Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Ετοιμάζεται η πόλη του μέλλοντος


Φιλόδοξο σχέδιο για την κατασκευή μιας φουτουριστικής πόλης στη μέση της ερήμου έχουν οι διοικούντες την ιδιωτική εταιρεία «Pegasus Holdings» στο Nέο Μεξικό των ΗΠΑ.

Με το κόστος κατασκευής να ανέρχεται σε πολλά εκατ. δολάρια, το «Κέντρο Καινοτομίας, Δοκιμών και Αξιολόγησης» (CITE) θα βρίσκεται περίπου 48 χλμ. από τα σύνορα με τις ΗΠΑ. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στην πόλη αυτή δεν θα υπάρχουν… κάτοικοι! Όπως μετέδωσε το RT, πρόκειται για ένα επιστημονικό πείραμα με στόχο να προκύψουν νέα στοιχεία για τον αστικό σχεδιασμό και την ανάδειξη ενός μοντέλου αρμονικής οικιστικής ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον.






Μεταξύ άλλων, στους δρόμους της συγκεκριμένης πόλης… φάντασμα θα κινούνται αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, ενώ όλα τα κτήρια θα τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ουσιαστικά, το σχέδιο προβλέπει την ανέγερση εγκαταστάσεων στις οποίες θα διέμεναν και θα κινούνταν καθημερινά 35.000 άνθρωποι. Μόνο που ο αριθμός αυτός δεν θα βρεθεί ποτέ σε αυτήν την πόλη.

Αναζητούνται επιστήμονες

Όπως ανέφερε ο CEO της «Pegasus Holdings», της ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει να δώσει «σάρκα και οστά» σε αυτό το όραμα, επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο θα εργάζονται σ’ ένα εργαστήριο κάτω από τo CITE, αναλύοντας τα δεδομένα που θα συλλέγονται από τις εγκαταστάσεις.

Οι πρώτες εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, με το συνολικό κόστος να κυμαίνεται από 550 έως 800 εκατ. ευρώ​
Ο Paul Feiler ανέφερε ότι το όραμά του είναι «μια πόλη που χωρίζεται σε ξεκάθαρες ζώνες, γεμάτες με εγκαταστάσεις που λειτουργούν με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (αιολική, ηλιακή, γεωθερμική)». Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα του το CITE να προσελκύσει το ενδιαφέρον κορυφαίων επιστημόνων από τη Ρωσία και την Κίνα μέχρι τα κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, προκειμένου να εργαστούν σ’ ένα εξαιρετικό και καινοτόμο περιβάλλον.
Εκτιμάται πως στο φιλόδοξο project θα απασχοληθούν 350 επιστήμονες και 3.500 εργολάβοι για την ανέγερση της πόλης. Οι πρώτες εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, με το συνολικό κόστος να κυμαίνεται από 550 έως 800 εκατ. ευρώ.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου