Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Γυναικεία Υγεία



Η λειτουργία της νέας εξειδικευμένης ιστοσελίδας δίνει πληροφοριές για την θεραπεία των γυναικολογικων παθήσεων με τον βελονισμό
emoustakakis.gr



Ο ιατρικός βελονισμός όχι μόνο μπορεί αλλά και επιβάλλεται να συνυπάρχει με την κλασική Μαιευτική και Γυναικολογική ιατρική και να εφαρμόζεται ταυτόχρονα με φαρμακευτικές θεραπείες, όπου και όταν έχει φυσικά ένδειξη.

Για να έχουμε τα καλλύτερα αποτελέσματα της ταυτόχρονης εφαρμογής βελονισμού και κλασικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής ιατρικής πρέπει να αποσαφηνίσουμε ότι είναι αναγκαίο η διάγνωση να γίνεται απο τους γιατρούς της κλασικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής ιατρικής



Η υγεία και η ευημερία των γυναικών είναι πάντα ενα θέμα για τα οποία ο ιατρικός κόσμος πρέπει δίνει ιδιαίτερη προσοχή. Κάθε στάδιο της ζωής μιας γυναίκας, απο την αρχή της αναπαραγωγικής ηλικίας της εως την εμμηνόπαυση, έχει συγκεκριμένες ανάγκες που απαιτούν διαφορετικές προσεγγίσεις, συχνά συνδυασμό ειδικοτήτων.
Επιπλέον, η γυναίκα από τη φύση της έχει την τάση να έχει μια μεγαλύτερη εστίαση στην αυτο-φροντίδα από τους άνδρες: οι γυναίκες αρρωσταίνουν περισσότερο και έχουν μεγαλύτερη επίγνωση της κατάστασης της υγείας τους.


Διάφορα στοιχεία για την ισότητα των ευκαιριών μεταξύ ανδρών και γυναικών, δείχνουν ότι:
ένα υψηλότερο ποσοστό των γυναικών σε σχέση με τους άνδρες, έχουν αρνητική αντίληψη για την υγεία τους,
ένα υψηλότερο ποσοστό γυναικών παρά ανδρών, αναφέρουν ότι πάσχουν από μία τουλάχιστον χρόνια ασθένεια,
οι γυναίκες κάνουν πιο συχνές ιατρικές επισκέψεις από τους άνδρες και αυτή η διαφορά είναι ιδιαίτερα εμφανής κατά την περίοδο μεταξύ 25 και 34 ετών και σε ποσοστό μεταξύ 45 και 64 ετών,
οι γυναίκες καταναλώνουν περισσότερα φάρμακα από τους άνδρες από την ηλικία των 15,
οι γυναίκες είναι πιο προσεκτικοί όσον αφορά την ημερομηνία λήξης των φαρμάκων και προσωπικά διαβάζουνε τις οδηγίες πριν πάρουν ένα φάρμακο.







Συνολικά, η έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη τάση προς την πρακτική της πρόληψης και αυτοπροστασίας της υγείας, μεγαλύτερη αυτονομία και μαεστρία στην χρήση των φαρμάκων, η οποία δικαιολογεί κατά πάσα πιθανότητα τα αποτελέσματα της κοινωνιολογικής έρευνας που προσδιορίζει τη γυναίκα ως την κύρια υπεύθυνο της υγείας όλης της οικογένειας.


Η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (TCM) θεωρείται ως συμπληρωματική ή εναλλακτική ιατρική στις περισσότερες δυτικές χώρες, ενώ παραμένει ως μια μορφή πρωτοβάθμιας φροντίδας στο μεγαλύτερο μέρος των ασιατικών χωρών.
Η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (TCM) έχει σημαντικά πλεονεκτήματα στη θεραπεία των γυναικολογικών διαταραχών.


Τα πρώτα γραπτά κείμενα για γυναικολογικά θέματα έρχονται από το 1500 π.Χ. και αναφέρονται σε διάφορες καταστάσεις του τοκέτου.
Την περίοδο 476 – 221 π.Χ γράφεται το πρώτο βιβλίο βοτανολογίας το οποίο περιγράφει βότανα για την θεραπεία της υπογονιμότητας.
Την ίδια περίοδο εμφανίζονται οι πρώτοι ιατροί που ασχολούνται αποκλειστικά με την γυναικεία υγεία.
Από το 1237 μ.Χ., έχουμε το πρώτο βιβλίο αφιερωμένο αποκλειστικά στη γυναικολογία και μαιευτική της κινεζικής ιατρικής, με 10 διαφορετικές αιτίες υπογονιμότητας.
Την περίοδο 1368 – 1644 μ.Χ γράφονται νεα βιβλία γυναικολογίας – μαιευτικής οπου αναφέρεται πρώτη φορά για η σημασία του άγχους
Από το 1949 συνδυάζεται η κλασσική δυτική γυναικολογία με την κινεζική ιατρικη με αποτέλεσμα την δημιουργία νέων θεραπευτικών πρωτοκόλλων





Ακολουθώντας τις οδηγίες του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών (National Institutes of Health) το θεραπευτικό κέντρο Ιάσθαι δηλώνει οτι η ποιότητα των δεδομένων και των στοιχείων που αναζητούμε στην παρούσα ιστοδελίδα προέρχονται από τεκμηριωμένες και αξιόπιστες πηγές που εγγυώνται την αξιοπιστία των πληροφοριών (evidence based information).
Οι παρεχόμενες πληροφορίες απευθύνεται σε ασθενείς των οποίων η κλασίκη θεραπεία και η πρόληψη και συμπτωμάτων δεν αντιμετωπίζονται ή δύσκολα αντιμετωπίζονται με τα μέσα της κλασικής ιατρικής.




Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας emoustakakis.gr  έχει αποκλειστικά ενημερωτικό ρόλο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό σας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή (ολική, μερική ή περιληπτική), η παράφραση, η διασκευή και η απόδοση του περιεχομένου της ιστοσελίδας με οποιονδήποτε τρόπο (μηχανικό, ηλεκτρονικό ή άλλο) χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια από τον διαχειριστή του web site. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. 



Ιατρός
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΚΗΣ, MD, MSc

emoustakakis.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου