Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

ΥΨΙΣΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ- Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΧΑΦΙΕ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ Π.ΚΑΜΜΕΝΟ
Τον υποδέχεται ο Πανούλης ο Καμμένος… στο αεροδρόμιο το μεσημέρι. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με πληροφορίες θα διανυκτερεύσει στο Καβούρι. Στις 3.30 το μεσημέρι της Παρασκευής φθάνει στην Ελλάδα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.Στο αεροδρόμιο θα τον υποδεχτεί ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος. Εν συνεχεία θα κατευθυνθεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο.

Στέλνει στο Ελ.Βενιζέλος τον ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΗ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ο Τσίπρας για να υποδεχτεί τον Πούτιν!

Πριν από λίγη ώρα : Τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, οι οποίοι είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί του, πριν αναχωρήσει οδικώς για την Ουρανούπολη και το Άγιο Όρος.

Δείτε το ΡΩΣΙΚΟ μοναστήρι του Αγίου ‘Ορους στο οποίο θα ΜΕΤΑΒΕΙ αύριο ο Πούτιν

Στην υποδοχή παρέστησαν επίσης εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδας ο μητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημος και ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπώφ.

Στην Ελλάδα έφτασε ο Πατριάρχης Μόσχας τον υποδέχτηκαν με κάθε τιμή-Αναχώρησε άμεσα για το Άγιο ΌροςΔρακόντεια μέτρα προστασίας για τον μεγάλο ηγέτη. Αστακός η Αθήνα από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Γεμάτο το κέντρο με 2.500 αστυνομικούς για την επίσκεψη Πούτιν – Κλείνει η Αττική Οδός το μεσημέρι προειδοποιεί η τροχαία.

ΑΦΙΞΗ ΠΟΥΤΙΝ το μεσημέρι: «ΑΣΤΑΚΟΣ» το κέντρο με 2.500 αστυνομικούς-ΚΛΕΙΝΕΙ η Αττική Οδός! ΥΠΟΜΟΝΗ σε όλους τους οδηγούς!

ΟΥΤΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙ…ΟΥΤΕ ΨΥΧΗ στην Αθήνα από το μεσημέρι και μετά! ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ρυθμίσεις!

Οικονομική συνεργασία και επενδύσεις στην ενέργεια και τις μεταφορές στο επίκεντρο της επίσκεψης Πούτιν στην Ελλάδα !

Το ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ στον Μεγάλο Ηγέτη!

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψής του – Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα
Η οικονομική και ενεργειακή συνεργασία καθώς και θέματα επενδύσεων αλλά και η εν γένει αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ F16 θα υποδεχτούν τον Ρώσο ΗΓΕΤΗ!

Η επίσκεψη εργασίας του Προέδρου Πούτιν στη χώρα γίνεται έπειτα από δέκα χρόνια, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 και σε συνέχεια των επισκέψεων του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε Κρεμλίνο και Οικονομικό Φόρουμ Πετρούπολης το περασμένο έτος, καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα τον Ιανουάριο του 2016.

ΔΗΛΩΣΗ-ΒΟΜΒΑ από το Κρεμλίνο: «Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε στρατιωτικά την Ελλάδα απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας»! Όλο το πρόγραμμα του Ρώσου ΗΓΕΤΗ!

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου η ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου, και των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπιών, θα επικεντρωθεί α) στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων (προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων, προώθηση ελληνικών εξαγωγών κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, ενέργεια, τουρισμός), β) στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας γ) και τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο πλαίσιο, επίσης, του Αφιερωματικού Έτους 2016, όπως σημειώνει μεγάλο ειδησιογραφικό πόρταλ σε σχετικό άρθρο που διαβάσαμε και σας το αναδημοσιεύουμε….Ο Βλαντιμίρ Πούτιν φθάνει σήμερα στις 15:30 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο όπου θα τον υποδεχθεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος. Τον Ρώσο πρόεδρο θα συνοδεύει κυβερνητική αντιπροσωπία με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών, Ενέργειας, Μεταφορών, Πολιτισμού, Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωργίας και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Στην αποστολή θα συμμετέχουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Gazprom και της Rosneft και δεκάδες άλλοι επιχειρηματίες.

Αμέσως μετά την υποδοχή στο αεροδρόμιο θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος που απηύθηνε και την πρόσκληση. Οι συνομιλίες των δύο προέδρων θα διαρκέσουν περίπου μισή ώρα.

Στις 17:00 το απόγευμα ο πρόεδρος Πούτιν θα βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση μισής ώρας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα ακολουθήσει διευρυμένο γεύμα εργασίας των δύο αντιπροσωπειών και στη συνέχεια θα υπογραφούν οι συμφωνίες για την ενέργεια και τις επενδύσεις στις μεταφορές.

Μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης Πρωθυπουργού και Ρώσου Προέδρου και των διευρυμένων συνομιλιών των δύο αντιπροσωπιών, οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών:

-Πολιτική Διακήρυξη για ελληνο-ρωσικό διάλογο επί διεθνών και περιφερειακών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος

-Διακήρυξη Εταιρικής Σχέσης για Εκσυγχρονισμό (σχετικά με οικονομική συνεργασία)

-Συμφωνίες συνεργασίας (μεταξύ Υπουργείων) για Επιστήμη και τεχνολογία, Τουρισμό, Μετεωρολογία

Συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ φορέων:
Enterprise Greece – Invest in Russia
-ΕΛΠΕ – Rosneft
-Πανεπιστήμιο Πειραιά – Πανεπιστήμιο Ουραλίων
-Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Ρωσικό Ινστιτούτο Ενέργειας

Στις 19:00 το απόγευμα θα γίνουν επίσημες δηλώσεις των δύο ηγετών.

Μετά το πέρας της επίσκεψης στο Μαξίμου ο Ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στο Βυζαντινό Μουσείο μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Θα διανυκτερεύσει σε ξενοδεοχείο στο Καβούρι και το Σάββατο το πρωί θα μεταβεί στο Άγιο Όρος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Η επίσημη υποδοχή της Ιεράς Κοινότητας θα γίνει στις Καρυές και στη συνέχεια ο κ. Πούτιν θα επισκεφθεί τη ρωσική μονή του Αγίου Παντελεήμονος.

Στο Άγιον Όρος θα βρίσκεται ήδη ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, όχι όμως και ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος δεν θέλει να νομιμοποιήσει την προσπάθεια αναβάθμισης της ρωσικής παρουσίας στο Όρος.

Δίνοντας το πολιτικό στίγμα της επίσκεψης με άρθρο του στην «Καθημερινή» 24 ώρες πριν την άφιξή του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτηρίζει την Ελλάδα σημαντικό εταίρο της Ρωσίας στην Ευρώπη και σημειώνει ότι η αναβάθμιση των σχέσεων αποτελεί ζητούμενο και των δύο χωρών. Αναφέρει ότι οι πολυδιάστατες ρωσοελληνικές σχέσεις αποτελούν σπουδαίο στοιχείο στο σύστημα που πρέπει να οικοδομηθεί μεταξύ της Ευρώπης και της Ρωσίας και προαναγγέλλει ρωσική συμβολή στην αναβάθμιση των ελληνικών υποδομών στο πεδίο των μεταφορών και συμμετοχή ρωσικών επιχειρηματικών ομίλων στους επικείμενους διαγωνισμούς για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων των σιδηροδρομικών εταιρειών και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει στον ενεργειακό τομέα: «Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στη διαφοροποίηση των διαδρόμων μεταφοράς ενέργειας, η οποία θα αυξήσει την σταθερότητα των προμηθειών και συνεπώς την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης συνολικά».

Επί ποδός 2.500 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ για τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ , το πρόγραμμα και οι συμφωνίες!Aναλυτικά το πρόγραμμα:

15.30-15.45 Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Πύλη 9, Αίθουσα Επισήμων Α΄) με ειδική πτήση.

Ανεπίσημη Τελετή Υποδοχής.

Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Καμμένος.

16.30-16.55 Συνάντηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.Vladimir Putin με την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπιο Παυλόπουλο

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για το Μέγαρο Μαξίμου.

17.00 Άφιξη

17.05-17.35 Κατ’ιδίαν συνάντηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin με την Α.Ε. τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Αλέξη Τσίπρα.

17.35-18.35 Γεύμα Εργασίας – Διευρυμένες συνομιλίες.

18.35-18.55 Υπογραφή Συμφωνιών.

18.55-19.25 Δηλώσεις στον Τύπο.

19.30 Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Άφιξη

19.35-20.05 Εκδήλωση στο Βυζαντινό Μουσείο υπό την παρουσία και της Α.Ε. του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αλέξη Τσίπρα.

20.05 Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για το ξενοδοχείο “Divani Apollon”.

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

10.55 Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για τη Θεσσαλονίκη με ειδική πτήση.

Άφιξη στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» (Αίθουσα VIP).

Τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Κοτζιάς.

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για το Λιμάνι της Τρυπητής.

Άφιξη.

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας με σκάφος για Καρυές.

Άφιξη. Επίσημη υποδοχή.

Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος. Προσκυνηματική μετάβαση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin στο Άγιο Όρος.

17.45 Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.Vladimir Putin και συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας από Αρσανά Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος για το λιμάνι της Τρυπητής.

Άφιξη.

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.Vladimir Putin και συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για τον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

Άφιξη.

20.45 Ανεπίσημη Τελετή Προπομπής.

Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin προπέμπει εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης.

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας με ειδική πτήση.

ΟΤΑΝ έβαλαν σε ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ καρέκλες καφενείου… τον Βλαντιμίρ Πούτιν να μιλήσει με τον ΣΑΜΑΡΑ! Ξεχνιέται κάτι τέτοιο; ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ! (βίντεο)

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου