Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΔΑ




Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Παρασκεύη ζήτησαν και έλαβαν ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγος του, Γεωργία, οι οποίοι συνελήφθησαν για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οι δυο κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αντιμετωπίζουν, υποστηρίζοντας ότι η «μίζα» του 3,2 εκατομμυρίων μάρκων που φέρονται να έλαβαν σε λογαριασμούς τους από γερμανική εταιρία προέρχονται από την οικογενειάκη περιουσία της Γεωργίας Μαρτίνη και ειναι νόμιμα και φορολογημένα.

Σε δήλωση του ο Ανδρέας Μαρτίνης ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος και η σύζυγος του δεν έχουν καμία σχέση με την κατηγορία που τους αποδίδεται. Όπως είπε τα χρήματα αυτά αποτελούν περιουσία της κ. Μαρτίνη τα οποία διαχειριζόταν δικηγόρος ο οποίος είναι και ξάδελφός της. «Όλα τα ακίνητα είναι φορολογημένα και δηλωμένα» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος του ζευγαριού δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της απάτης καθώς έχει παραγραφεί.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : 11:52

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης που συνελήφθη χθες το βράδυ μετά από ένταλμα της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Αντιμέτωποι με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος είναι ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγος του Γεωργία. Το ζευγάρι συνελήφθη χθες το βράδυ στο σπίτι του κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής εφόδου της αστυνομίας καθώς φέρεται, σύμφωνα με την κατηγορία, να εισέπραξε μίζα περίπου 3,2 εκατομμυρίων μάρκων από γερμανική εταιρία που προμήθευσε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό . Σύμφωνα με την κατηγορία , τα χρήματα «ξεπλύθηκαν » μέσω offshore και μέρος αυτών καταβλήθηκε για την αγορά κτιρίου δίπλα στο νοσοκομείο, στο οποίο στεγάζεται και το Mega.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε πριν από περίπου 1,5 χρόνο κατά τη διάρκεια της έρευνας περιουσιακής κατάστασης του ζεύγους Μαρτίνη. Οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Γιάννης Δραγατσης και Αντώνης Ελευθεριάνος, μέσω δικαστικών συνδρομών και εκτεταμένων ερευνών διαπίστωσαν πως :
Το 1998 η επιτροπή προμηθειών του Ερρίκος Ντυνάν εισηγήθηκε την προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, δηλαδή κλίβανους, πλυντήρια, κουζίνες κλπ. Στο πλαίσιο αυτό συνήφθη σύμβαση με την Γερμανική εταιρία Χοσπιτάλια Ιντερνάσιοναλ με συνολικός κόστος 12 δισεκατομμύρια δραχμές( περίπου 36 εκατομμυρια ευρώ). Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των εισαγγελέων Δραγάτση, Ελευθεριάνου, ο κ. Μαρτίνης ως πρόεδρος φέρεται να εξαπάτησε τα μέλη του ΔΣ για να προτιμηθεί η εταιρία, η οποία μάλιστα υπερκοστολόγησε τη σύμβαση. Το επιπλέον ποσό , σύμφωνα με τις εισαγγελικές εκτιμήσεις, αποτελούσε μίζα προς τον πρόεδρο του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τις αρχές ποσό 3,2 εκατομμυρίων μάρκων κατατέθηκε από τους Γερμανούς σε λογαριασμό του ζεύγους Μαρτίνη σε Ελβετική Τράπεζα και στη συνέχεια μετακινήθηκε μέσω offshore με στόχο να χαθούν τα ίχνη του. Το 2001, 1,1 εκατομμύρια μάρκα καταλήγουν στην offshore Στέιτ Εντερπράιζις με έδρα την Λιβερία. Σύμφωνα με την έρευνα ιδιοκτήτες της εταιρίας είναι ο Ανδρέας και η Γεωργία Μαρτίνη. Με το επίμαχο ποσό η εταιρία φέρεται να αγόρασε το κτίριο δίπλα στο Ερρίκος Ντυνάν. Το 2010 , σύμφωνα με την δίωξη, από την offshore εταιρία αποκτά την ψιλή κυριότητα του κτιρίου η Γεωργία Μαρτίνη και την επικαρπία ο Ανδρεας Μαρτίνης.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 08:48

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του κατηγορούμενοι για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και κακουργηματική απάτη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο εισαγγελέας διαφθοράς εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους το οποίο εκτελέστηκε χθες το απόγευμα. Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής αστυνομίας φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες από το 2001 έως και το τέλος της προεδρίας του να έχει διασπαθίσει με την ιδιότητα του προέδρου του νοσοκομείου μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία στη συνέχεια ξέπλενε μέσω offshore εταιρειών.

Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε συλληφθεί από άνδρες κλιμακίου της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, μετά από Προκαταρκτική Εξέταση που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών τον Απρίλιο, μαζί με τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου, για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν – ύψους 1.536.814,64 ευρώ – προς το Ι.Κ.Α, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες και ανακοινώσεις.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου