Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Guardian: «Tο μεγαλύτερο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στην Ευρώπη- Πωλούνται ελληνικά νησιά, ξενοδοχεία, ιστορικές τοποθεσίες»Ενας κατάλογος από παραλίες, νησιά, ξενοδοχεία μπουτίκ , γήπεδα γκολφ, ολυμπιακές εγκαταστάσεις και τα ιστορικά ακίνητα στην Πλάκα στις πλαγιές κάτω από την αρχαία Ακρόπολη περιλαμβάνονται στο μεγαλύτερο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που έγινε ποτέ στη σύγχρονη Ευρώπη, σημειώνει ο Guardian.

Σε δημοσίευμά του με τίτλο «Πωλούνται: ελληνικά νησιά, ξενοδοχεία και ιστορικές τοποθεσίες» ο Guardian αναφέρει ότι η λίστα αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί λίστα με ψώνια για σενάριο ταινίας, παρά λίστα με τα υπάρχοντα της χώρας, που η Αθήνα κάτω από την τεράστια πίεση ετοιμάζεται να ξεφορτωθεί και σχολιάζει ότι η λίστα του νέου Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων θα αυξηθεί.

Το δημοσίευα αναφέρει επίσης ότι η υποχρέωση σύστασης του υπερταμείου αντιμετωπίζεται από τους οργισμένους Έλληνες ως το χαμηλότερο σημείο της επικής μάχης της χώρας να παραμείνει στην ευρωζώνη και από κάποιους ως η ύστατη λεηλασία και πλήγμα στην αξιοπρέπεια της χώρας.

Στέργιος Πιτσιόρλας

Ωστόσο, ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας αντιτείνει μιλώντας στην εφημερίδα ότι αν και «κατά κάποιους τρόπους οι επικριτές έχουν δίκιο, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση». Συνεχίζει λέγοντας ότι υπάρχει ένα πολύ χειρότερο πλήγμα στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων, η συνεχής λιτότητα: «Αν θέλουμε, ως αληθινό αριστερό κόμμα, να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους, αν θέλουμε να σταματήσουμε τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τις αυξήσεις των φόρων, πρέπει να βρούμε χρήματα από κάπου, πρέπει να αναπτύξουμε την οικονομία μας».

Αναφερόμενος στην παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων ο κ. Πιτσιόρλας ρωτά γιατί δε θα έπρεπε να βελτιωθεί η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονταν. «Δε θα ανήκουν για πάντα (στη Fraport) και όταν επιστρέψουν σε εμάς θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Απορρίπτει επίσης τα περί «ξεπουλήματος των ασημικών», λέγοντας ότι δημόσιες κοινωφελείς υπηρεσίες όπως η ΕΥΔΑΠ δε θα αποκρατικοποιηθούν. «Υπάρχουν πολλές παρεξηγήσεις και παρερμηνείες. Για παράδειγμα, έχουμε στα βιβλία μας ξενοδοχεία που έχουν κατασχεθεί από τράπεζες. Γιατί θα έπρεπε το κράτος να είναι ξενοδόχος;» ρωτά ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ.Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου