Τα οφέλη της κατανάλωσης των φρούτων που ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία των μούρων είναι αναμφισβήτητα ποικίλα.
Σε αυτά έρχεται να προστεθεί η θετική επίδραση της κατανάλωσης φράουλας και μύρτιλλων στην καθυστέρηση της προοδευτικής απώλειας μνήμης και της έκπτωσης της εγκεφαλικής λειτουργίας, που παρατηρείται κατά την είσοδο των ατόμων στην τρίτη ηλικία.
Τα αποτελέσματα αποδίδονται στο πλούσιο περιεχόμενο των μούρων σε ανθοκυανιδίνες και φλαβονοειδή.
Σε παλιότερη μελέτη η οποία διεξήχθη σε δείγμα 16.000 γυναικών υποστήριξαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν περίπου δύο ή περισσότερες μερίδες μύρτιλλων και φραουλών κάθε εβδομάδα είχαν μικρότερο ρυθμό έκπτωσης της μνήμης κατά την είσοδό τους στην τρίτη ηλικία, με τη μείωση αυτού να προσδιορίζεται περίπου στα 2,5 χρόνια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου