"Αν στείλετε οπλισμό στην Ουκρανία, τότε ο ρωσικός λαός θα απαιτήσει μια δυναμική απάντηση και αν υπάρξει προσπαθεια εισβολής στην Κριμαία, θα την προστατέψουμε με χρήση πυρηνικών όπλων" δήλωσαν Ρώσοι στρατηγοί σε συνάντησή τους με Αμερικανούς αξιωματούχους προειδοποιώντας για μη περαιτέρω εμπλοκή των Αμερικανών στη περιοχή.
Οι Ρώσοι στρατηγοί ξεκαθάρισαν στους Αμερικανούς ότι οποιαδήποτε προσπάθεια κατάκτησης της Κριμαίας από την Δύση θα έχει ως συνέπεια την χρήση πυρηνικών όπλων.
Η συνάντηση έλαβε χώρα στα τέλη Μαρτίου στη Γερμανία και ήταν μια προσπάθεια αναγνώρισης προθέσεων από την πλευρά των Αμερικανών, οι οποίοι ήθελαν να δουν εάν η Ρωσία θα συνεχίσει να δρα με την ίδια αποφασιστικότητα στο ουκρανικό ζήτημα.
Αυτό όμως που τους προβλημάτισε ακόμα περισσότερο ήταν η επιπρόσθετη δήλωση ότι "οι ίδιες συνθήκες ισχύουν και για τις Βαλτικές χώρες οι οποίες έχουν πολύ μεγάλες ρωσικές μειονότητες" και οι οποίες όλες είναι μέλη του ΝΑΤΟ.
"Οι ίδιες συνθήκες που υπήρχαν στην Ουκρανία και ανάγκασαν την Ρωσία να αναλάβει δράση υπάρχουν και στα Βαλτικά κράτη στα οποία ζουν χιλιάδες ρωσόφωνων"
Σύμφωνα με την αμερικανική έκθεση, μια τέτοια επέμβαση οι Ρώσοι δεν θα την πραγματοποιούσαν απευθείας, αλλά θα το έκαναν με εσωτερικές ενέργειες που θα υποστηρίζονταν από τους τοπικούς ρωσόφωνους πληθυσμούς, οι οποίοι διακαώς επιθυμούν την επιστροφή τους στη Μητέρα Ρωσία.
Σημειώνεται ότι στην Εσθονία οι ρωσόφωνοι ξεπερνούν το 30%, άρα γίνεται λόγος για μια κυριολεκτικά διαιρεμένη χώρα. Είναι φανερό ότι όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση, τα σύνορα δεν ταίριαζαν με την εθνική σύνθεση των ανθρώπων που ζούσαν στην εκάστοτε περιοχή.
Η αμερικανική έκθεση θεωρεί ότι η Μόσχα δε θα προχωρήσει απευθείας " σε ενέσεις στρατευμάτων και βαρέων όπλων καθώς διαθέτει άλλα ερείσματα".
"Αργά θα κατευθύνει τους ρωσικούς πληθυσμούς προς τη μητρική ενδοχώρα χωρίς να δώσει την αφορμή στο ΝΑΤΟ να αναπτύξει στρατεύματα" προσθέτει η έκθεση.
"Εάν το ΝΑΤΟ προχωρήσει σε κάποια ενέργεια, θα φανεί σαν επιτιθέμενο σε ρωσικούς πληθυσμούς, κάτι που θα είναι πολύ πιο επικίνδυνο από ότι συνέβη στην Ουκρανία"
Τα πράγματα είναι απλά. Η Δύση γνωρίζει ότι στρατιωτικά δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί εναντίον της Ρωσίας, ενώ και οι οικονομικές κυρώσεις απέτυχαν λόγω της αυτάρκειας της χώρας και του υψηλού της επιστημονικού και τεχνολογικού δυναμικού. Συν τοις άλλοις, η ίδρυση της Ευρασιατικής Ένωσης τής έδωσε τις διεξόδους που ήθελε σε άλλες αγορές.
Προσπάθειες αποσταθεροποίησης έγιναν μέσω της δολοφονίας του Μ.Νεμτσόφ και προπαγανδιστικών δημοσιευμάτων κατά του Β.Πούτιν (αυτιστικός,υπναράς, χαζός και άλλα που δεν τα πιστεύουν ούτε αυτοί που τα γράφουν) αλλά απέτυχαν και αυτές.
Ο χρόνος περνάκαι είναι εις βάρος της ΕΕ και των ΗΠΑ. Οι τιμές του πετρελαίου συντρίβουν της εταιρείες εξόρυξης σχιστολιθικού πετρελαίου τη μια μετά την άλλη.
defencenet.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου