δρόμοι περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και η Σταδίου.

Όχι στον «κόφτη» μισθών, συντάξεων και κοινωνικών αναγκών είναι το βασικό σύνθημα της ΑΔΕΔΥ που βρίσκεται αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος. Οι διαδηλωτές ζητούν επιπλέον κατάργηση των μνημονίων και διαγραφή του χρέους.

Στο Σύνταγμα έφτασε λίγο μετά τις 6 και το ΠΑΜΕ, το οποίο πραγματοποίησε νωρίτερα συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 17:30 αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Με των 7.500 σελίδων πολυνομoσχέδιο που κατέθεσε στην Βουλή, με την διαδικασία του κατεπείγοντος η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., προωθούνται νέα μέτρα εξόντωσης του λαού, ένα ευρω-μνημόνιο διαρκείας, παράλληλα με την διαιώνιση του χρέους».



Kάλεσμα έχει απευθύνει η ΓΣΕΕ για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων «κατά του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου», ενώ σε μαζική συμμετοχή καλεί το ΠΑΜΕ στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στην Ομόνοια, «ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, που η κυβέρνηση προωθεί να ψηφιστεί με τη διαδικασία του «επείγοντος», ξανά μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως έκανε και με το νόμο – λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό – Φορολογικό».

Αλλά και η Λαϊκή Ενότητα καλεί «την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία να κατέβουν μαζικά και μαχητικά και να πλημμυρίσουν την πλατεία Συντάγματος» στις 5:30 το απόγευμα στο συλλαλητήριο εργατικών συνδικάτων και λαϊκών φορέων στο Σύνταγμα. Σημείο συνάντησης της ΛΑΕ, Όθωνος και Αμαλίας.

Τελικά οι συγκεντρώσεις δεν μάζεψαν ούτε 2.000 κόσμο.
LIVE ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου