Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Χιλη… ξύπνησε ένα από τα μεγαλύτερα ηφαίστεια...Φοβούνται οι επιστήμονες για δραματικές εξελίξεις!!! (Φωτογραφίες-Βίντεο)




Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο της Χιλής, το ηφαίστειο δείχνει να ρέει λάβα από 36 σημεία και έχουν ανοίξει και οι εικοσιτέσσερις κρατήρες που ήταν κλειστοί  εδώ και 20 χιλιάδες χρόνια. Μετά την δεύτερα έκρηξη η οποία σημειώθηκε σήμερα και ήταν τόσο ισχυρή που νόμιζαν οι κάτοικοι πως επρόκειτο για πυρηνική βόμβα  όλες οι κοντινές πόλεις εκκενώνονται και τίθεται η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς υπάρχουν φόβοι και για γειτονικά ηφαίστεια διότι έχουν ενεργοποιηθεί και άλλα στην περιοχή του Λάγος και όπως φαίνεται υπάρχει αλυσιδωτή  αντίδραση!!!…  Η τελευταία παρόμοια και τόσο μεγάλη έκρηξη ηφαιστείου έγινε πριν 600 χρονιά..!!!

Τα στρωματά στάχτης έχουν καλύψει όλες τις περιοχές γύρω από το ηφαίστειο Calbuco  και οι επιστήμονες αναφέρουν πως πρέπει να εγκαταλείψουν τις περιοχές άμεσα καθώς δεν δείχνει σημεία  σταθεροποιήσεις…

Το ηφαίστειο Calbuco είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα  ηφαίστεια αλλά δεν είχε δείξει μέχρι τώρα σημεία ενεργοποίησης του έως πριν μια εβδομάδα.

Οι επιστήμονες ανέφεραν μέχρι και ένα απο τα πιο τρομακτικά σενάρια την κατάρρευση του ηφαιστείου καθώς το βουνό που υπήρχε έχει τελείως αλλάξει μετά τις βίαιες αυτές έκρηξης και δεν γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί…










































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου