Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Τα Αγρογλυφικά & η έρευνα για την ύπαρξη Εξωγήινων



Τα Αγρογλυφικά & η έρευνα για την ύπαρξη Εξωγήινων

Αν υπήρχε κάποιος δείκτης που θα ήταν ικανός να μετρήσει την πιθανότητα επιβίωσης της ανθρωπότητας στον πλανήτη γη, τότε σύμφωνα με αρκετές προβλέψεις οι μετρήσεις του δεν θα ήταν και οι πιο αισιόδοξες. Ο Σερ Τζέιμς Λάβλοκ, πατέρας της «θεωρίας της Γαίας», προέβλεπε πως μέσα στην επόμενη εκατονταετία το 80% της ανθρωπότητας θα αφανιστεί, θεωρώντας όμως πως αυτό το μικρό τμήμα του είδους μας που θα επιβιώσει τον «Αρμαγεδώνα», θα μάθει να ζει αρμονικά με την φύση και τον Πλανήτη Γη. Αυτή ίσως να είναι και η νέα αρχή. Ένα είδος που θα έχει αναπροσαρμόσει τον εαυτό του, όχι τόσο μέσα από την τεχνολογία, αλλά από τον φόβο της μη αναστρέψιμης καταστροφής.

Αν υποθέσουμε πως ο Λάβλοκ είχε δίκιο, υπάρχει άραγε εκεί έξω εξωγήινη ζωή που μας παρατηρεί και καταγράφει την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί το ανθρώπινο είδος; Τι είναι τελικά αυτά τα παράξενα Αγρογλυφικά που εμφανίζονται συνεχώς στις επαρχίες του κόσμου; Πρόκειται για αποτυπώματα εξωγήινων επαφών, ή μήπως είναι μία τεράστια φάρσα που ενισχύει την ανθρώπινη φαντασίωση για την πιθανή συνάντηση με εξωγήινα όντα;

Για να καταφέρουμε να απαντήσουμε με σοβαρότητα την πιθανότητα αλληλεπίδρασης των ανθρώπων με εξωγήινους, θα πρέπει πρωτίστως να καταλάβουμε την σημασία της ίδιας της έννοιας, αλλά και πως η Γλώσσα ως όχημα της ανθρώπινης συνειδητότητας, μπορεί να δώσει ζωή σε φόβους και υποσυνείδητες ανησυχίες της ανθρωπότητας. Η ίδια η λέξη Alien, πηγάζει από την Λατινική λέξη alienus, που σηματοδοτεί κάτι (ή κάποιο) παράξενο, διαφορετικό κάτι.

Η έννοια στην Αγγλική Γλώσσα χρησιμοποιείται για μετανάστες κλπ (resident alien), και κρύβει υποσυνείδητα μέσα της μία αρνητική χροιά. Έτσι αυτό που θεωρούμε «εξωγήινο» αντιμετωπίζεται υποσυνείδητα ως ανάξιο εμπιστοσύνης και εχθρικό. Η Ύπαρξη των «Γκρίζων» Εξωγήινων και των Δρακονιανών που εμφανίζονται ως άνθρωποι που κατέχουν υψηλές θέσεις εξουσίας, έχει προέλθει και επηρεαστεί από την ανθρώπινη φαντασία, και μάλλον πηγάζει από βαθύτερους υποσυνείδητους φόβους.

Το Βατικανό και η αναζήτηση Εξωγήινων

To Βατικανό είναι ανάμεσα στις υπηρεσίες που λειτουργούν και διατηρούν ιδιωτικό Αστρονομικό Παρατηρητήριο. Γιατί όμως ο Ιερός Κλήρος κατασκεύασε μία αστρονομική εγκατάσταση στην έρημο της Αριζόνα; Το Παρατηρητήριο του Βατικανού που επιβλέπει ο Αδελφός Guy Consolmagno τον οποίο τοποθέτησε στην θέση ο Πάπας Φραγκίσκος, ενσωματώνει το αποκαλούμενο Τηλεσκόπιο Αναπτυγμένης τεχνολογίας του Βατικανού. Άρα σύμφωνα με την επίσημη ονομασία του, ο σκοπός ύπαρξης του Αστεροσκοπείου είναι η μελέτη του μεγαλείου των Άστρων και του Σύμπαντος. Αυτή είναι τουλάχιστον η επίσημη εκδοχή.

Όμως το Βατικανό διαθέτει αιώνες στρατηγικής επιβίωσης και άρα τα ένστικτά του είναι αναπτυγμένα, και όπως είναι φυσικό, προφυλάσσει καλά τις όποιες μελέτες πραγματοποιούνται. Γιατί αν έχει αναγνωριστεί και εντοπιστεί έστω και κάποιο ίχνος αναπτυγμένης εξωγήινης ζωής, ή αν είχαν επικοινωνήσει μαζί μας εξωγήινοι, κάθε θρησκευτική ιδεολογία θα κινδύνευε να εξαφανιστεί, αφού θα την είχαν υπερβεί οι συμπαντικοί άγνωστοι εξωγήινοι επισκέπτες. Παρ’όλα αυτά, το παρατηρητήριο του Βατικανού αποδεικνύει το πόσο σοβαρά λαμβάνουμε ως ανθρωπότητα υπ’όψιν την πιθανότητα επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με εξωγήινους.

Αρκετοί Λόγιοι και συγγραφείς έχουν υποθέσει πως υπάρχουν Εξωγήινα σημάδια σε πρώιμους ανθρώπινους Πολιτισμούς οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα τεχνολογικά εργαλεία για να αναπτυχθούν τόσο πολύ, και παραδόξως τα κατάφεραν. Έτσι εγείρεται το εξής ερώτημα: χρησιμοποιήθηκε άραγε ανεπτυγμένη τεχνολογία για την ανάπτυξη αυτών των πολιτισμών; Αυτό το ερώτημα ενισχύεται όταν για παράδειγμα, η πανεπιστημιακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Περού και επιχείρησε να αναπαράγει τα κτίσματα του πολιτισμού που προηγήθηκε των Ίνκας, τα αποτελέσματα ήταν τουλάχιστον απογοητευτικά, ακόμη και με την χρήση σύγχρονων και ισχυρών εργαλείων καθώς και ανεπτυγμένου Λογισμικού.

Στην σύγχρονη εποχή έχουμε πείσει τους εαυτούς μας πως μπορούμε να εκτυπώσουμε σε 3-D οτιδήποτε θελήσουμε, όμως δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για το πως δημιουργήθηκαν αρχαίες Μεγαλιθικές κατασκευές, τον τρόπο με τον οποίο κόπηκαν και συνδυάστηκαν, ή ακόμη και πως μεταφέρθηκαν στους τόπους όπου συναρμολογήθηκαν. Το μεγαλιθικό μνημείο του Στόουνχετζ μαζί με μερικές ακόμη κατασκευές παραμένουν άλυτο αίνιγμα που περιμένει λύση. Για εκείνους που φεύγουν από τις συνηθισμένες θεωρίες, μία πιθανή εξήγηση είναι η υπερβατική παρέμβαση εξωγήινων όντων, που επισκέφθηκαν τον πλανήτη και βοήθησαν στην κατασκευή και την ανάπτυξη αυτών των πρώιμων Πολιτισμών.

Τα Αγρογλυφικά και η Σύνδεση με την ανθρωπότητα

Πάντα την πιθανότητα αλληλεπίδρασης των ανθρώπων με εξωγήινους συνοδεύει μία σκοτεινή πτυχή που αποκρύπτεται από κυβερνήσεις και στρατιωτικές δυνάμεις, όμως ίσως ένα από τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία που ίσως αποκαλύπτουν αρκετά, είναι τα Αγρογλυφικά. Πριν προχωρήσουμε παρακάτω, ας δούμε, και για όσους δεν γνωρίζουν, τι ακριβώς είναι τα Αγρογλυφικά:


Διαβάζουμε από την Wikipedia:

“ Αγρογλυφικό είναι ένα αρκετά μεγάλο σχέδιο που δημιουργήθηκε από την ισοπέδωση μιας καλλιέργειας, όπως το σιτάρι, το κριθάρι, η σίκαλη, το καλαμπόκι ή η ελαιοκράμβη. Τα αγρογλυφικά αναφέρονται επίσης ως σχηματισμοί των καλλιεργειών, διότι δεν έχουν πάντοτε κυκλικό σχήμα. Αν και η ακριβής ημερομηνία που τα αγρογλυφικά άρχισαν να εμφανίζονται είναι άγνωστη, οι τεκμηριωμένες περιπτώσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά από τη δεκαετία του 1970 και μετά. Είκοσι έξι χώρες κατέληξαν στην αναφορά περίπου δέκα χιλιάδες αγρογλυφικών, κατά το τελευταίο τρίτο του 20ου αιώνα, και το 90% αυτών βρίσκονταν στη νότια Αγγλία. Πολλοί από τους σχηματισμούς που εμφανίζονται στην περιοχή είναι κοντά σε αρχαία μνημεία, όπως το Στόουνχεντζ. Σύμφωνα με μια μελέτη, σχεδόν οι μισοί από όλους τους κύκλους, που βρέθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 2003 βρίσκονταν σε ακτίνα 15 χλμ. από το Avebury. Οι σχηματισμοί συνήθως γίνονται τη νύχτα, αλλά έχουν επίσης γίνει και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αφότου τράβηξαν το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης τη δεκαετία του 1970, τα αγρογλυφικά έχουν γίνει αντικείμενα διαφόρων υποθέσεων από διάφορους ερευνητές παραφυσικών ή ουφολογικών φαινομένων. Οι εξηγήσεις που δίνονται κυμαίνονται από εκκεντρικά μετεωρολογικά φαινόμενα έως και μηνύματα από εξωγήινα όντα. Μερικοί έχουν συσχετίσει τα αγρογλυφικά με την υπόθεση της Γαίας, υποστηρίζοντας ότι , η γη, είναι πραγματικά ζωντανή και ότι τα αγρογλυφικά είναι μηνύματα ή αντιδράσεις σε ερεθίσματα όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη και η ανθρώπινη ρύπανση.

Η κύρια κριτική της εικαζόμενης μη ανθρώπινης δημιουργίας των αγρογλυφικών είναι ότι ενώ η απόδειξη της προέλευσης αυτής, εκτός από μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων, είναι ουσιαστικά απούσα, μερικέ περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι ήταν το έργο φαρσέρ. Υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες οι ερευνητές δήλωσαν οτί τα αγρογλυφικά είναι «αληθινά πράγματα», μόνο και μόνο για να βρεθούν αντιμέτωποι με τους ανθρώπους που τα δημιούργησαν. Απαντώντας στις τοπικές πεποιθήσεις ότι τα «εξωγήινα όντα» ή ΑΤΙΑ ήταν υπεύθυνα για τα αγρογλυφικά που εμφανίζονται στην Ινδονησία, η κυβέρνηση και η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (Lapan) τα χαρακτήρισε σαν ανθρώπινα κατασκευάσματα. Ο Thomas Djamaluddin, ερευνητής και καθηγητής της αστρονομίας και αστροφυσικής στο Lapan δήλωσε: «Αυτό το «κάτι» δεν μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά.”

Η σχεδόν αυτόματη εμφάνιση των γρίφων, ή κρυπτογραμμάτων που ονομάζουμε Αγρογλυφικά, καθώς και το περιεχόμενό τους, δίνουν την εντύπωση πως αποτυπώθηκαν από μία ανώτερη διάνοια που μας επισκέφθηκε από κάποια άλλη διάσταση. Και οι κακές προσπάθειες διακωμώδησής τους (hoaxes) αποδεικνύονται ελλειπείς, όταν μπαίνουν σε σύγκριση με αληθινά γεωμετρικά εκλεπτυσμένα Αγροφλυφικά.

Με τα Αγρογλυφικά αυτά όμως δεν είμαστε βέβαιοι πως έχουμε να κάνουμε με τρισδιαστατικά εξωγήινα όντα που ζουν σε μακρινούς εξωπλανήτες και μας παρέδωσαν με αυτό τον τρόπο το μήνυμά τους. Τέτοιες εκδοχές εξωγήινης ζωής βασίζονται μάλλον σε λανθασμένες έννοιες του ανθρώπινου νου, που δημιουργούνται όταν προσπαθεί να λύσει υπερβατικά μυστικά. Το πιθανότερο είναι πως στην περίπτωση αυτή, μάλλον ερχόμαστε αντιμέτωποι με αόρατα και άκαμπτα επίπεδα μίας ανώτερης Συνειδητότητας, που είναι ικανή να δημιουργεί εξωπραγματικούς γρίφους, που αποτυπώνονται μέσα από την μοριακή στρέβλωση και τις ηλεκτρομαγνητικές δομές των Αγρών. Τα Αγρογλυφικά όπως και να έχει, μας δίνουν την αίσθηση για πάνω από 3 δεκαετίες πως κάποιος ή κάτι προσπαθεί να μας μεταφέρει ένα μήνυμα, ή προσπαθεί να μας πει ή υπενθυμίσει κάτι. Όμως το σημαντικότερο είναι, αν φυσικά ισχύει μία τέτοια πιθανότητα ύπαρξης μίας ανώτερης Συνειδητότητας, πως υπάρχει η προσπάθεια επικοινωνίας.

Κανείς δεν έχει κατορθώσει να επιβεβαιώσει αν τα Αγρογλυφικά είναι απόπειρες επικοινωνίας από εξωγήινους πολιτισμούς, και φυσικά κανείς (παρά τις άπειρες μαρτυρίες), δεν έχει καταφέρει να έρθει πραγματικά σε επαφή με τίποτα το εξωγήινο. Όμως η ιδέα μίας ανώτερης Συνειδητότητας που παρεμβαίνει στις τύχες των ανθρώπων υπάρχει εδώ και χιλιετίες στο νου της Ανθρωπότητας, και είναι αυτή η κοσμική τελειότητα που μας κάνει να επιθυμούμε την υπερβατική επαφή με κάτι ανώτερο από εμάς, είτε μέσα από μυστήρια Αγρογλυφικά, είτε μέσα από φανταστικές επισκέψεις ufo.

Εξάλλου, εμείς οι άνθρωποι δεν είμαστε τίποτα άλλο παρά αστρικά όντα, που ψάχνουν τον δρόμο της επιστροφής, μέσα από την ανακάλυψη του ταξιδιού της ζωής μας εδώ στην Γη.

mindhack.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου