Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

6 αρχαία φάρμακα που μπορούν να θεραπεύσουν το μυαλό και το σώμα σας





Το σώμα μας και το μυαλό μας πρέπει να δουλεύουν μαζί αρμονικά αν θέλουμε να κατορθώσουμε την καλύτερη δυνατή υγεία. Ευτυχώς, πολλά αρχαία γιατροσόφια μπορούν να δουλέψουν για να επαναφέρουν σε ισορροπία την ενέργειά σας και τα επίπεδα pH, ώστε να αισθάνεστε τέλεια. Ξέρατε ότι πολλά προβλήματα υγείας συνδέονται με υψηλά επίπεδα οξύτητας μέσα στο σώμα; Η οξύτητα προκαλεί φλεγμονή, η οποία με τη σειρά της προκαλεί την άνοδο των επιπέδων κορτιζόλης, με αποτέλεσμα μια πληθώρα από διαταραχές και σθένειες. Αν θέλετε να έχετε καλύτερη υγεία, είναι σημαντικό να αλκαλοποιήσετε το σώμα σας όσο πιο πολύ γίνεται, κάτι που μπορεί να γίνει με τα ακόλουθα φυσικά φάρμακα.

Προσθέστε σκόνη κάρδαμου στον καφέ σας

Παρόλο που ακόμα ο κόσμος μας ουσιαστικά συνεχίζει την κατανάλωση καφέ, αυτός επιτίθεται στην όξινη πλευρά της κλίμακας του pH, που μπορεί να βλάψει τα σώματά μας αν πίνουμε τόσο πολύ. Για να ανατρέψετε αυτές τις βλαβερές συνέπειες, προσπαθήστε να προσθέσετε μισή κουταλιά σκόνης κάρδαμου για κάθε 340 γραμμάρια καφέ που φτιάχνετε. Αν θέλετε να αλκαλοποιήσετε περαιτέρω το σώμα σας, σιγουρευτείτε ότι πίνετε μπόλικο νερό αν επιλέξετε να πίνετε καφέ τα πρωινά. Αυτό θα βοηθήσει την οξύτητα να παραμείνει πεσμένη, ενώ παραμένετε ενυδατωμένοι.

Αλκαλικές τροφές

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, η βρώση ενός αρκετά αλκαλικού γεύματος θα κάνει θαύματα στο μυαλό σας, το σώμα σας και την ψυχή σας. Το επίπεδο ph του σώματός μας βρίσκεται φυσιολογικά κάπου μεταξύ 7.30 και 7.45, έτσι τρώγοντας τροφές που έχουν αυτό το επίπεδο του ph θα μας κάνει να αισθανθούμε υπέροχα. Τροφές όπως τα ωμά φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί, σπόροι και άμυλα είναι οι καλύτερες τροφές για το ανθρώπινο σώμα. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κρέατος, γαλακτοκομικών, επεξεργασμένων τροφίμων, ραφιναρισμένης ζάχαρης και αλκοόλ μπορεί να εκτροχιάσει τα επίπεδα του pH στο σώμα, κάνοντας το σώμα έτσι ευάλωτο στις ασθένειες. Επίσης η κατανάλωση νερού στα σωστά επίπεδα pH είναι σημαντική-δοκιμάστε να πιείτε μη φθοριωμένο, ιονισμένο νέρο αν είναι δυνατόν.

Διάλυμα λαδιού

Σύμφωνα με το WebMD, το διάλυμα λαδιού προσφέρει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένων της προστασίας ενάντια στην ουλίτιδα, την πλάκα και τους μικροοργανισμούς που προκαλούν την άσχημη αναπνοή. Αυτή η Αγιουβερδική πρακτική υπάρχει εδώ και 3000 χρόνια και περιλαμβάνει απλά μπουκώματα μιας κουταλιάς ελαίου καρύδας, σουσαμιού ή ηλιόσπορου στο στόμα για 20 λεπτά, και έπειτα την αποβολή του από το στόμα με το φτύσιμο. Τα ένζυμα από το έλαιο θα βοηθήσουν να αποσυρθούν οι τοξίνες και η οξύτητα από το σώμα, μειώνοντας την φλεγμονή κατά τη διαδικασία. Θα παρατηρήσετε επίσης λευκότερα δόντια, πιο καθαρό δέρμα και μάτια και δυνατότερα ούλα καθώς επίσης και τα επίπεδα της ενέργειά σας θα ανέβουν φανερά.

Χρησιμοποιήστε κουρκουμά στην κουζίνα σας

Ο κουρκουμάς έχει χρησιμοποιηθεί από τους αρχαίους πολιτισμούς για μια ποικιλία πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένων της αρθρίτιδας, της καούρας, του στομαχόπονου, της διάρροιας, των αερίων, του φουσκώματος, των πονοκεφάλων, της βρογχίτιδας, της κατάθλιψης, του καρκίνου, του Αλτσχάιμερ και πολλών άλλων. Αυτό το πανίσχυρο βότανο πρέπει οπωσδήποτε να γίνει κομμάτι του καθημερινού διατροφικού σας προγράμματος, αν δεν είναι ήδη. Μπορείτε είτε να το προσθέσετε στο μαγείρεμά σας, είτε να βάλετε λίγο στο τσάι σας πριν κοιμηθείτε, ή να το προσθέσετε στην αρτοζαχαροπλαστική. Μία κουταλιά κουρκουμά την ημέρα αρκεί.

Εξασκηθείτε στο να σκέφτεστε θετικά

Όπως πιθανόν να ξέρετε ήδη, οι αρνητικές σκέψεις είναι ο χειρότερος εχθρός του σώματος και του μυαλού. Πρακτικά όλες οι ασθένειες ξεκινούν μέσα στο μυαλό, έτσι η εκπαίδευση του μυαλού στο να επικεντρώνεται στα θετικά παρά στα αρνητικά είναι απόλυτα ζωτικής σημασίας για την υγεία μας. Ίσως πάρει λίγο καιρό, όμως μην παραιτείστε από τον επαναπρογραμματισμό του μυαλού σας. Ίσως κάνετε λάθος μερικές φορές και γυρίσετε πίσω στα αρνητικά πρότυπα, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο. Αντί να τα βάλετε με τον εαυτό σας, απλά πάρτε μερικές ανάσες, χαλαρώστε και συγχωρήστε τον εαυτό σας. Οι βαθιές αναπνοές, ο διαλογισμός και οι θετικές επιβεβαιώσεις μπορούν ολοκληρωτικά να αλλάξουν την ζωή σας, αν τα εντάξετε στον συνολικό τρόπο ζωή σας. Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για το τι κάνουν οι αρνητικές σκέψεις στον εγκέφαλό σας, πατήστε εδώ.

Χρησιμοποιείστε αιθέρια έλαια

Υπάρχει διαθέσιμη μια μεγάλη ποικιλία από αιθέρια έλαια. Το καθένα από τα αιθέρια έλαια έχει διαφορετικές θεραπευτικές ιδιότητες. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα είναι της λεβάντας που μπορούν να βοηθήσουν με το στρες και το άγχος, της μέντας που μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε αναζωογονημένοι και σε εγρήγορση και του χαμομηλιού τα οποία επίσης μειώνουν το άγχος και το στρες. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα για να διαλέξετε. Εξαρτάται από το συγκεκριμένο σας πρόβλημα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα αιθέρια έλαια εδώ. Για να τα χρησιμοποιήσετε, είτε κάντε μασάζ με μια σταγόνα ή δύο στην περιοχή που φαίνεται να σας ενοχλεί, ή για το άγχος και το στρεςαπλά κάντε μασάζ με τις σταγόνες στους κροτάφους σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 15-20 σταγόνες σε ένα ζεστό μπάνιο, να τα χρησιμοποιήσετε σε συσκευή διάχυσης, ή ακόμα και να βάλετε μια σταγόνα ή δύο ΜΟΝΟ καθαρών ελαίων στο τσάι σας.

Μετάφραση: awakengr.com via powerofpositivity.com


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου