Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ.. το σπάνιο φαινόμενο που κάποιοι το συνδέουν με το τέλος του κόσμου!




Tην Παρασκευή το βράδυ ένα σπάνιο φαινόμενο πρόκειται να εμφανιστεί στον ουρανό. Το φαινόμενο αυτό είναι το λεγόμενο «μαύρο φεγγάρι» και σύμφωνα με ορισμένους αποτελεί σημάδι πως το τέλος του κόσμου είναι κοντά.

Η Μαύρη Σελήνη είναι ένα ασυνήθιστο ουράνιο γεγονός – που συμβαίνει περίπου μία φορά κάθε 32 μήνες.


Το μαύρο φεγγάρι θα καλύψει στο σκοτάδι το δυτικό ημισφαίριο την Παρασκευή το βράδυ και θα μπορούσε να συνδεθεί με την Αποκάλυψη.

Οι συνωμοσιολόγοι ανησυχούν πως μετά την ηλιακή έκλειψη- το «δαχτυλίδι της φωτιάς» όπως είναι γνωστή- την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου, το μαύρο φεγγάρι μόνο λίγες εβδομάδες μετά μπορεί μόνο να σημαίνει την καταστροφή του κόσμου.

Η θεωρία τους βασίζεται κυρίως στις αμέτρητες αναφορές της Βίβλου στο φεγγάρι, τον ήλιο και τα άστρα και ιδίως στην αναφορά του ευαγγελιστή Λουκά όπου αναφέρει «θα υπάρχουν σημάδια στο φεγγάρι, στον ήλιο και στα αστέρια.» τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα «οι καρδιές των ανθρώπων να γεμίσουν φόβο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Express στο Facebook έχουν ήδη αρχίσει να υπάρχουν σχόλια αναφορικά με το μαύρο φεγγάρι με τα περισσότερα να λένε πως «σημάδια μας αφήνουν να καταλάβουμε πως ο Ιησούς έρχεται σύντομα».

Το μαύρο φεγγάρι συμβαίνει όταν έχουμε δυο πανσέληνους μέσα στον ίδιο μήνα, με το δεύτερο φεγγάρι να είναι αόρατο καθώς η φωτεινή του πλευρά δεν φαίνεται από τη γη.Το μπλε φεγγάρι είναι ακριβώς το αντίθετο, όταν συμβαίνουν δυο νέα φεγγάρια σε ένα μήνα.

Το τελευταίο μαύρο φεγγάρι συνέβη τον Μάρτιο του 2014 και δεν θα συμβεί ξανά μέχρι τον Ιούλιο του 2019.

Τι είναι η Μαύρη Σελήνη

Η Μαύρη Σελήνη είναι ένα ασυνήθιστο ουράνιο γεγονός – που συμβαίνει περίπου μία φορά κάθε 32 μήνες.

Ο Σεπτέμβριος 2016 είναι ο οικοδεσπότης αυτής της ασυνήθιστης σεληνιακής εκδήλωσης: ένα δεύτερο, δηλαδή, νέο φεγγάρι σε ένα μήνα μόνο, γεγονός που κάποιοι αποκαλούν “Μαύρη Σελήνη.”

Μια δεύτερη πανσέληνος σε ένα ημερολογιακό μήνα μερικές φορές ονομάζεται “Μπλε Φεγγάρι“. Η “Μαύρη Σελήνη” υποτίθεται ότι είναι η άλλη πλευρά του “Μπλε Φεγγαριού”: το δεύτερο νέο φεγγάρι σε ένα ημερολογιακό μήνα.

Η Μαύρη Σελήνη (σε ορισμένα μέρη του κόσμου)

Στο Δυτικό Ημισφαίριο, το νέο φεγγάρι θα συμβεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, και θα είναι μια “Μαύρη Σελήνη”. Επισήμως, αυτό θα συμβεί στις 20:11 Ανατολική ώρα (17:11 ώρα Ειρηνικού).

Στο ανατολικό ημισφαίριο (Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Αυστραλία), αυτή η νέα σελήνη θα συμβεί μετά τα μεσάνυχτα της 1ης του Οκτώβρη. Έτσι, γι αυτό το μέρος του κόσμου, αυτό το συγκεκριμένο νέο φεγγάρι δεν θα είναι το δεύτερο στον ημερολογιακό μήνα , αλλά μάλλον, το πρώτο! Πράγματι, για τα δισεκατομμύρια που ζουν στο ανατολικό ημισφαίριο, η Μαύρη Σελήνη θα κάνει την εμφάνισή της (ή …όχι) στις 30 Οκτωβρίου ή, αν ζείτε στην ανατολική Ασία, την Ιαπωνία, την Αυστραλία ή τη Νέα Ζηλανδία, δεν θα συμβεί πριν τη 31η Οκτώβρη.

Βλέποντας (ή μη) μια Μαύρη Σελήνη

Στη φάση της “νέας σελήνης”, το φεγγάρι είναι πάντα μαύρο. Αυτό συμβαίνει επειδή εκείνη τη στιγμή του μήνα το φεγγάρι αλλά και ο ήλιος περνούν μέσα από το ίδιο τμήμα του ουρανού και ως εκ τούτου, η Γη “βλέπει” τη σκούρα ή μη φωτισμένη πλευρά του φεγγαριού. Έτσι, ουσιαστικά, δεν υπάρχει τίποτα να δείτε.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου